Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan menthetném meg a 28...

Hogyan menthetném meg a 28 éves lányomat? (hosszú és érzékeny téma)

Figyelt kérdés

Mindig is problémás volt a családunk bizonyos okokból. A lányom nagyon okos, értelmes, taníttattuk de sajnos felnőttként szorongásos zavarai lettek amelyek korlátozták az életterét. Nem sok helyre járt el, persze el tudott menni bárhová csak nem szívesen tette. Úgy volt vele, hogy szeretne gyereket, de mégis úgy döntött, hogy nem, mert nem mert belevágni. 7 éve van párja is, aki 2 éve a férje. A sógornőm pszichiáter és az ő férje pedig nőgyógyász. Ez azért tartozik hozzá a történethez, mert a sógornőm ezerszer felajánlotta neki, hogy segít gyógyszerekkel kikezelni a problémáját, nagyon sokat segítene az életminőségén, 2 félét kellett volna szednie, de állandóan nemet mondott a feltételezett mellékhatások miatt, és azt is mondta, nem szeretne az agyában tartós kémiai változást. Szóval elfogadtuk hogy olyan amilyen.

A lányom mentális egészségében drasztikus változás állt be az elmúlt másfél évben. Már nem szorong, sokkal jobban étkezik, utazgat, tele van energiával, kivirult. Nagyon örültünk neki. Azt mondta, hogy tudatos étkezéssel, étrendkiegészítőkkel és meditációs gyakorlatokkal érte el a változást. A feketeleves a múlt héten jött el. Kiderült, hogy a lányom a férjével együtt rendszeresen drogozik, több féle hallucinogén keménydrogot használnak. Egy közös barátjuk adta tovább a lányom unokatestvérének, ő meg egyből elmondta a szüleinek. Szóval tudja már az egész család. A lányomat kérdőre vontam, nem tagadta, sőt, olyat állít, hogy ezeknek a szereknek köszönheti részben a pozitív változásokat és a gyógyulását és sajnálja, hogy nem mondhatta el nyíltan mert nem hiszi el és nem érti meg senki mert nem tart ott ez a "hülye ország". Elvileg 2-4 havonta használják és nem sokkal az esküvő után kezdték. Én teljesen le voltam taglózódva és sírtam is és könyörögtem hogy értse meg hogy az ilyen mámor nem boldogság és azonnal kérjen segítséget akár a sógornőmtől akár mástól. De nem, hajthatatlan. Ironikus mert a nőgyógyász sógorommal íratta fel a fogamzásgátlót éveken át és ő mesélte nekem hogy már azt sem kéri és amikor rákérdeztem, miért nem, akkor azt mondta nem fogja hormonokkal mérgezni magát tovább és többek között azért is volt annyi baja mert 17 éves kora óta szedte ezt a moslékot. De persze a drog nem baj. Teljesen elveszítette a józan ítélőképességét és nagyon nagyon félek mi lesz ennek a vége. Még odáig sem jutott el ésszel és lélekkel hogy legalább a szokványos drogos mondatok elhangozzanak tőle, hogy "bármikor abbahagynám, ha akarnám" vagy hasonlóak, tehát olyan mélyen benne van hogy még szándékot sem mutat az abbahagyásra. A fő probléma az hogy 3 hónapja tudom azt is hogy gyerekvállalással kapcsolatos félelmei sincsenek meg és bele szeretnének vágni ebben az évben a babaprojektbe tehát gyereket szeretnének vállalni ezzel az életmóddal és mentalitással.

A sógornőm szerint az is felmerülhet hogy nem javult az állapota hanem ez a nagy jóllét inkább bipoláris zavar mániás fázisa amit a drogozás váltott ki és jobban kellene neki a segítség mint eddig bármikor.

Mit tehetnék? Hogyan tudnék rá hatni? Teljesen elzárkózó és már közölte hogy hiába zsarolom meg kapcsolatmegszakítással, nem fog hatni rá, tehát lényegében a drogot és a szintén drogos férjét választja. A férjem azt mondja hogy ha más nem működik akkor fel kell őket jelenteni a rendőrségen még mielőtt egy kisbabát belerángatnának a dolgokba mert a babavállalási szándékkal már nem babra megy a játék hanem hadüzenet. Én ezt drasztikus lépésnek érzem. A beszélgetés viszont nem működik. Mi lehetne még tenni? Volt itt valaki hasonló helyzetben?

márc. 27. 16:37
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
 101/194 anonim ***** válasza:
63%

32 vagyok. Sok komment törölve lesz, úgy kezdődik az enyém, hogy "Sok tanulmány van bla bla bla".

