Odaadnátok a már nem használt autót a "gyereknek"?
Azért raktam idézőjelbe, mert nem feltétlen szülővel élő gyerekre gondolok, akár különélő fiatal felnőttre is.
Adott egy háztartásban 2 1,5 millió körüli autó. Ti vesztek az egyik helyett egy új, 20 millió forintos autót szalonból. Amit nem használtok megörökölné valamelyik gyerek?
Kérdezz rá, hogy miért adják el. Jelezd, hogy nagyon örülnél, ha megkaphatnád.
Ezer oka lehet, amiért ők az eladás mellett döntöttek. Az is lehet, hogy eszükbe sem jutott, hogy neked jól jönne 🙂 Ne kalkulálgass, kérdezz rá és akkor nem gyűlik benned a feszkó tovább.
A férjem megvehette az apja régi kocsiját, mikor újat vett magának.
Én szó nélkül használhattam anyukám kocsiját, amikor nem volt szüksége rá. De később ő is eladta, nem akarta nekem adni, beletette másba azt az összeget.
Nálad meg van autó, a szüleid nem feltétlen mérlegelik egyik vagy másik kocsi értékét, csak hogy gurul. Ha eladáson gondolkodnak, akkor valószínűleg lenne helye az árának, de nem biztos, hogy olyan fontos.
Ha szeretnéd, akkor kérdezz rá, és megmondják, mire kell és ezért nem adják vagy megegyeztek és megkapod. Esetleg te is nyomott áron megveheted a sajátod eladásával. Így mindenki jól jön ki belőle.
Ha fenn tudja tartani és szüksége van rá vagy szeretné akkor igen.
A férjem is így kapta az autóját, igaz, nem volt milliós érték és már akkor tizenéves volt. Javítani is kellett, annyi volt a szülők kérése, hogy azt már a párom fizesse meg a papírmunkát is. Azóta is azzal járunk és hatalmas segítség, mert én egy évig ingáztam napi 25 km-t munkába, most meg az építkezés és a baba mellett nem férne bele még egy autó is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!