Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan probaljam ignoralni...

Hogyan probaljam ignoralni narcisztikus anyukamat? vagy hogyan tudok valami koztes megoldast talalni?

Figyelt kérdés

sziasztok!

18 eves vagyok, nagyjabol fel vagy egy even belul szeretnek kikoltozni otthonrol.

a szuleim, szerintem narcisztikusak, foleg edesanyam.

megvan anyamba a versenges. evek ota megy a verseny abba, hogy kinek a rosszabb. ha nekem fajt valamim, akkor neki is biztosan fajt valamije. ha apamnak sok a munkaja, neki ezerszer tobb, stb stb.

neha vannak kilengesei edesanyamnak, peldaul a mai nap is.

ket napja vett egy ananaszt, amit en tegnap felvagtam es eltettem egy dobozba. iskolaba szerettem volna holnapra vinni, erre megette. vagyis amikor meglattam hogy anyum eszi az ananaszt mondom neki hogy megetted az osszeset? mondja itt van par darab meg vigyem azt el (konkret 5 kocka volt belole). mondom egye csak meg, majd viszek mast nem gond. erre elkezdett itt nekem puffogni hogy mi az hogy en kiakadok ezen, ebbe a hazban nem lehet enni se stb stb, plusz meg apukamat is ram uszitotta, mert en milyen halatlan g*ci vagyok.

es ez a tortenet meg nem is nagyon nagy egy dolog. nem voltam megsertve, kicsit sajnaltam hogy nem tudtam ananaszt vinni suliba, de nem lett belole vilagvege. ha en csinaltam volna ugyanezt akkor 8x elpusztult volna a Fold.

tudnotok kell, hogy a szuleim miatt lettem eveszavaros. ok ezt nem fogtak fel, mikozben dagadtoztak, beszoltak ez nekem rosszul esett, el is tavolodtunk erzelmileg. mai napig nincsen veluk jo kapcsolatom, maximum ha nagyon kell nekik/nekem valami. ebben az idoszakban volt olyan is hogy offolni akartam magamat (kb 13 14 evesen), de valami miatt ugymond jo utra tévedtem es itt vagyok meg mindig. anyam ezen is csak egy jot rohogott, hogy "ja ugy tunt mintha depresszios lettel volna". az a baj ha megkerdezned errol, o neki ez nem lenne meg, nem emlekezne ra. neki ez tok normalis.

anyam gyerekkoraba bantalmazva volt, alkoholistak voltak a szulei. de szerintem ez nem mentseg arra, hogy ilyen legyen. alairom, hogy sokat tud hatni egy rossz gyerekkor az emberre, mindig mondta nekem, hogy o fix nem tudna engem bantani. na es itt vagyunk, random idegenektol kerek segitseget.

probalom szeretni ot, mert megis az anyam. nem akarom ot utalni, de nem szeretek itthon lenni. meg ha nem is utnek, de sokszor nem erzem ugy, mintha szeretve lennek.

van egy 4 eves kistesom es sajnalom ot. nem akarom ot itthagyni ebben a kozegben, mert en szerintem anyameknak nem kellett volna mar gyerek. sokszor rajta vezetik le a feszultseget, mindketten.

anyam szeret martirkodni, aldozatkomplexusa van. apam mindig szidja ot es mondja elmegy itthonrol. mindketten egymasrol hisztiznek, problemaznak es nem gondolnak abba bele, hogy en, mint a gyerekuk nem akarom ezt. nem akarom azt hallani hogy apa szidja anyat es forditva.

azon felul hogy kikoltozom innen mit tudok addig tenni? ignoralni? behodolni?

márc. 18. 20:54
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
14%

Ha ennyire nem jó a szülőkkel, mert ennyire kibírhatatlanok, akkor fogd magad, és menj, vissza se nézz. Neked és nekik is jobb lesz úgy. Ne várj, ne használd ki tovább őket. Mást nem tehetsz ameddig otthon laksz. De, anyagi szempontból együtt lakni valakivel, nem túl szinpatikus dolog, nekem. Ha nem jók a szüleid, a pénzük se legyen jó, hogy eltartsanak.