Nem vagyok hajlandó a sok idióta boomer kommentjét végigolvasni, mint amilyen a kérdező is, nem tudom egyeseknek hogy volt energiája 10 oldalon keresztül erről vitatkozni.

Hoztam forrást arra, hogy vajon a drog rossz-e, mert ugye ennyi az indok. Nem mintha a lítiumnak vagy ssrinek ne lenne millió negatív mellékhatása, dE Az LeGáLiS. A kokain is az volt egyszer. Meg a heroin is. Nem véletlenül vannak tiltva. Az más téma, hogy mivel ígyis úgyis kikerül az utcára, jobb lenne, ha az államtól hozzá lehetne jutni kezelés keretében, de erről írtam ebbe újra nem megyek bele.

Rossz e a drog? Egyszerű válasz nem, különben nem csinálnák. De

Itt van például az amfetamin, ez idén orvos által felírható lesz Magyarországon, és egész kelet Európában, és végre nem a ritalin lesz az első számú kezelési módszer.

[link]

[link]

[link]

[link]

Négy tanulmány az amfetaminra, mint gyógyszer. De nem ez a téma (bár simán lehet ADHDs is a lány, sógor valószínűleg életében nem hallott erről, ahogy a pszihológusok/áterek 98 százaléka itthon) úgyhogy hozom a gombákat is, amiket indiánok, vagy a mi őseink a hazaáruló Vajk előtt is előszeretettel alkalmaztak.

[link]

[link]

[link]

[link]

Linkeltem bulvárosabb cikket (ahol ott lesz a forrás is) és abszolút hivatalos tanulmányokat is. Muszáj az előbbi is, az olyanok, mint a kérdező, még valószínűleg a bulvárral se fognak tudni megbírkózni, nemhogy egy tudományos tanulmánnyal.

De ha meg is érti, a kognitív disszonanciát biztos, hogy nem fogja legyőzni, szóval teljesen felesleges időpazarlás győzködni ezeket az embereket. Ők szedhetik a rivotrilt mint a cukrot, és frusztrálódhatnak, hogy a gyereket meg unokát nem látják, amikor azon gondolkodik, hogy feljelentse, miközben a lány a párjával boldogan él, bár jó lenne, ha egy szakemberrel (nem a sógorral) beszélgetne emellett a terápia mellett, és igazából az is jó lenne, ha maradna a varázsgombánál, mert az LSD az egy erősebb kategória. De attól sem lesz nagy baja pár havi használattal. Valószínűleg. Mivel nem orvos írja fel, sajnos ki tudja, hogy milyen vegyületek vannak benne. Ezért is lenne jó a legalizálás. Felesleges halálesetek közel se történnének olyan gyakran, de hát nem szabad országban élünk sajna.

Zivela Sloboda

Sloboda narodu

márc. 28. 16:31
 102/194 anonim ***** válasza:
66%

Ha valamihez nem ertek vagy semmit se tudok rola akkor nem is lehet relevans velemenyem.

Pl: amig nem tudtam vezetni nem is pofaztam bele abba, hogy mas , hogy vezet. Mintahogy anyosomat is megkerem, hogy ne karogjon az anyosulesen mikor nincs is jogositvanya.

Igy felesleges okoskodas amit muvelsz. Ha az elmult 20 evben nem lettunk fuggok, mar nem is leszunk.

De tudunk mashogy is bulizni. Szoktunk is. Ezek barati hetvegek , nyaralasok, amikor elokerul ez az. Aztan vannak velunk olyanok is akik sose hasznaltak meg ilyesmit, es megse nyavajognak , hogy fujj fujj drogosok vagyunk , mert ugyan ugy a barati kör részei , es tudjak , hogy nem vagyunk. Es tapasztalat nelkul is eleg tajekozottak ahhoz, hogy ne legyenek ilyen korlatoltak.

Tehat halvany lila fogalmad sincs, mik ezek a szerek, mit okoznak, milyen erzes. Csak annyit tudsz, hogy a drog roooosszzz ezert mindenki drogos aki mar eleteben ranezet egy bélyegre.

Arra a kerdesre sem valaszoltal , hogy a munka haztartas, gyerek, heti 3 edzes, heti ket delutan onkenteskedes a menhelyen a sutivasarra valo sutisutes , hobbik, melyikebe is zavar be az evente 2x bulizas ?

Ja igen.... gondolom azert nem mert te a jozan legalis eletedben a felet se teszed meg ezeknek. Igy elkepzelhetetlen , hogy valaki " drogos " letere megis normalisan el.

Egyikunk se izzadt mikor terhesen nem mentunk el, vagy mig picik voltak a babak nem vettunk reszt ezeken a hetvegeken vagy szulinapokon.

