Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem lehet felfogni,...

Miért nem lehet felfogni, hogy tesit, szabadon választható tárgyakat muszáj felvenni?

Figyelt kérdés

Minden tárgyfelvételi időszakban gondot okoz ez a téma anyuval. Amikor tárgyfelvétel van, akkor otthon vagyok, mert vagy nyár vége van és még nem lehet visszamenni a kollégiumba, vagy vizsgaidőszak vége van, de nem hagyatkoznék a kollégiumi internet stabilitására, ami "békeidőben" is erősen szakadozik.

A tárgyfelvétel mindig reggel 8-9 körül kezd a megadott napokon, én viszont alap esetben nem kelek 10 előtt, csak ha tárgyfelvétel van, órám van, vagy úgy vállaltam munkát. Szóval nyilván otthon feltűnik a családnak, hogy már a többedik napja kelek korán, ami rám nem jellemző. Megkérdezi anyu, hogy hogyhogy, meg amúgy látni is, hogy a gép előtt ülök, a neptun van megnyitva. Rendszerint kiakad, hogy minek veszek fel tesit, szabadon választható tárgyat, tök felesleges, a kötelzőkre figyeljek már.

Minden nyomorult félévben vita van ebből, pedig minden nyomorult alkalommal elmagyaráztam már, nem is egyszer, hogy meg van adva, hogy 3 félévnyi tesit kötelző elvégezni, meg 10 kreditnyi szabvált. De minden félévkezdéskor vita van, fenyegetőzik, hogy legközelebb pont akkor áramtalanít otthon, ha nem a kötelező tárgyak felvétele van.

Értem én, hogy nem járt egyetemre, nem tapasztalta, hogy hogy működik, de azt már nem értem, hogy miért kell mellé kötelezően agyhalottként viselkedni, a századik magyarázat után sem felfogni. Mire jó ez?

2024. febr. 11. 17:43
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Miért kell tudnia, hogy mikor mit veszel fel?

Megvan a kellő kredited az államihoz? Igen, akkor? Mi köze a többihez? Na, semmi.

2024. febr. 12. 10:58
 12/23 anonim ***** válasza:
79%
Mpndjuk részben azért csinálja, mert engeded neki ;) Ez is tény, bárhogyan kapálózol ellene.
2024. febr. 12. 10:59
 13/23 A kérdező kommentje:

Kedves mindenki, aki szerint vegyem fel máshol a tárgyaimat! Pontosan azért megyek haza, mert otthon van stabil net(már, amikor épp anyámnak nincs agymenése). Elvileg rá tudok kapcsolódni a wifire vasúton is, a koliban is, meg az akárhol máshol is, a gyakorlatban meg ez nem ilyen egyszerű, ha instabil az internetkapcsolat, akkor lehet lecsúszok a tárgyfelvételről, betelnek a helyek, óraütközések lesznek stb.

#9 Általában reggel 8-9-től van tárgyfelvétel kezdete. Ilyenkor már ébren van, meg a boltot is megjárta. Ha megvárom mire alszik, addigra eltelt kb 12 óra, betelt az összes hely, és nem tudom felvenni a tárgyat.

2024. febr. 12. 15:24
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Mire jó ez? Semmire. Magad válaszoltad meg. Anyád agyhalott. Ez van.
2024. febr. 12. 15:49
 15/23 anonim ***** válasza:
40%

alap esetben nem kelek 10 előtt

már a többedik napja kelek korán

Mert hány napig tart felvenni a tárgyaidat? Ha ez már többedik ilyen félév, miért nem maradsz addig békén a szobádban, és a kutyának nem tűnne fel, hogy ébren vagy és felveszed a kurzusaidat...

2024. febr. 12. 17:06
 16/23 anonim ***** válasza:
66%
Kulcsot megfordítod a zárban, és kész.
2024. febr. 12. 18:34
 17/23 anonim ***** válasza:
"testmozgás egészséges" hallod 7es, anyam egy egesz listat tudna mpndani amiért szerintr nem egeszseges mozogni. Tini koromban a suliban a tesitanar ingyen aerobic orat tartott, na hogy én hanyszor hallgattam amiert jartam..hihrtetlen emberek vannak...mindennel kapcsolatban ami mozgas es taplalkozas ilyenek. Amigy kb 120 kilo ő is meg a párja is. De ők tudják nyilván a tutit.
2024. febr. 12. 20:09
 18/23 anonim ***** válasza:
55%
15, nem mindet lrhet egyszerre felvenni, nalunk eloszor a kotelezok vpltak de ott sem mind , a gyakokat pl kesobb hirdettek meg, aztan sorban a kotrlezoen valaszthato majd szaabadon, tesi, nyelvi orak. Szoval tobb napba telt nalunk is.
2024. febr. 12. 20:12
 19/23 anonim ***** válasza:
46%
Én azt sem értem, miért kell ilyesmit szülőkkel megbeszélni. Anyámnak annak idején fogalma sem volt, milyen tantárgyaim vannak, mi az, hogy tárgyfelvétel, kredit, Neptun stb. Felnőtt módjára kell a dolgot kezelni és nem belevonni ilyen részletkérdésekbe a szülőket.
2024. febr. 12. 22:56
 20/23 anonim ***** válasza:
0%
18, elég pocsék helyen tanulsz. A harmadik diplomám szerzem, mindig egyszerre indult a felvétel. Ha kérésre fekraktak később egy kurzust, ahhoz meg nem volt külön induló időpont, hiszen tárgyfelvételi időszak volt úgyis.
2024. febr. 13. 06:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!