Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Téged motivál a gyerekvállalás...

Téged motivál a gyerekvállalásra az életed végéig tartó SZJA mentesség?

Figyelt kérdés

Tegnap hallottam, hogy ezt tervezik bevezetni.

A 3 vagy több gyereket vállalók mentesülnek majd az SZJA fizetés alól életük végéig.

Lesz aki emiatt vállal 3 vagy több gyereket?

2018. okt. 4. 10:32
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
95%
Az is hülye aki hisz egy "élete végéig" szóló ígéretben.
2018. okt. 4. 10:34
 2/45 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem három gyerek felnevelése jóval többe kerül, mint a szja egész életedre. Nem beszélve a felelősségről stb...

Aki abszolút nem akar gyereket, biztos nem fog nekiállni csinálni hármat, azért, hogy kedvezményben részesüljön.

Viszont itt jön a CSOK példa! Nálunk is volt olyan a családban, aki úgy gondolta, hogy szívesen vállalna még egy gyereket, de bizonytalan, kevés már a hely is..vacillált, aztán a CSOK támogatás kiírásakor belevágtak. Építettek egy csodálatos házat, megvan a harmadik baba, kedvezményesebb hitelt fizetnek vissza arról nem beszélve, hogy állami támogatást kaptak.

Ebből kiindulva, akinek már van két gyereke, lehet elgondolkodik egy harmadikon, ha még egy ilyen kedvezmény megilleti, bár szerintem azért ez más, mint a CSOK.

2018. okt. 4. 10:38
 3/45 anonim ***** válasza:
66%
Nem, nem a pénzért nevelek gyereket. Legyen egy gyerekem de mindent megtudjak adni neki lelkiekben is
2018. okt. 4. 10:41
 4/45 anonim ***** válasza:
75%
Két gyerekem van, erősen kétlem, hogy lenne emiatt harmadik.
2018. okt. 4. 10:50
 5/45 anonim ***** válasza:
53%

igen.

Arra, hogy lelépjek. Eddig nem akartam, ez most az utolsó csepp, ha elfogadják.

Három háromgyerekes kolléganő van a könyvelőirodában. Egyik se fizet se adót, se járulékot, maximálisan kihasználják az összes gyápos napot, azzal meg a pótszabikkal havi két hónappal többet dolgozom náluk és a munkájuk is az enyém, ha nincsenek. Elég volt.

2018. okt. 4. 10:53
 6/45 anonim ***** válasza:
63%

Nem!

De biztos lesznek

2018. okt. 4. 10:58
 7/45 anonim ***** válasza:
73%
Nem teljesen értem miért lettem lepontozva. Nem azt mondtam, hogy engem ez motiválna, csak, hogy a CSOKból kiindulva.. ott is elég sok családot megmozgatott.
2018. okt. 4. 11:00
 8/45 anonim ***** válasza:
88%
Nem ez kell. Hanem ne féljenek a nők hogy nincs hova visszamenni dolgozni, meg ha nem magánba szül, hogy otthagyják és tojnak rá szülés közben. Hogy legyen elég bölcsődei, óvodai hely, meg legyen kréta az iskolában és legyen esélye a gyereknek az életben. Egyszerűen gusztustalan az egész, és nem, nem fogok ezért hármat szülni! Mert ezt elvehetik bármikor és akkor kopp!
2018. okt. 4. 11:02
 9/45 A kérdező kommentje:

Én 1 gyerekes vagyok (5,5 éves), és tudatosan nem lesz több.

Én is azt tapasztalom, hogy mi nem számítunk családnak, sőt, inkább mi vagyunk szívatva, mert nem vállalunk többet.

Csak érdekelt, van-e, akit ez motivál, aki ezért vállal 3.-at.

(arról már nem is beszélve, hogy ezt a sok gyereket támogatni kell amíg adófizető lesz, tehát költség, és vagy nem itthon, vagy nem lesz adófizető tisztes államtitkár.... Szóval csak a szaporodás nem oldja meg az ország problémáját)

2018. okt. 4. 11:04
 10/45 anonim ***** válasza:
70%
Minden értelmes ember látja, hogy ezektől nem lesz több gyerek! SŐT! Aki akar egyet-kettőt, az is fogja magát elhúz külföldre a francba és ott vállal, mert itthon 1 vagy 2 az semmi! Azért az se kevés, hogy két gyereket tisztességesen felneveljen az ember! Az indiánok meg így is szülnek 15-öt, igaz szja-t így se fizetnek semmit se. CSOK is annak jó, akinek van alapja, egy párnak aki pl most diplomázott, elkezd dolgozni, elmegy a pénze albira az nem fogja aláírni előre háromra vagyis nem ér nekik semmit.
2018. okt. 4. 11:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!