Odaadnátok a már nem használt autót a "gyereknek"?
Azért raktam idézőjelbe, mert nem feltétlen szülővel élő gyerekre gondolok, akár különélő fiatal felnőttre is.
Adott egy háztartásban 2 1,5 millió körüli autó. Ti vesztek az egyik helyett egy új, 20 millió forintos autót szalonból. Amit nem használtok megörökölné valamelyik gyerek?
Szerintem kérdezz rá hogy mi a tervük tökmindegy hogy tudod vagy sem, és akkor utalj rá finoman hogy téged érdekelne az autó. Nem tudom hogy anyagilag ki hogyan áll nálatok meg hogy te tudsz-e rá valamennyit adni ha esetleg Ők ebből pénzt akarnak csinálni de ha esetleg csak az eladás jöhet szóba akkor én szerintem egy jelképes összegért odaadják vagy lehet akár ingyen is csak vállald az átírási dolgokat.
Nálunk régen volt erre példa. Apám vett egy újabb használt autót, a régit nem akarta eladni mert azt ilyen munkás autónak akarta használni ha ki kell menni a telekre meg vinni kell cuccokat, azt kevésbé sajnálja összekoszolni stb... Végül vett egy kis dobozos autót erre nagyon jó áron így az az autó totál feleslegessé vált. Akkor gondolkodott azon hogy nem hirdeti meg sehol, csak így családi, baráti körben "hirdeti" hogy eladó és ha valakinek kell mondjon rá valamit és viheti.
Nekem az akkori autóm elkezdett problémás lenni, szinte minden hétvégén azzal foglalkoztam hogy hibát keressek meg javítgassam, de már kezdtem nagyon unni hogy hetente kell vennem valamit még ha csak apróságot de akkor is már fárasztó volt. Aztán lett egy olyan hiba ami miatt használni nem tudtam így megkérdeztem apámat hogy nem-e adná kölcsön 1 hónapra hogy tudjak vele munkába járni, meg a dolgaimat intézni ameddig meg nem javítom, aztán akkor mondta hogy ha vállalom hogy a nevemre veszem akkor tartsam meg a régit meg adjam el vagy vigyem bontóba vagy csináljak vele amit akarok csak ha már ennyit kell vele kínlódnom meg amúgy is öreg autó már, kitudja milyen baja lesz még, inkább szabaduljak meg tőle, jobban járok.
Aztán végül így is lett, átvettem az autót, enyémet meg úgy ahogy volt hibásan eladtam egy barátomnak aki látott benne fantáziát és ennyi.
Nálunk több autó van a családban. De a gyereknek jogsija lesz nemsokára, veszünk egyet neki csak azért, hogy ne a miénket amortizálja, mert nekünk az munkaeszköz. Persze jó állapotú olcsót kap, ismerjük a tulajt.
De ha újat veszünk, az is lehet később, akkor persze a régit megkapja. Muszáj vezetnie, hogy rutinja legyen, ha csak a városban is, egyelőre.
Szerintem, mivel van autód, fel sem merül a szüleidben, hogy neked kell az az autó. Kérdezd meg, mit terveznek vele.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!