Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Sok múlik azon ki milyen...

Sok múlik azon ki milyen környezetben nevelkedett, hogyan élt, felnőtt korában a környezetében hányan vállalnak gyereket? Ha gyerekvállalásra adja a fejét.

Figyelt kérdés

38 éves vagyok,és soha semmilyen közöm nem volt gyerekekhez.Nincs testvérem,kicsit olyan vagyok mint anyám volt anno,önző voltam mindig is kisebb mértékben.Környezetem sem olyan,ahol azt látom hogy mindenki hú de boldogan vállal gyereket,csak a házasságok tönkremenetelét,a gyerekekkel járó nyügöt látom mindig.Tehát eddig minden azt mutatta hogy nem akarok gyereket soha.

Félek amúgy is a terhességtől,szüléstől,plusz dohányzom már 20 éve.

Viszont mostanában néha előbukkan a gondolat,hogy már nem sok időm van hátra az életből,mi legyen a maradék éveimmel ?

Szimplán csak dolgozok,hogy fenn tartsam magam,és valami mókuskerékben vagyok 3 éve.Nagy céljaim nem is lehetnek.

Van egy nagyon jó barátom 20éve,aki biszex pasi.Akkoriban volt egy rövid kapcsolatunk,de megmaradtunk barátoknak,és együtt erősítettük egymásban hogy mi a francnak egy gyerek az életben.Ő most kezd megváltozni,úgy érzi gyereket akar,pedig soha nem akart.Nekem megfordult a fejemben mi lenne ha együtt vállalnánk ezt.Megbízható,mindent megtenne azért akivel együtt van,szex is jó volt vele,stb.,csak ugye ez nem a normális felállás,mikor megismersz valakit,és nagyon szerelmes leszel,és úgy vállalsz gyereket.

Nekem nincs kapcsolatom egy ideje,mert fuccsba ment több év után.

Azt hiszem még vágyom arra hogy újra szerelmes legyek,de mi van ha nem találok senkit a mostani állapotokat nézve,mert minden férfi könnyelmű ?

Mit választanál : mivel nem vagy biztos a gyerek kérdésben se.Jóbarátoddal közösen vállalni,és akkor tuti biztos lehetsz abban hogy mindig melletted áll,vagy gyerek nélkül végig élni az életet,talán akad valaki akivel meg tudsz ismerkedni,aztán majd lesz valahogy ?

2019. márc. 16. 12:04
 1/9 anonim ***** válasza:
38 évesen azért már nem olyan egyszerű teherbe esni, de én biztos nem is próbálnék meg egy biszex pasitól..
2019. márc. 16. 12:11
 2/9 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem ez két külön kérdéskör.

Ha a főcímben levőt veszem alapul akkor biztosan sokat számít, hogy kinek milyen az előélete. Pl nekem és férjemnek is a szülei együtt vannak még szeretetben, boldogságban, mi is lassan 11 éve vagyunk együtt, első babánkat várjuk. Testvéreinknél ugyanez a felállás figyelhető meg. De pl a környezetemben gyakoribbak a rossz kapcsolatok, válások az olyanok körében akiknek elváltak a szülei.

Az alatta levő kifejtésed:

Szerintem semmi garancia nincs rá, hogy azért mert 20 éve jóbarátok vagytok, akkor egy gyerek nem zilálná szét ezt a kapcsolatot. A 20 éve házasoknak is nagyon mély bensőséges kapcsolatuk van, mégis előfordul, hogy elválnak, ha beüt valami, mert egyszerűen nem tudnak kezelni egy új helyzetet.

Egyrészt én soha nem vállalnék gyereket csak azért, mert X éves vagyok és mi lesz ha öreg leszek, egyedül leszek stb. Csak azért mert nincs más életcélom és ez kézenfekvőnek tűnik? Hagyjuk már! A legrosszabb felállás!

A másik az, hogy egy baráti kapcsolatból nagyon rizikós minden átmenet nélkül családot csinálni. Mert itt gyakorlatilag erről beszélünk. Mert azt felejtsd el, hogy ha gyereketek születik, akkor ti meg tudtok maradni barátoknak.

2019. márc. 16. 12:28
 3/9 anonim ***** válasza:
Soha nem lehetsz benne tuti biztos.
2019. márc. 16. 13:50
 4/9 anonim ***** válasza:

Hát én viszonylag nagy családban nőttem fel.3 tesóm volt.A szüleim is harmonikus kapcsolatban életek és a környezetemben is csak pozitív párkapcsolati példákat láttam.Én voltam az első az egész rokonságban aki elvált.Ez van, elismertem hogy rosszul választottam társat.

Ha mélyen magadba nézel és azt érzed babára vágysz, nem a jövőtől való félelem miatt, meg hogy valami kimarad az életedből akkor lehet elgondolkodnék a helyedben.Mondjuk én nem tudom elképzelni, hogy bármelyik exemmel össze bútorozzak és babaprojektbe kezdjek még úgy sem ,hogy van akivel 1000 évente egyszer beszélgetünk.Ha szétmentetek régen annak oka volt és ez az ok valószínűleg a gyereknevelésnél is kiütközne.

38 éves vagy nyilván túl pár párkapcsolaton és valószínűleg rosszul választottál minden alkalommal ha úgy érzed minden férfi könnyelmű.Értékeld át magadban mit vársz egy férfitól és adj magadnak még 1-2 évet hátha mégis jön valaki akire azt mondod tőle szeretnél.

