Téged motivál a gyerekvállalásra az életed végéig tartó SZJA mentesség?
Tegnap hallottam, hogy ezt tervezik bevezetni.
A 3 vagy több gyereket vállalók mentesülnek majd az SZJA fizetés alól életük végéig.
Lesz aki emiatt vállal 3 vagy több gyereket?
Szerintem három gyerek felnevelése jóval többe kerül, mint a szja egész életedre. Nem beszélve a felelősségről stb...
Aki abszolút nem akar gyereket, biztos nem fog nekiállni csinálni hármat, azért, hogy kedvezményben részesüljön.
Viszont itt jön a CSOK példa! Nálunk is volt olyan a családban, aki úgy gondolta, hogy szívesen vállalna még egy gyereket, de bizonytalan, kevés már a hely is..vacillált, aztán a CSOK támogatás kiírásakor belevágtak. Építettek egy csodálatos házat, megvan a harmadik baba, kedvezményesebb hitelt fizetnek vissza arról nem beszélve, hogy állami támogatást kaptak.
Ebből kiindulva, akinek már van két gyereke, lehet elgondolkodik egy harmadikon, ha még egy ilyen kedvezmény megilleti, bár szerintem azért ez más, mint a CSOK.
igen.
Arra, hogy lelépjek. Eddig nem akartam, ez most az utolsó csepp, ha elfogadják.
Három háromgyerekes kolléganő van a könyvelőirodában. Egyik se fizet se adót, se járulékot, maximálisan kihasználják az összes gyápos napot, azzal meg a pótszabikkal havi két hónappal többet dolgozom náluk és a munkájuk is az enyém, ha nincsenek. Elég volt.
Én 1 gyerekes vagyok (5,5 éves), és tudatosan nem lesz több.
Én is azt tapasztalom, hogy mi nem számítunk családnak, sőt, inkább mi vagyunk szívatva, mert nem vállalunk többet.
Csak érdekelt, van-e, akit ez motivál, aki ezért vállal 3.-at.
(arról már nem is beszélve, hogy ezt a sok gyereket támogatni kell amíg adófizető lesz, tehát költség, és vagy nem itthon, vagy nem lesz adófizető tisztes államtitkár.... Szóval csak a szaporodás nem oldja meg az ország problémáját)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!