El tudok koltozni 16 evesen?
#6 Neked mi a bajod? Fáj az élet, ezáltal itt éled ki kamaszokon az összes bánatod, frusztrációdat, egy álszent általánosító köntösbe bújtatva? De gyűlölöm az ilyen embereket..
Egyébként 16 éves kor alatt nagyjából sehova, 16 éves kor felett szülői engedéllyel elköltözhetsz rokonhoz. Ha úgymond "harmadik fél"hez szeretnél, aki nem tartozik a családhoz, akkor ahhoz a gyámügy is kell sajna..
Nem tudsz elmenni, hazavisz a rendőr. Már feltéve, hogy a szüleid vagy valaki keres, mert ha senki nem keres, akkor nincs gond.
Lakcímkártya kell a diákmelóhoz.
"hogyan nezne ki az ha engedelyt kernenk a gyamugytol?"
. De miért kell engedély?
Még ha van is valami szabály erre, ha a szüleidet nem zavarja, lesz a gyámügynek nagyobb baja, minthogy titeket zargasson.
Meg nem értem a lakcímkártya dolgot sem. Most nincsen? Vagy elvszei ka szüleid, ha kiteszed a lábad az ajtón?
Szerintem a legkisebb gond ez. Az igazi gond, hogy egyáltalán elfértek-e ott, be tudsz-e szállni a költségekbe, illetve mennyire biztos, egy tinédzser kapcsolatra alapozva otthagyni az otthonodat.
"illetve masik kerdesem hogy diakmunkahoz (meki) kell e lakcim kartya?"
Miért ne kellene? Meg kell még a Taj-szám, adókártya, meg persze a személyi ig. is.
"az a baj hogy a baratnomhoz koltoznek, a szulei megengedik de viszont nem laknak se nagy hazban se annyira szep hazban ( nem szegenyek csak nem jutottak meg el odaig hogy felujitsak)."
Ha annyira rossz a szüleiddel a viszonyod, akkor nem értem higy miért kényeskedsz. Örülnöd kéne, hogy van egy olyan család, ahová költözni tudsz! Ezt nagyon becsüld meg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!