Hova menj? Ahova akarsz! Nem érdemlem meg őket! (jöhet a lepontozás).

márc. 18. 23:13
 12/24 Brittany ***** válasza:
31%

Az igen, kedves 11! :D Beléd is annyi együttérzés szorult, mint Norman Batesbe. Csak így tovább, aztán ha még nem nyírtad ki a szüleidet, lassan nekiállhatsz ezzel a mentalitással. ._.

Istenem, klassz, hogy névtelenül tehetünk fel itt bármilyen kérdést, de az, hogy az ilyen nyomorultakat nem tudják azóta se jobban szűrni és offolni...Remélhetőleg van annyi esze, hogy a hozzád hasonlókat megtanulja elkerülni. Nekem baszki 6 évig tartott, de már nincs. Azóta még inkább egy alkesz láncdohányos 24 évesen és nincs is senkije. Az, hogy valakit bántottak, nem jogosít senkit más csesztetésére. Jöjj rendbe te is önmagaddal, aztán azzal legyél paraszt, aki ilyenné tett. :D

Egyébként Kérdező!

Tudod bizonyos dolgokat illetően valóban hiányos a tudásod, de ezért senki se hibáztathat, rengetegen bőven 20 fölött jönnek rá, miután elköltöztek, pontosan kik is nevelték fel őket. Sajnos egy nárcisztikus igenis fájdalmat okozhat neked fizikailag is. Illetve egyszerre mindkettőt is szívesen űzheti. Az, hogy eddig nem történt meg, még nem jelenti azt, hogy veled nem fog.

Ez szörnyen hangzik, az is. És nem fog használni semmi, hogy jobb legyen, csak a teljes elszakadás. De ők pont akkor fognak annyira teperni, hogyha bedőlsz, baromi nehezen szabadulsz el újra.

Ami pedig most van, hiába értékelik egyesek semminek, igenis komolyan kell venni. Mivel velem nagyon durva módon fizikai és verbális bántalmazásokat alkalmaztak, teljesen értem, miért van ott a legelső hozzászólás. Eléggé fejlődnie kell még neki is ahhoz, hogy akik hasonló szarban vannak, azokat támogatni kell. Mert ez baromira NEM VERSENY. Nincs olyan, hogy valakinek rosszabb, jobb.

Egy nárcinál főleg. Rohadtul sose tudhatod, mikor hogyan kattanik az agya és mennyire. Hogy képes lenne-e a következő pillanatban komolyan megfojtani, vagy sem.

Vannak, akik nem mentik meg magukat, mert az embert keresik a felszín alatt. Pontosabban a gyereket, akit szintén bántalmaztak. De annak szakember kell. Tehát te végképp kérlek ne légy a terapeutája, mert csak még jobban behálóz. Az én anyám maradt a pszichopata apám mellett, és ráakart venni engem a testvéremmel együtt, hogy mi is így tegyünk és normalizáljuk a veréseket. Én voltam a pajzs, akit ha kedve tartott, jól elvert. Úgy, hogy a lánya vagyok és egy olyan drabális állattal szemben esélyem se lett volna. Engem a párom és a barátaim megmentettek, mikor újra megütött, de az anyám még ekkor is csak annyit volt képes kérdezni, hogy karácsonykor azért ugye jövök... Na...azóta se láttam őket. Rossz, amennyire lehet. És ehhez tényleg segítség kell. De igenis feldolgozható, túlélhető, ha mi élni akarunk. Én igen és a boldogságom útjához megakarom találni az utat. De nem mások kárára.

Viszont a költözéssel valóban vállalni kell, hogy mindenről lemondasz. Mindenféle támogatásról, amire manapság nem szégyen, hogyha szükséged lenne. Nekem is volt, főleg egyetemistaként. De ha meghagysz egy ilyen kiskaput, sose érzed majd magad teljesen jól. Mindig visszaélnek majd a segítségükkel és épp ezért érzik majd úgy, hogy bármit megtehetnek veled. A "meghaltak számomra" kifejezés ebben az esetben valóban megtörténik. És amint lecseng a gyászidőszak, te jól leszel. Ne hagyd, hogy addig fajuljon, mint már annyi embernek. :/

márc. 19. 02:57
 13/24 anonim ***** válasza:
18%

Most akkor anyád azért nárcisz, mert meg merte zabálni az őáltala vett ananászt? Mégha legalább szólnál neki, hogy te annak egy részét elvitelre szánod, még rendbe is lenne, de te elvárod, hogy olvassák a gondolataidat, vagy mi az isten?

