Hogyan mondjam el a szüleimnek hogy nem érzem magam jól?(Mentálisan)
Én azt hiszem 1 éve gondolkodtam azon valamelyik este, hogy túl kellene magam adagolnom. Eléggé magam alatt voltam, és valahogy nem feszélyezett a halál gondolata. Akkor döbbentem rá, hogy pszichológus kell.
Bár a mi sulinkban speciel pszichológus nincs, viszont szociális segítő volt, és amikor elmentem hozzá, nagyon sokat segített. Felajánlotta, hogy továbbít rendes pszichológushoz, én viszont elutasítottam.
Sajnos olyan dolgokat hordozok magammal, amik már büntetőjogi kategóriába esnek, és nem akartam pont érettségi előtt elkerülni otthonról, túl nagy teher lett volna a környezetváltás.
Viszont:
Sokat beszélgettem a szociális segítővel, rengeteget segített abban, hogy hogyan vészeljem át még a hátramaradt időmet, amit otthon töltök.
Hamarosan érettségizem, és amint a kezembe kapom a bizonyítványomat, elmegyek otthonról, végleg, és elkezdek pszichológushoz járni.
Nem, nem kínos, nem megvetendő. Társas lények vagyunk, szükségünk van egymásra, és nem csak durva traumákkal lehet a pszichológushoz fordulni, hanem BÁRMILYEN kaliberű problémával. Mert a kis probléma is probléma.
Bárki, aki ezt olvassa. Ne érezd magad rosszul attól, mert pszichológushoz jársz. Ez nem bűn. Ez épp arról tanuskodik, hogy tiszteled magad annyira, hogy törődj magaddal. ❤
18/f
A mi egyik gyermekünk folyamatosan jár iskolapszichológushoz (szorongó autista). Minden évben alá kell írnunk egy papírt, hogy beleegyezünk. A múltkor rákérdeztem, hogy minek ez, hiszen már 6 éve jár és ezután is járni fog, de a pszichológus azt mondta, hogy ez a közelező előírás és amennyiben a gyerek vagy a tanár úgy érzi szükséges lenne járnia, de a szülő nem írja alá, akkor ezt jelzik a gyermekvédelmisnek és ő megteszi a szükséges lépéseket.
Szóval aláírás kell, de megkerülhető a dolog, igaz a szülő úgyis tudni fog róla, mert ha más nem, a családsegítősök megkeresik, hogy mi is a helyzet...
Aztán meg csodálkoznak a szülők ha a gyereküket temethetik....
Nyilván nem erre a szitura gondolok, isten ments. Általánosságban mondom.
Ezért kérdezem én is. Mi a terv, amikor a gyereket kell pszichológushoz vinni? Most az alapkérdéstől függetlenül, általánosságban.
Elviszik a gyereket, a pszichológus "megszereli" és a gyerek készen visszamegy ugyanabba a közegbe, ami miatt a pszichológusnál volt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!