Szülők! Ti elengednétek a gyereketeket fideszes propaganda vetítésre, úgy hogy nektek kell fizetni érte?
Csomó iskolában a fidesz kötelezővé tette a propagandafilm megtekintését a tanulóknak, természetesen önköltségen, tehát a szülők pénzén.
Kérdésem: ti (főleg így hogy nektek kell fizetni érte) elengednétek a gyereketeket a propagandafilm vetítésére, hogy mossák az agyát, vagy inkább kiírnátok neki azt a napot szülői igazolással?
#20-as, jelen. Megnéztem, mert szeretem a történelmi filmeket, de ettől leginkább "minek nevezzelek"-érzésem támadt.
Ha a történelmi tévedésektől eltekintek is, - végül is lehet mondani, hogy alkotói szabadsággal kezelte a rendező a tényeket, miért ne - de a film maga pont olyan ordítóan propaganda stílusú, mint a "hős bolsevikok a gonosz fehérek ellen"-filmek, amikre minket vittek annak idején minden novemberben.
Nekem nem tetszett, és ha lenne gyerekem, nem kötelezném rá, hogy megnézze.
Minket is vittek gyerekként moziba, színházba, semmi bajunk nem lett tőle. Az is mindegy, hogy külön fizetendő, vagy osztálypénzből megy, mert a végén ugyanúgy te fizeted ki.
Az ilyen esetekben azonban (amikor hirtelen ötlettel jön egy program) úgy gondolom, hogy fizesse az, aki kitalálta, ha nem lett előre egyeztetve, mint a többi program. Szívesen kifzetem a kirándulást, múzeumot, stb ha előre megbeszéltük.
"Valaki leírhatná már nekem, mi az, amit ez a film propagál a kormány politikájából, mert én láttam, de nem találtam ilyet. "
Nyugat-magyar ellentétet.
Már az elején van egy jelenet, ahol magyarokat vernek az osztrákok csak azért, mert magyarok.
Minket a Sorstalanságra rángattak el meg még két másik filmre anno. KÖTELEZŐ, de a jegyet a szülő fizesse, és persze délutáni vetítés, szóval órák után mentünk.
Na, én azóta úgy vagyok vele, hogy a gyereknek ezt nem.
Ha akarja, megnézi, eljön velünk, ha nem,nem, és leigazolom neki azt a napot, amikor "kötelező" jelleggel suli után ott kellene maradnia még 2 órát.
Mert érdekes módon, sohasem a délelőtti vetítés volt kötelező már nálunk sem. Megtartják az órákat és a fél 3-as 3-as-ra mentünk-mennek. :D
A 13 eves lanyommal mentunk el megnezni. Nekik meg nem tananyag nem tatzanak ott. De elvezte a filmet es nagyn tetszett neki.
Oke nem teljesen hiteles de konyorgom nem tudjuk pontosan mi torzent es van alkotoi szabadsag is. Szerinten nagyon jo film lett. Persze holivud ban csilliardokert valszeg jobb keszul. De itthon nincsen tobb milliard a filmekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!