Itt nem az anyád a nárcisztikus ember, bár napaság már minden szülő toxikus, megha 45 forint is hiányzik a zsebpénzből, hanem te vagy egy elkényeztetett fruska, akire majd amikor rászakad a nagy felnőttesdi sírni fog.

márc. 19. 03:19
 14/24 A kérdező kommentje:
elmezest, nekem nem volt bajom azzal hogy megette az ananaszt. mondtam is neki hogy nyugodtan egye meg. ilyenkor meg szoktuk egymast kerdezni kell-e valakinek mittomen a nokedli meg a porkolt hozza.
márc. 19. 05:51
 15/24 anonim ***** válasza:
13%

Magyarul beszélj már,ignorálni meg narcisztikus?

Nem a pszichiátrián vagy!

márc. 19. 07:15
 16/24 anonim ***** válasza:
60%
Nagyon ajánlom Bihari Viki mellett a Bennfentes youtube csatornáját is! Sokat fog segíteni. Ha pedig van rà lehetősèged, keresd meg az iskola pszichológust, hogy fel tudd ezt dolgozni.
márc. 19. 11:47
 17/24 anonim ***** válasza:
0%
12,próbáld már értelmezni amit olvasol, ne csak olvass. 11 voltam.
márc. 19. 15:59
 18/24 Brittany ***** válasza:
64%
11. egy 18 évesnek úgy írsz, mintha a seggedbol rantottad volna elo. neked kéne elolvasni amit írsz mielőtt elküldöd. 18 évesen szted hova menne kereset nélkül, te gyász? omg, tuti valami agyonpénzelt kishuszár vagy, aztán jöttél trollkodni. semmit se tudsz akkor mennyire át kell gondolni mit is csináljon egy ilyen sz*r helyzetben. ha nem tudsz rendes tanácsot adni, hallgass. xd
márc. 20. 13:37
 19/24 anonim ***** válasza:
0%
18,jó lenne, ha normálisan írnál. Megköszönném. Én azt hiszem, nem sértegettelek sem téged, sem mást. Csak leírtam a véleményem. De, ha a kérdést kiírni, szüleit bántani elég nagy, akkor oldja meg, vagy próbáljon alkalmazkodni. Ha olvastál volna, benne van, hogy próbálja meg ha nem meg, akkor költözzön. Unom, hogy minden második kérdés, vagy hozzászólás a szülők fikázása. A szülő mindent rosszul csinál manapság, de a gyerek tökéletes.
márc. 20. 14:35
 20/24 A kérdező kommentje:

mi az hogy bantom a szuleimet? honnan veszed 19-es?

kritizalom oket, mivel egy ket dolog amit csinalnak nem normalis, anyam mar 2 napja nem all velem szoba.

nem mondom azt hogy tokeletes vagyok, de egy rakat dolgot en csinalok. a kistesomat konkret en neveltem idaig fel, en vittem bolcsodebe, en viszem ovodaba, en vigyazok ra. hazimunkaba is besegitek, szolni sem kell es mar csinalom a "dolgomat". nem panaszkodtam nekik sosem hogy jaj en nekem nincsen kedvem a testveremhez vagy hogy nincsen kedvem takaritani. alairom a hazimunka kozos dolog, de az hogy a kistesomat en nevelem az szerintem kisse tulzas. besegiteni neha nem lenne gaz, de az hogy 0-24be konkretan az "enyem" a gyerek az mar elegge gaz.

ezen felul hivnak engem semmittevonek, kenyelmesnek, mikozben apam egy poharat nem tud maga utan eltenni.

probalok alkalmazkodni, de ez nem tesz jot a kortizol szintemnek. 10 napig nem voltam itthon, nem volt stressz, nem volt kiabalas, nem volt uvoltozes es hoppa hazajottem es az egesz havi ciklusom fel is borult.

szoval nem mondanam azt hogy bantanam a szuleimet, sot en csak az igazsagot osztom meg, a konkret tenyeket.

márc. 20. 20:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!