A fiam, aki 6 éve megszakította velem a kapcsolatot,
jelentkezett, hogy segítség kellene neki. Mit kéne
tennem?
Figyelt kérdés
6 éve nem beszéltünk, az unokáimat eltiltotta tőlem. Az egyiket egyszer láttam messziről, a másikat egyszer sem. Most felkeresett azzal, hogy válófélben van és hónapok óta albérletben lakott. De most munka nélkül maradt, így jönne haza, a szülői házba egy időre. Nem tudom mit kellene reagálnom erre, biztos vagyok benne, hogy van értelme újrakezdeni a dolgokat, újra élni azt a rossz időszakot. De jelenleg nincs hová mennie, sajnálom, de nem tudom mi lenne a legjobb döntés.
Azt gondolom, ha 6 évig nem érdekelte mi van az anyjával/apjával, akkor menjen oda ahol eddig volt vagy ahova akár. Addig vagytok jó neki még segítitek, adtok.
2024. márc. 1. 16:59
33/88 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy megbocsátanék. Max. adnék annyi pénzt, amiből 1 hónapig ellehet (ha tudtok annyit nélkülözni), de világossá tenném, hogy ezzel kész, bezár a bazár. Az tuti, hogy az életembe nem engedném vissza.
2024. márc. 1. 17:10
34/88 anonim válasza:
Nekem anyám azt mondta, h egy anya mindig anya marad és a gyereke neki mindig a gyereke marad, legyen bármilyen. Ő mindig segítene rajtam vagy a testvéremen, ha szükségünk lenne rá az életben. Ez persze az ő filozófiája, nem kell mindenkinek így élnie.
2024. márc. 1. 17:33
35/88 anonim válasza:
34!
Ez szép gondolat, egészen addig, amíg olyan esemény nem történik, ami gyökeresen megvaltoztatja anyad gondolkodását. Márpedig vannak olyan események, amik ezt megteszik. Nálam pl a 6 éve xarik rám a gyerekem egy ilyen esemény lenne
2024. márc. 1. 17:42
36/88 anonim válasza:
35: Persze, de te nevelted őt = ott azért valami hiányosság történt hogy ezt megtette veled.
2024. márc. 1. 18:13
37/88 anonim válasza:
Nem elsz kisebb a sértettséged, és nem veszítesz vele semmit, ha segítesz rajta.
Nyilván addig, amíg az indokolt, ne kihasználásba essen át a dolog.
2024. márc. 1. 18:18
38/88 anonim válasza:
36,nem mindig neveltetesés kérdése.
37,már miért ne veszítene vele? Sokat is. Ha nem törődött vele, nincs miről beszélni.
Nem mindig a szülő a hibás, a felnőttlje is lehet az.
Ez színtiszta kihasználás.
2024. márc. 1. 18:28
39/88 anonim válasza:
#38: és mit veszítene?
2024. márc. 1. 18:31
40/88 anonim válasza:
Történtek durva dolgok, sajnos, a családunkban. Betegségek, börtönügyek, halálesetek. Egy valami volt mindig is biztos pont mindannyiunk életében és ez az édesanyám. Ő nem változik. Testvérem sokszor nagyon undorító módon is viselkedett vele, de ő ugyanúgy szereti. Ez jellem kérdése. Van, akinek a család csak egy szó és van, akinek érzés.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!