Hogyan menthetném meg a 28 éves lányomat? (hosszú és érzékeny téma)
Mindig is problémás volt a családunk bizonyos okokból. A lányom nagyon okos, értelmes, taníttattuk de sajnos felnőttként szorongásos zavarai lettek amelyek korlátozták az életterét. Nem sok helyre járt el, persze el tudott menni bárhová csak nem szívesen tette. Úgy volt vele, hogy szeretne gyereket, de mégis úgy döntött, hogy nem, mert nem mert belevágni. 7 éve van párja is, aki 2 éve a férje. A sógornőm pszichiáter és az ő férje pedig nőgyógyász. Ez azért tartozik hozzá a történethez, mert a sógornőm ezerszer felajánlotta neki, hogy segít gyógyszerekkel kikezelni a problémáját, nagyon sokat segítene az életminőségén, 2 félét kellett volna szednie, de állandóan nemet mondott a feltételezett mellékhatások miatt, és azt is mondta, nem szeretne az agyában tartós kémiai változást. Szóval elfogadtuk hogy olyan amilyen.
A lányom mentális egészségében drasztikus változás állt be az elmúlt másfél évben. Már nem szorong, sokkal jobban étkezik, utazgat, tele van energiával, kivirult. Nagyon örültünk neki. Azt mondta, hogy tudatos étkezéssel, étrendkiegészítőkkel és meditációs gyakorlatokkal érte el a változást. A feketeleves a múlt héten jött el. Kiderült, hogy a lányom a férjével együtt rendszeresen drogozik, több féle hallucinogén keménydrogot használnak. Egy közös barátjuk adta tovább a lányom unokatestvérének, ő meg egyből elmondta a szüleinek. Szóval tudja már az egész család. A lányomat kérdőre vontam, nem tagadta, sőt, olyat állít, hogy ezeknek a szereknek köszönheti részben a pozitív változásokat és a gyógyulását és sajnálja, hogy nem mondhatta el nyíltan mert nem hiszi el és nem érti meg senki mert nem tart ott ez a "hülye ország". Elvileg 2-4 havonta használják és nem sokkal az esküvő után kezdték. Én teljesen le voltam taglózódva és sírtam is és könyörögtem hogy értse meg hogy az ilyen mámor nem boldogság és azonnal kérjen segítséget akár a sógornőmtől akár mástól. De nem, hajthatatlan. Ironikus mert a nőgyógyász sógorommal íratta fel a fogamzásgátlót éveken át és ő mesélte nekem hogy már azt sem kéri és amikor rákérdeztem, miért nem, akkor azt mondta nem fogja hormonokkal mérgezni magát tovább és többek között azért is volt annyi baja mert 17 éves kora óta szedte ezt a moslékot. De persze a drog nem baj. Teljesen elveszítette a józan ítélőképességét és nagyon nagyon félek mi lesz ennek a vége. Még odáig sem jutott el ésszel és lélekkel hogy legalább a szokványos drogos mondatok elhangozzanak tőle, hogy "bármikor abbahagynám, ha akarnám" vagy hasonlóak, tehát olyan mélyen benne van hogy még szándékot sem mutat az abbahagyásra. A fő probléma az hogy 3 hónapja tudom azt is hogy gyerekvállalással kapcsolatos félelmei sincsenek meg és bele szeretnének vágni ebben az évben a babaprojektbe tehát gyereket szeretnének vállalni ezzel az életmóddal és mentalitással.
A sógornőm szerint az is felmerülhet hogy nem javult az állapota hanem ez a nagy jóllét inkább bipoláris zavar mániás fázisa amit a drogozás váltott ki és jobban kellene neki a segítség mint eddig bármikor.
Mit tehetnék? Hogyan tudnék rá hatni? Teljesen elzárkózó és már közölte hogy hiába zsarolom meg kapcsolatmegszakítással, nem fog hatni rá, tehát lényegében a drogot és a szintén drogos férjét választja. A férjem azt mondja hogy ha más nem működik akkor fel kell őket jelenteni a rendőrségen még mielőtt egy kisbabát belerángatnának a dolgokba mert a babavállalási szándékkal már nem babra megy a játék hanem hadüzenet. Én ezt drasztikus lépésnek érzem. A beszélgetés viszont nem működik. Mi lehetne még tenni? Volt itt valaki hasonló helyzetben?
