Indokolt volt a kirohanásom apám felé, vagy bocsánatot kéne tőle kérnem?
Ha van időm, akkor le szoktam ugrani apámhoz. Megvallom, hogy nem szívesen teszem, ugyanis az esetek hetven-nyolcvan százalékában mindig veszekedés a vége. Most is ez történt a múlt hétvégén. Szóba került az örökség és a végrendelet. Itt leírom, hogy egy bátyám, öcsém és egy húgom van. Mikor elkezdte ecsetelni, hogy hármónk között hogy ossza majd el a vagyont, mondtam neki hogy négyen vagyunk, nem hárman, mire ő szabályosan kiakadt és elkezdett velem üvöltözni, hogy neki nincs csak egy lánya és ha én továbbra is tartom vele a kapcsolatot, akkor engem is kihúz a végrendeletéből. Nagyon mérges lettem és odavágtam neki, hogy nem érdekel a végrendelete és ha már másnap meghalna se törődnék vele. Ha ő annyira gyepes, hogy nem tudja elfogadni azt, hogy valaki más akkor sajnálom, de én tartani fogom a húgommal a kapcsolatot, mert ő akkor is a testvérem. Ha neki ez nem tetszik, akkor nekem meg nincs apám. Utána egyszerűen felálltam az asztaltól és faképnél hagytam.
A húgom Antwerpenben Belgiumban él, az a "bűne" hogy leszbikus amit ő nyíltan vállal is. De apám szerint ez undorító és bűnös dolog.
Nem hogy bocsánatot nem kérnék, de szóba sem állnék egy ilyen emberrel. Lehetne egyébként a húgod és az apád között olyan konfliktus, ami miatt én is azt mondanám, hogy ez az ő dolguk, de az, hogy valakit az alapján tagadjon ki a saját apja, hogy kihez vonzódik, az az egyik leggusztustalanabb dolog.
Apád megérdemelné, hogy egyedül maradjon és ne nyissa rá senki az ajtót.
#9 "Nem kell mindenkivel jóban lenni, és ha folyamatos veszekedések vannak, akkor jobb hagyni a dolgot, de ártani, bosszút állni, szidalmazni, egyszóval gonoszkodni szerintem rossz dolog. De aki ilyen gonosz gondolatoknak ad teret, az nem lehet jó ember, áltassa magát bármivel, és pontozzanak engem a nulla alá, akkor sem."
Mert az jó ember, aki a szexuális orientációja miatt kidobja a saját gyerekét a családból? Ő miért kaphat feloldozást, ha azt meg kell vetni, aki ezt szóvá meri tenni? Nem csodálom, hogy a lány elhúzta a csíkot külföldre, valószínűleg esze ágában sincs visszajönni.
2-es vagyok, 10-esnek
"De miért kéne erre törekedni egy olyan emberrel, aki az egyik gyerekét kitagadja, a másikat is azzal fenyegeti?"
Azért, mert ő adta az életedet, és az édesanyád.
Nem lehet mindenki tökéletes, és NEM KELL tartani a kapcsolatot vele, vagy csak távolról, ha nem működik... De nem kell bántani, megbántani, direkt ártani.
Azt hiszem, ha egynéhányan félretennék azt a mocskos egójukat, belátnák, hogy talán ők sem tökéletesek, és ez nem baj.
2-es vagyok
"Mert az jó ember, aki a szexuális orientációja miatt kidobja a saját gyerekét a családból?"
Szerintem itt nincs szó szexuális orientációról.
Olvass figyelmesebben! Az öregnek az a baja, hogy leszbikus a lánya.
"Azért, mert ő adta az életedet, és az édesanyád.
Nem lehet mindenki tökéletes, és NEM KELL tartani a kapcsolatot vele"
És? Pont azért, mert ő döntött amellett, hogy életet ad, neki kellene szeretnie legjobban a gyerekét, nem lelkileg tönkretenni.
Tökéletes ember nincs, de a tökéletlen és a "bántalmazó" között hatalmas a különbség. Ami szimplán nem tökéletes, ahhoz nem is így állnak a gyerekei. Akit ennyire utálnak, annak meg oka van.
De nem kell tartani a kapcsolatot, látod, ebben egyet értünk, bár te pont az ellen emeltél szót, hogy valaki azt írta, le kell sz*rni, mintha az bosszú lenne. A kapcsolat megszakítás nem bosszú, hanem elengedés.
Senki nem bánthatja és mérgezheti a másikat, csak mert ő adta az életét, sőt, ez annál nagyobb szégyen.
Az elborult problémás viselkedést az öreg kezdte, ilyen nem csinálhat, és nagyon nincs tisztában valamivel. Semmilyen indokkal nem lehet gyereket kitagadni és legalább 10% jár neki. Na most ha nem írja bele végrendeletbe, akkor két lehetőség áll fent. Egyelőre csak a lányról beszéljünk. Részarányosan elvesznek 33,3*%-ot és ez pont problémásan jön ki vagy egymással megegyezve - akár egyik személynek - kell valahogyan átnyújtani neki a minimum jussát. Ebből azt okozhatja az öreg, hogy halála után összeugrasztja a tesókat. Jó lenne elmagyarázni neki, ha még fogékony egyáltalán az agya.
35/F
2-es vagyok.
Engem mindenki utál :(
"Azt hiszem, ha egynéhányan félretennék azt a mocskos egójukat, belátnák, hogy talán ők sem tökéletesek, és ez nem baj."
A probléma ott van, hogy neked a tökéletesség a jó ember szinonimája. Baromira nem így van. Nem vagyok tökéletes, nem is akarok. De jól bánok magammal és a nekem ártó, nulla empátiával és szeretettel rendelkező emberek takarodjanak. Ha az apám, akkor az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!