Anyâm folyamatosan zsarol a lakâssal?
"A zsarolással senki sem ért egyet, de a kérdező elvileg felnőtt, oldja meg akkor anyuci nélkül a pasijával a lakhatást.Így a továbbiakban nem lesz zsarolható."
Egyébként csinálhatsz akármit, az ilyen szülő akkor is zsarolni fog, legfeljebb változtat az eszközein. Nálunk is ez van, ha elfogadom a támogatást, én vagyok az önző disznó aki semmit nem nyújt viszonzásképp (viszonzásképp valamiféle jólnevelt kiskutya viselkedést várna, engedelmességet, felnézést, körberajongást), ha meg nem fogadom el a támogatást, akkor meg megy az érzelmi drámázás, hogy én teljesen le akarom vele építeni a viszonyt, azt szeretném, hogy ne is legyen anyám, stb.
"na ebben speciel igaza van. Nem akarja hogy házicseléd legyél. Miért te csinálod 80%ban? Azért nem kell rögtön a kérdező anyját szidni.."
Lényegtelen, hogy a szülő, vagy te, vagy én, ki hogy gondolja helyesnek. Az, hogy a felnőtt gyereked hogyan intézi a párkapcsolati dolgait (beleértve a házimunka leosztását), az az ő magánügye. A párján kívül senki felé nem tartozik indoklással.
Az én anyám is nagyon nyomatta az ő vélt igazát - nálunk amúgy felesben van leosztva a házimunka, de ő minden jelet úgy értelmezett hogy én ki vagyok használva, és erről próbálta is telebeszélni a fejemet. Annyit ért el vele, hogy semmi itthoni dolgomat nem osztom meg vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!