139
Oke, sajnos remenytelen vagy. Tobben probaltuk leirni dolgkat, suket fulekre talalt. Csinald csak. Puffogj. De a lanyodat hagyd beken. Remelem, jon Ozorara, szivesen gombazok vele :D
Nem tudom, honnan jott ez az onigazolosdi szoveg, en spec nem onigazolok, nincs ra szuksegem, ismeretlen bigottokkal szemben meg plane :) Tanulsag: mindenki ugy el, ahogy akar, te is, a lanyod is.
Jezusom, te komolyan gondoltad, hogy feljelented a sajat lanyodat.
Veled vannak sulyos problemak, nem csoda, hogy problemas a csaladod. Soprogess a sajat portadon inkabb. Van mit.
Remenytelen vagy kerdezo.
Ujra azt javaslom, hogy lepj ki a lanyod eletebol es hagyd beken.
Normalisan eszik, alszik, kimozdul, utazgat, ezek mind segitenek. Negyedevente bulizik egyet ? Nagy baja nem lesz. Nem a drogoktol van jobban, hanem mert normalisan el.
En is ezt irtam neki. Az en anyam is tudott mindent en is 18 voltam. Latta, hogy nincs gond. Normalisan jartam iskolaba, kivallo erettsegim lett, szakmam, munkam amit rendesen elvegeztem. Ferjem ( ugyan igy elt hisz 18 eves korunk ota egyutt vagyunk) gyerekunk van. Most 35 evesek vagyunk idonkent meg most is csapunk ilyen bulikat.
Pl a gyerekunk harmadik szulinapja elott elvittek anyosomek hetvegere. Mi kettesben ugy dontottunk kicsit lazuljunk le. Olyan jol sikerult, hogy utkozben kitalaltuk megtanulunk lufit hajtogatni a gyerek bulijara. Na reggelre mar viragot 2 fele kardot, egeret kutyat, es dinoszauruszt is tudtunk csinalni.
Ennek mar 7 eve , az ovodaban mi voltunk a legmenobb szulok mert minden ovis napon mi hajtottuk a lufikat . Mint ahogy azota is minden szulinapon vagy csak gyerekes osszeroffeneseken. Persze azota mar bovult a lista nagyon sok mindent tudunk hajtogatni ( narko nelkul tanultuk meg) De ha nincs az a "mocskos drogos este" akkor soha eszunkbe se jut szerintem , hogy kiprobaljuk.
Na ennyit er egy hebe hoba atmulatozott este.
Szoval anyam nemhogy rendorseget nem hivott ram, de bizott bennem , hogy nem lesz gond. Es nem is lett.
én egy jó nagy drogos vagyok egy igazi drogos állat...
Már írtam itt egy választ de amiket itt olvasok az olyan mintha átmenne rajtam egy úthenger.
Értitek nekem minden játszott heroinnal lőttem magam, meg 3 napos afterofba 10 bogyókat ettem 5 grammszíddel.
Na most beismerem nekem működésképtelen az életem.
Nekem kéne elvonóra mennem, vagy az kééne lecsukjanak és akkor nyugiba lennék x idig.
Na most jön a lényeg!!
Használtam ezeket is mind dmt aya gomba kaktusz minden játszott. Az összes hallucinogént használtam. ÉS HÁÁT ezek nem okoznak függőséget. Ezek mentálisan intézik el azokat akik nem mernek szembenézni a valósággal.
Igazából az összes többi drog (mire rászokunk) az menekülés a valóság elöl. Ezek a hallucinogének pedig szembesítenek a valósággal és aki úgy van lehet tényleg bekattan. De ez a te lányodról szól kedves kérdező. Ezektől a hallucinogénektől senki nem lesz függő. Ilyen miatt elvonóra sem lehetne bemenni.
Hagyd a kedves lányod úgy ahogy van, és meglátod hosszú távon mindenkinek jó lesz. A legjobbat azzal teheted - ha nem teszel semmit...
Szóval az emberek töredékénél okoznak bajt a hallucinogének, mert általában feljön valami elnyomott dolog. Vagy azoknál is bajt okoznak akik tényleg kemény függők. Nagyon nagy eséllyel a kérdező lánya egyik csoportba sem tartozik. Sőt ha tippelnem kéne ő van a magas szinten, és még bármit elérhet az életben.
Itt egy kalap alá vesztek minden drogot, közben sokatoknak fogalma sincs ezek mennyire más hatásúak (tisztelet a kivételnek). Csak elgurult a gyógyszer is nálam a sok hülyeséget olvasva..
További szép estét mindenkinek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!