2019. márc. 16. 13:56
 5/9 A kérdező kommentje:
Én nagyon laza vagyok felfogásban,tehát ha ő pasikkal elmegy néha-néha ,nekem ez nem gond.Ha ez mellett mellettem áll,nem érdekel.Csak azt nem tudom hogy tényleg akarok-e gyereket vagy sem ? Hogy lehet ezt eldönteni ? Pedig döntenem kell,mert lassan kifutok az időből.
2019. márc. 16. 16:24
 6/9 anonim ***** válasza:

Szerintem aki nem tudja eldönteni, hogy akar-e gyereket vagy nem, az nem akar igazán.Én korban is, meg sok mindenben közel állok ehhez a kérdéshez. Nekem sincs párom, de az a különbség, hogy én amióta az eszemet tudom AKARTAM gyereket.Amíg láttam rá esélyt fontos volt, hogy attól a férfitól legyen, akit szeretek, de ezt már elengedtem.Így most donort keresek, aki segít nekem ebben.Egyedül szeretném vállalni a nevelését.Bár az én környezetemben nincs ilyen "jóbarát",én ahogy te írtad, így nem is vállalnám.Ha jól értettem, hogy együtt nevelnétek.Szerintem ne számíts rá, hogy nem változna meg a kapcsolatotok.Nem biztos, hogy tönkremenne, de az biztos, hogy olyan nem maradna,mint most.Én ezért szeretnék inkább idegent, akivel utána nem kell kapcsolatot tartani.Persze, ettől neked még bejöhet.Gyerek nélkül végig élni az életet nálam nem opció, de neked attól még simán lehet jó az is.Ezt te fogod tudni eldönteni, nem mi. Minden ember és minden élethelyzet más.

A fő kérdésre válaszolva: A környezeten szerintem nem sok múlik.Ha a családot nézzük, nálunk például minden testvér máshogy áll ezekhez a dolgokhoz, pedig ugyanabban a családban nőttünk fel.Tágabb környezetet tekintve pedig a nagy számok törvénye alapján mindenki életében ugyanúgy van példa mindenre, és mindennek az ellenkezőjére is.Még is vannak akik nem akarnak gyerek/egyet akarnak /sokat akarnak stb. Számíthat a környezet, de számíthat sok minden más is.Pl. a saját személyisége, neki mit dob az élet(szerencse), stb.

2019. márc. 16. 16:48
 7/9 anonim ***** válasza:
91%
Én tuti vállalnám ennyi idősen már, ha velem marad apuka, ha nem. Ismertem egy nőt, 38 éves volt ő is. Elvileg nem lehetett gyereke így nem védekeztek, és egyszercsak mégis teherbe esett. A pasi nem akart gyereket, de a nő mérlegelt, és tudta, hogy lehet később nem lesz neki, így megtartotta. Pasi lelépett, anyuka meg boldogan él azóta is a gyerekével.
2019. márc. 16. 17:11
 8/9 anonim ***** válasza:
31%

Hogyne! Sok múlik rajta!

Anyám 6-ot szűlt, 4abortusza volt, apámmal mind a ketten semmirekellök voltak egész életükben, csak b*szni tudtak. Azoktól még a nyulak is megfontoltabbak, okosabbak voltak. Nélkülöztünk, éheztünk, fáztunk, ránk ázott a tetö, a lakás, bántalmaztak minket. És Nem, Nem vagyunk kissebségiek!

Kiemeltek minket, mindannyiunkat szerencsére elég hamar, tanúltunk, iskolába jártunk, szakmánk, végzettségeink vannak, nekem diplomám, testvérem is leérettségiztek stb. Mikor kikerültek, kis pénzükböl házat vettek mindannyian, boldog családban élnek most. Én külföldre költöztem, még anno .

Egy gyerekünk van a férjemmel!! Egyetlen egyet vállaltam be, ö ezt a döntése et elfogadta, boldogan élünk! A gyereknek mindene megvan!

2019. márc. 17. 02:19
 9/9 anonim ***** válasza:

8

Amit leírtál az pont azt mutatja, hogy bár rossz volt a gyerekkorod,negatív példát láttál mégis jó életet tudtál magadnak kialakítani.Maximum annyira befolyásolt, hogy nem akartál olyan lenni mint a szüleid, ami meg pozitív dolog az általad leírtakat olvasva.

Kérdező.Nézz magadba őszintén gondold végig, hogy miért jutott eszedbe.Erre csak te tudhatod a választ.Ha mélyről jövő igazi gyerekre vágyom érzés van benned akkor hajrá.Nyilván más lesz egy kapcsolat, ha gyerek születik belőle.De ha mindent meg tudsz adni neki ,szeretetet, törődést és anyagilag akár egyedül is bírnád akkor vágjatok bele.

Én nálad 1 évvel vagyok idősebb.Nem jött túl korán a gyerek mert nem találtam a páromat akivel el tudtam volna kérdezni és nagyon mákom volt, hogy utolsó előtti pillanatba belefutottam a férjembe.De rengetegszer éreztem azt ,ha nincs megfelelő férfi akkor is szeretnék gyereket.

2019. márc. 17. 07:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!