Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek ? Tehet ilyet anyám?

Mit tegyek ? Tehet ilyet anyám?

Figyelt kérdés

Hosszú lesz ,de megpróbálom érthetően.

Van egy férjem és kettő gyermekem.

Tavaly tavasszal elköltözünk asajat kis lakásukból amit el kellett adnunk.

Szuleimhez mentünk ( anyum elettarsáé a ház (anyum rá íratta a házat anno) befogadtak mondván nagyon sürgősen megyünk mert tudtuk nem könnyű velük.

Nem szeretnék dolgozni , anyum az battyamat támogatja pénzügyileg mivel nem képes dolgozni stb .

Van egy nyaralonk amit sos megcsináltuk majdnem 10 millió értékben .Egy este alatt a saját rokonaim (kamerát leutottek stb) szét szedték szó szerint még a villany vezetéket is kiszedték.

Rendőri intézkedés volt de bizonyíték nem hiába vádlottak be .Anyum.mosolyog ezen ..

Ez után nagyon rosszul voltunk és utolsó remenykent próbáltunk lakáshitel ,maradék önerővel és pozitív hozzáállással házat találni.

Sikerült .

Két hete megvettük a házunkat egy nagyon jó helyen viszont felújítjuk gyorsan egy picit .

Azóta viszont anyum nem hagy és folyton azt mondja hogy ő jön hozzánk,elhagyja a párját úgyse bírja már vele én meg a lánya vagyok törvényileg be kell fogadják ha nem engedem hang felvételeket készít ..stb .

Most születik a harmadik babank májusban nagyon várjuk viszont lelilek ki vagyok a csaladtagjaimtol.

Régen is csak akkor jöttek ha kérték azt hogy mi mennyi mindent adtunk az nem számít.

Ma is mondta ahogyha nem laknak náluk kenyere se lenne..ezért élvezi még ki azt a két napot..mondjuk utána úgyse hagy békén.

Nem értem létezik ilyen hogy nekem kötelességem a férjem és az én nevemen lévő hazamba befogadni ? Anyám fiatal nagymama !!(48 éves..) én 27 ..

febr. 28. 22:26
1 2 3
 1/27 A kérdező kommentje:

A hibákért elnézést.

És a kesze kusza dolgokért is.

Amit még tudni kell hogy a gyermekek születése előtt is én voltam az akit nem szeretett nagyon nagyon csúnyán bánt velem .Szulinapjaim nem tartotta cska a testvéreimet és az ő baratnőiét...

A férjem a 18. Szülinapomra anyumtol.megvett nekem valamit ..mire kértük hogy adja ide ..eladta .így H a férjem kifizette

Szóval nem a legjobb kapcsolat volt a miénk.

És úgy érzem most is kihasználására megy ,miközben én a férjemmel nagyon jól.meg lennénk.

És várjuk is hogy végre bekoltozzunk.

febr. 28. 22:28
 2/27 anonim ***** válasza:
96%

Nem kell befogadd. Ha erőlködiky mondd, hogy pereljen be és a bíróság eldönti, hogy mennyi rokontartást ítélnek meg. Egy 48 éves, egészséges nőnek, akinek van hol laknia, nem fognak semmit ítélni.

Nem vagytok veszélyben, csak ha hiszel neki és beengeded. Ha kulcsot kap, onnantól nem szabadulsz. Ezért maradj erős és távolodj el tőle. Köszönd meg nagyon a segítséget, de azt is tisztázd, hogy ezért aránytalan elvárás lenne hozzátok költöznie. Főleg a 3 gyerek mellé.

febr. 28. 22:50
 3/27 A kérdező kommentje:

Semmiképp sem engedném hogy oda.koltozzon majd velünk,de ez az állandó fenyegetés nagyon idegesít .

Ennyi erővel mehetne battyamekhoz ( felesége nyaralójába élnek) hiszen minden nap pénzt kell neki adni hogy tudjon venni pl.cigit ..

Közben pedig nincs mit egyenek.

És akkor még hozzám akar költözni ..vicces .😐☺️

Igazából az érdekelne a legjobban hogy te yleg van ilyen törvény hogy én köteles vagyok őt befogadni...?

Mert én ilyenről még nem hallottam ..

Nagyon várom már hogy menjünk el tőlük,és távol tartsam magunkat a személyüktol,annyira mások mint mi....

febr. 28. 22:54
 4/27 anonim válasza:
92%

Típikus nárcisztikus személy,amilyen az én anyám,csak a saját érdekeit nézi,ez miatt képes belegázolni a sajat gyerekébe ha érdeke úgy tartja.

Nincs olyan törvény hogy köteles vagy befogadni.

Sajnos engem annyira megviselt anyám viselkedése hogy a munkahelyem is ráment és jelenleg is pszihologus kezel

febr. 28. 23:06
 5/27 anonim válasza:
12%

Van egy bátyám akinek 2 gyereke van a sógornömet rongyá dicséri,nekem sajnos nem lehet gyerekem.Azt már le sem merem írni hogy ezt hogy szúrja oda.Két hete volt a szülinapom,megköszöntött de egy csokit sem adott.A sógornömnek 2 hónapja volt,autót vett neki.

Könyvet tudnék írni mennyi megaláztatást kaptam.

Nem is értem az ilyen minek szül gyereket.A bátyám ezen jót szorakozik,egy szarnak tart.Sokszor gondolkodtam rajta hogy eldobom az életem,de van egy csodálatos férjem aki nem bírná feldolgozni a hiányomat.

febr. 28. 23:26
 6/27 anonim ***** válasza:
54%
A mondanivalodat csak félig értettem, mert a probálkozásod amit az érthetöségért tettél, elég kudarcos. Elnézést!
febr. 28. 23:43
 7/27 A kérdező kommentje:
Semmi baj ,legalább megpróbáltad.
febr. 28. 23:46
 8/27 anonim ***** válasza:
88%

Keszekusza volt amit leírtál de a lényeg átjött szóval anyukád nyilván rokontartásra gondol na most az nem úgy van hogy ő egyszer csak azt mondja hogy ez mostantól így lesz ilyenkor neki kell egy pert indítania

ott meg vizsgálják hogy van e keresete,el tudja e látni magát(tehát nem szorul tartós apolásra) ingatlanja van e (azt írtad az is van) maga a per sem hinném hogy egy két nap alatt lezajlik azt hogy miről akar hangfelvételt készíteni fogalmam sincs

Nyilván nem vagyok ügyvéd de én úgy tudom hogy így működik illetve a te anyagi helyzetedet is meg vizsgálják ilyenkor tehát ha teszem azt elveszítenél egy pert arra akkor sem hiszem hogy sor kerülne hogy be kelljen fogadnod

febr. 29. 00:59
 9/27 anonim ***** válasza:
94%
Nincs olyan törvény ami szerint be kéne fogadnod anyádat. Szerintem a gyerekeid fontosabbak. Én a helyedben tiltanám mindenhol és nem beszélnék vele.
febr. 29. 03:59
 10/27 A kérdező kommentje:

Jövőhéten költözés tőlük.

Az a tervem hogy tiltás , szám csere .

febr. 29. 05:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!