Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Másnál is van így? Felnőtt...

Másnál is van így? Felnőtt emberként hazalátogattok a szüleitekhez, és beleszólnak minden kis dologba?

Figyelt kérdés

Gondolok itt arra, hogy pl elmosogatok, erre anyámnak ahogy én csinálom nem tetszik (nem úgy kell érteni,hogy koszos marad az edény), de ugyanez a teregetéssel vagy akármivel.

Persze ha meg nem segít az ember,akkor ő a szemétláda.

Ha meg igen, akkor ez sem jó, azt ne úgy csináld, ez megy végig.

Egyébként 9 éve elköltöztem, fenntartom magam, takarítok, mindent csinálok, nem vagyok életképtelen.

De persze itthon semmi nem jó.

Örülök,hogy van kikhez hazajönni,de 2 nap után már úgy vagyok,elég is.:(

27/N

2024. márc. 30. 12:52
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
79%

10-es, így igaz.

Barátnőm mesélte, hogy beáll a szülői ház elé kocsival, és ahogy leparkolt, elfogja a köhögés, fulladás. Nem egyszer, nem kétszer, nem véletlen, hanem mindig. Borzasztó anyja van:((

És megy:((.... pedig nem fiatal már, hatvanhoz közelebb van (édesanyuka 82).

2024. márc. 30. 14:51
 12/25 anonim ***** válasza:
38%
Semmi baj, majd ha meghal, nem fog bekeszólni semmibe.
2024. márc. 30. 15:24
 13/25 anonim ***** válasza:
78%

Én ezért nem megyek már hozzájuk.

Kértem őket szépen, volt higgadtan, türelmesen leülünk az asztalhoz és megbeszéljük beszélgetés meg számtalan vita, idegeskedés. Elegem volt belőle. Ők nem jöhetnek hozzám, mert akkor mindez ezerszer rosszabb. Viszont ez egy sokrétű, több évtizedes probléma része, gyerekkoromban sem kaptam tőlük meg azt az érzelmi biztonságot, ami egy gyereknek kijár.

Így évente párszor beülünk egy etterembe és úgy beszélgetünk. Felszínes témákról természetesen.

Én azt mondom, amíg lehet, próbáld meg megmenteni a kapcsolatotokat. De ha nem megy, ne erőltetsd. Ismerem a szorongást és a gyomorideget, hogy mibe fognak belekötni.

2024. márc. 30. 15:47
 14/25 anonim ***** válasza:
56%
11-es: Na, ennyiből hálás vagyok, hogy a rendszerváltás után születtem majdnem 5 évvel, hogy mikorra el is terjedt az internet, akkor is tini voltam még. Meg ma már rengeteg önsegítő csatorna van magyarul is, nem csak angolul. Bár utóbbi sem lenne probléma számomra, mert ma már 18 és 45-50 éves kora között csak az a felnőtt nem szedett össze egy konyha angolt, aki nem akart-most az extrém körülmények közül jövőket nem számoltam bele-.
2024. márc. 30. 16:07
 15/25 anonim ***** válasza:
82%
Én már egy jó ideje Törökországban élek. A férjemmel most hazajöttünk az ünnepekre, kedd reggel megyünk vissza. A bátyáméknál alszunk mert a szüleim beleszólnak mindenbe...
2024. márc. 30. 16:18
 16/25 A kérdező kommentje:
Akkor ez látom elég gyakori. Szeretem a szüleimet nagyon, meg egyébként szívesen jövök de ez amiket fent leírtam nagyon zavar.Főleg amikor mondjuk ünnepekre több napra jövök, nem hétvégére. Nyilván ennyi idősen pláne nem akarom azt,hogy nem csinálok semmit ha itt vagyok,viszont ha meg elkezdek akkor az úgy nem jó 😅
2024. márc. 30. 17:19
 17/25 anonim ***** válasza:
61%
Akkor nem kell hazajárni, probléma megoldva.... Neked Stockholm/Helsinki-szindrómád van, hogy szeretsz a lószerszámért házhoz járni?
2024. márc. 30. 17:56
 18/25 anonim ***** válasza:
67%
Szüleimmel már volt hogy egyetemen egy ideig repülőmódba volt a telóm pont a hivogatások miatt.. Volt hogy apakiakadt mert nem tudott elérni... Pedig csak abból volt elegem hogy számonkérjen bármit is.. Már akkor megfenyegetett h kibasz... A lényeg, ha nincs kedved nem mész, ink mond azt hogy elfoglalt vagy stb..
2024. márc. 30. 18:02
 19/25 anonim ***** válasza:
58%
Illetve ritkábban mész..
2024. márc. 30. 18:03
 20/25 anonim ***** válasza:
83%

Ugyanez volt, évek óta külföldön éltem, ha hazamentem, anyám úgy kezelt, mint egy óvodást, semmi se volt jó, ha ő nem ébreszt, én biztos elalszom, stb.

Másfél éve meghalt, nem, nem hiányzik a folyamatos cseszterés.

2024. márc. 30. 18:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!