Akiknek sok testvére van, felnőtt korukban miért nem vállalnak ők maguk is sok gyereket?
4-es miért beszélsz bunkon a kérdezővel?
—
Mi hatan vagyunk, nekem egy lett. Négyet szerettem volna, de már ő is negyven felett született. Későn találtam meg az apajelöltet. Nem jött össze még egy, pedig vállaltam volna.
Másik tesomnak három, egyszerűen nem sikerült több, hiába próbálkoztak. Egy másiknak ugyanezért lett kettő, a harmadik nem mert kettőnél többet, elfarasztotta ennyi is. És van még, akinek a házastársa nem akar egynél többet, mert ő is egyke.
Akik manapság szülnek, azoknak a szüleinél már ritka volt a sok gyerek. Inkább a nagyszüleik generációjában volt még jellemző.
Mindenesetre van egy határ, ami felett már nem minden szempontból jó a sok tesó, legalábbis a mindenen osztozás miatt és anyagi szempontból nem biztos, hogy kellemes élmény, még ha jászani jó is a sok tesóval, de más fontos szempontok miatt inkább úgy dőnt az illető, hogy inkább nem vállal sok gyereket.
Gyerekként nem dönthetett a tesók számáról, felnőttként dönthet a saját gyermekek számáról. Gyerekként nem neki kellett előteremteni a megélhetést, felnőttként neki kell biztosítania magának is és a gyerekeknek is. Emiatt inkább kevesebbet vállal.
Ahol viszonylag jó lehetőségeik voltak a gyerekeknek, ott nagyrészt továbbmegy. Két barátunk származik hatgyerekes családból. Egyiküknek 5 a másiknak 4 gyereke lett. A tesóik pedig 3-7 között vállaltak. Mindkét családnál ez életforma volt, élvezték egymás társaságát, máig vannak közös programjaik. A másik a mi családunk két ága: 5 és 6 gyerekkel, akik a háború idején szūlettek, sokat nélkülöztek. Gyerekenként 1,2 és csak egyetlen helyen 3 gyerekük lett.
Nem a gyerekszám megy tovább, hanem az, amiben az adott gyerek felnőttként a boldog család zálogát látja, a korábbi zapasztalatai alapján.
Ja, tényleg remek volt úgy felnőni, hogy állandóan a nyakunkba tolták a kisebbeket. Csodás, egy szünetem nem volt, semmi szabadidő, mert a kicsik...
Fszom, nem nekem szültétek és nem kell 6 gyerek, ha a nagyok majd nevelik a kicsiket, úgy marha könnyű gyereket gyártani.
Nem hogy sok gyereket, EGYET NEM akarok.
Miért gondolod, hogy a sok gyerek egyenlő azzal, hogy minden gyerek boldog és jó emlékei vannak?
Miért gondolod, hogy mindenkinek akinek jó gyerekkora volt sok gyereket kellene vállalni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!