Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért van ilyen sok szülő aki...

Miért van ilyen sok szülő aki kijelöli a gyerek életpályáját és ha az letér róla utálják?

Figyelt kérdés

Tudom, sok tanácsot kaptam, itt az oldalon így el fogok költözni a szüleimtől, megfogadtam amit itt írtak. Megbuktam egyetemen ezért nap mint nap a szüleim ordítoznak velem mennyire utálnak legkisebb dologért leordítanak, meg mennyire szégyennek tartanak. pl.: Feltöltött a telefonom elfelejtettem levenni, már nevelőapám dobta is ki az utcára. Meg is mondták a szüleim elmúlt mára a babucim mennyire szeretünk, azóta csak utálnak utálnak, szégyen vagyok. Brutálisan megromlott velük a kapcsolatom.

Na ezeket leírtam anonimban lelkisegítséges fórumba, és rengetegen írtak, hogy ők is így vannak ők is így vannak, más orvosival, jogival stb képzéssel járt így. Nemsikerült nekik a szüleik álmai ezért, úgy beszéltek velük mint a kutyával, és azóta se rendeződött a kapcsoltuk. Más írta, ő 20 éve járt így megbukott egyetemen, tanult másnak szakmát, informatikait van jó fizuja és a szüleivel azóta se nagyon beszél. Volt aki írta, azóta lett cukorbeteg az anyukája amikor megbukott egyetemen.

márc. 7. 10:48
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
94%

Sajnos jóval több szülő ilyen, mint nem.

Az enyémek is ilyenek - ez van, azt lehet tenni velük, hogy nem veszel részt a játszmájukban, és ha rákezdik a "csalódtam benned, mert nem ezt vagy azt tanulad" - stb mantrát, ott hagyni.

Amúgy aki ilyen az soha a büdös életben nem bocsátja meg a gyerekének, hogy más pályát választott, mint amit Ő kigondolt a számára.

márc. 8. 09:09
 12/16 anonim ***** válasza:
*mint nem > mint kellene
márc. 8. 09:10
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

#11 Ez kegyetlenség.

Azt hittem ez a generáció már kihalt. De akkor nem.

márc. 8. 09:33
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen típusú szülők sem kaptak otthon szeretetet. Vagy ők is így nőttek fel, hogy akkor vannak szeretve, ha úgy táncolnak, ahogy a szülők fütyülnek, vagy csak szimplán szartak a fejére a megcsinálói. Mindkettő esetben ki tud alakulni a kontrollmánia.
márc. 9. 02:48
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
13: ahhoz, hogy ez kihaljon, még nagyon sok embernek kell egyrészt belátnia, hogy ez nem normális, másrészt, segítséget kérni eljutni pszichológushoz. Azért ez elég lassan alakul át.
márc. 9. 02:49
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

14-es, az a vicces, hogy apám rendes szeretetet kapott, anyám is nem az érzelmileg zsaroló szeretetet, mégis ilyenekké váltak.

De nem csak ők, gyakorlatilag 2-3 emberen kívül az egész családom ezt képviseli - ez van, nem beszélek velük túl sűrűn.

márc. 9. 09:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!