Az en anyam pl, nem kapott infarktust pedig o mindig is tudott mindent. Amig latta, hogy normalisan elek, tanulok, dolgozok, kesobb sajat eletet elunk gyereket nevelunk addig nem durrogott bele, plane nem akart rendorseghez fordulni.

Pedig aztan o eleteben egy kortyot nem ivott, egy cigit el nem szivott, de meg csak kvt se ivott.

márc. 28. 16:35
 103/194 anonim ***** válasza:
74%
Jaj istenem. Beleolvastam a 99es válaszba is. Nem kiüti a valóságból, hanem helyrerakja az agyat, hogy úgy működjön, ahogy működnie kell!!!
márc. 28. 16:35
 104/194 anonim ***** válasza:
26%
Egyébként hozzátenném, ha már itt 102 megemlíti, hogy a kávé és az alkohol is drog. Akkor kérdező, te is narkós vagy?
márc. 28. 16:38
 105/194 A kérdező kommentje:
A kávétól és az alkoholtól nincsenek 5-10 órán tartó hallucinációi az embernek, nincs transz szerű önkívületben, nincsenek veszélyes testi valótlan érzetei és tudja ezeket a szereket úgy fogyasztani hogy teljesen ura legyen magának.
márc. 28. 16:40
 106/194 anonim ***** válasza:
25%
Vagy soha életedben nem ittál alkoholt/kávét? Meg ha néha lemegy egy bor, akkor alkesz is vagy a te logikád alapján
márc. 28. 16:40
 107/194 anonim ***** válasza:
78%
Hát ne is haragudj, de amikor bekapcsolom a televíziót, és azt látom minden második hírben, hogy az apa így erőszakolta gyilkolta verte terrorizálta a gyerekeit és feleségét vagy esetleg a nyugdíjas szüleit, akkor gombázni szokott ez a kedves családtag, vagy alkoholt fogyasztott?
márc. 28. 16:42
 108/194 anonim ***** válasza:
87%

A lanyod hany alkalommal.volt terapian a szipi szupi dokineninel ?

Ha azt mered valaszolni , hogy egyszer sem. Akkor az egesz tobbi csak maszlag.

Egy normalis pazichiater nem diagnosztizal anyuci elbeszelesei alapjan, de az alapjan sem, hogy regota ismeri az adott embert. Es vegul SOHA nem fog latatlanban gyogyszert javasolni.

Tehat . Jart a lanyod hozza heti 2x minimum 6 -12 honapon at terapiara a doki neni rendelesi idejeben ?

Az meg kulon vicces , hogy a lanyod jobban van, utazgat, boldog es te ezt csak addig tudtad elfogadni mig meg nem tudtad , hogy 3 havonta benyal egy belyeget. De ha rad hallgat es az felirt bogyoval tomi magat az oke lenne 🤦‍♀️

márc. 28. 16:45
 109/194 anonim ***** válasza:
36%

Arról ne is beszéljünk, hogy az alkoholra hetek alatt rá lehet szokni, és ugye reggelig várni kell minimum, hogy az ember volán mögé ülhessen. De akkor se ajánlott, mert egész nap fáj a feje, és fosul van egy átlag buli után amit lenyom egy fiatal mondjuk. Akkor mi az az 5 10 óra?

Egyébként meg amikor halálos autóbalesetről olvasol, olyankor mi szokott lenni az illető szervezetében? Hát általában alkohol. Néhány híres elcelebesedett senkiházi esetében persze ott a kokain is, de hát ez más tészta ugye.

Na szóval szerinted ki fog volán mögé ülni? A lányod, aki eldönti, hogy akkor most ledől a kanapéra és utazik egyet aznap, vagy pistabácsi, amikor megindul a helyi kocsmából hazafele, esetleg a sok idióta a lagzi után, stb stb. Na ugye...

márc. 28. 16:45
 110/194 A kérdező kommentje:
Csak azért hallani több olyat mert az alkohol legális és több ember jut hozzá! De BŐVEEEEN hallani olyat is, hogy valami drogot szedtek be és kínhalált haltak, vagy ruha nélkül üvöltve menekültek, esetleg meztelenül találtak rájuk az erdőben ripityára törve, kiugrottak az ablakon vagy éppenséggel rendőrre támadtak rá. Ha arányosítjuk akkor aki épeszű és józan akkor látja hogy sokkal több bajt hoz a világra a drog. A drog nem finom, a drogot nem lehet kellemes evilági élvezetért, például gasztronómiai okból fogyasztani. Sok ember az alkoholt így fogyasztja és sokan azért rúgnak be a kelletténél kicsit jobban mert nem nem bírnak ellenállni az íznek, ők azok akikaz édességet is egy ültő helyükben felzabálják. De az emberek többségének nem okoz ilyen gondot!
márc. 28. 16:46
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!