Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit kéne “mesélnem” a szüleimn...

Mit kéne “mesélnem” a szüleimnek? (Felnőttként, már elköltöztem - panaszkodnak hogy sose mesélek)

Figyelt kérdés

Szóval már jó pár éve külön élek a szüleimtől. Sokszor panaszkodnak hogy nem mesélek, sose írom le mi van velem, stb.

Ha megyek valami programra akkor azt mindig írom nekik, küldök képeket. Meg ha látok valami vicces mémet ami tetszene nekik akkor azt is elküldöm. De igazából nem tudom hogy ezen kívül miről kéne mesélnem nekik. Meló, sport, házimunka, alvás a napjaim nagyrésze, semmi érdekes. (A munkám, munkahelyi sztorik nem érdekli őket)

Mit kéne mesélnem a mindennapokról?

2024. márc. 22. 12:10
1 2
 11/16 Kései Sirató ***** válasza:
Mesélj ilyeneket, hogy fodrásznál milyen hajat vágattál, vagy milyen körmöt csináltattál, vagy milyen új cipőt vettél, én ilyeneket szoktam anyukámnak.
2024. jún. 11. 11:58
 12/16 A kérdező kommentje:

Hát én ilyeneket nem csinálok. :D

Most pl 2 hete nem beszéltem velük mert nincs miről. :(

2024. jún. 11. 13:05
 13/16 Kései Sirató ***** válasza:

Akkor mondd nekik, hogy kipróbáltál egy új receptet és majd nekik is főzöl, vagy sütsz ilyen sütit, vagy hogy jó fejek a szomszédaid, vagy ültettél egy virágot, vagy bármit.

Főzni, vagy sütni sem szoktál?

Szomszédaid nincsenek?

Virágaid, vagy valami kisállatod nincs?

Millió és egy téma van, amiről lehet 1-2 mondatot beszélni.

2024. jún. 11. 15:10
 14/16 A kérdező kommentje:

A kajákat amiket főzök mindig elmebeteg dolognak tartjàk (például ma falafeles saláta volt az ebédem, az szerintük nem étel és meg fogok halni ha ilyeneken élek) szóval ezt a témát inkább kerülöm.

Szomszéd van sajnos de bár ne lenne, cseppet se jó fej.

Állatom nincs, viràg igen de az meg szüleimet nem érdekli, anyukámnak voltak szobanövényei régen de pár éve kidobta mindet mert megunta és túl nagy macera neki.

Igen, sok téma van, párommal, barátokkal, kollégákkal rengeteget tudok beszélgetni mindenről, de a szüleimmel nem igazán van közös témánk.

2024. jún. 11. 15:19
 15/16 Kései Sirató ***** válasza:

Akkor legfeljebb kérdezni tudsz.

Jól vannak-e? Voltak-e orvosnál (ha betegek)? Szedik-e a gyógyszereket? Jól van-e X szomszédjuk/barátjuk/rokonotok/akárki? stb.

2024. jún. 12. 08:06
 16/16 anonim ***** válasza:
Ha nincsen mit mondanod nekik akkor semmit sem.Én pl örültem volna ha érdekelte volna hogy mi van velem a szüleimet.De kinek mi..Szerintem csak tudni akarják hogy jól vagy e..Talán jól esne nekik hogy miután felneveltek hogy legalább megkérdezd tőlük netalán tán hogy ők hogy vannak..
2024. aug. 10. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!