Mi legyen az idős szüleimmel, ha nem vagyunk jóban és nem fogadják el a segítséget?
16-os, te meg lettél vezetve, ha ezt elhitted.
Ez a gondozási kötelezettség csak egy jogi sallang, ami a valóságban kimerül abban, hogy esetleg indíthat szülőtartásért pert a szülő, vagy az őt ellátó otthon, de amúgy mint egy cikkben olvastam, nem nagyon szoktak, mert általában elveszítik érdemtelenség miatt, és így nekik ez sok pénzbe kerül, nem éri meg anyagilag.
Amúgy a kutya nem foglalkozik vele, gondozod-e a szüleidet, ha nem laktok egy háztartásban vagy nem vagy a gondnokuk. Amikor az én alkoholista apám bekerült valahova (nem is láttuk évek óta, azt se tudtam, mi van vele), megkerestek hivatalból a testvéreimmel, hogy vállaljuk-e a gondnokságot (akkor még a gyerekkori címünk volt, ezt tudhatta), mi jeleztük, hogy nem vállaljuk és ennyi. Senki nem keresett minket az azóta eltelt 10+ évben sem, hogy mi van vele, nem pereltek tartásért sem.
Szóval, a kérdezőnek sincs semmi felelőssége, senki nem foglalkozik vele, tartja-e a kapcsolatot a szüleivel, ha megváltoztatja a címét/telefonszámát, el sem érik emiatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!