Miért nem lehet felfogni, hogy tesit, szabadon választható tárgyakat muszáj felvenni?
Minden tárgyfelvételi időszakban gondot okoz ez a téma anyuval. Amikor tárgyfelvétel van, akkor otthon vagyok, mert vagy nyár vége van és még nem lehet visszamenni a kollégiumba, vagy vizsgaidőszak vége van, de nem hagyatkoznék a kollégiumi internet stabilitására, ami "békeidőben" is erősen szakadozik.
A tárgyfelvétel mindig reggel 8-9 körül kezd a megadott napokon, én viszont alap esetben nem kelek 10 előtt, csak ha tárgyfelvétel van, órám van, vagy úgy vállaltam munkát. Szóval nyilván otthon feltűnik a családnak, hogy már a többedik napja kelek korán, ami rám nem jellemző. Megkérdezi anyu, hogy hogyhogy, meg amúgy látni is, hogy a gép előtt ülök, a neptun van megnyitva. Rendszerint kiakad, hogy minek veszek fel tesit, szabadon választható tárgyat, tök felesleges, a kötelzőkre figyeljek már.
Minden nyomorult félévben vita van ebből, pedig minden nyomorult alkalommal elmagyaráztam már, nem is egyszer, hogy meg van adva, hogy 3 félévnyi tesit kötelző elvégezni, meg 10 kreditnyi szabvált. De minden félévkezdéskor vita van, fenyegetőzik, hogy legközelebb pont akkor áramtalanít otthon, ha nem a kötelező tárgyak felvétele van.
Értem én, hogy nem járt egyetemre, nem tapasztalta, hogy hogy működik, de azt már nem értem, hogy miért kell mellé kötelezően agyhalottként viselkedni, a századik magyarázat után sem felfogni. Mire jó ez?
3 milyen hab a tortan? Kötelező kúlönben nem kapsz diplomát. Ugyanez igaz a szabadon valaszthatóra.
Nincs laptopod egyebként? Vagy egy tableted? Szerintem kéne es akkor nem látja mit csinálsz.
Egyebként más témában sem hisz neked?
Ismerem a szót köszi 😀
Továbbra sem értem honnan veszed hogy here a kérdező, és anyjának ez miért b.ssza az agyát.
És ha nem lenne kötelező?
A testmozgás egészséges és pont nagyon is szüksége van rá annak, aki egyébként egész nap csak ül a teremben.
Anyukádtól röviden és egyszerűen megkérdezed, mit pofázik bele olyanba, amihez nem ért. Ebből valószínűleg sértődés lesz, de lehet, hogy többet nem szól bele.
Egyébként más családtag (pl. apukád) is ilyen értetlen? Ha neki több esze van, akkor esetleg kérd meg, állítsa le anyukádat ilyenkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!