Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Sértő, ha nem szeretünk a...

Sértő, ha nem szeretünk a szüleimnél enni, mert igénytelenek evés terén?

Figyelt kérdés

Jó a kapcsolatunk a szüleimmel, kb 2 hetente biztos náluk ebédelünk valamelyik nap hétvégén. Mindig hívnak minket, van egy 2 éves unokájuk, akit imádnak, vele is akarnak időt tölteni, mi is szívesen megyünk, az egyetlen probléma csak az étkezéssel van. A szüleim elég "igénytelenek" étkezés téren, mindig ilyenek voltak, de az évek során csak romlott a helyzet. Ha megyünk, zacskós vagy kockalevest szoktak főzni kicsit feljavítva, gyorsfagyasztott készételeket (ebből is legrosszabbat), és a desszert általában ezek a dobozos szupermarketes sütik, aminek full műíze van. Mi otthon főzünk rendesen, próbálunk egészségesen enni, náluk megesszük ezeket, de csak amennyit muszáj. A szüleimnél ebből állandó sértődés van, hogy nem ízlik nekünk amit főznek és hogy nem fogadjuk el soha, ha csomagolni akarnak nekünk.

Hogy lehet ezt kezelni, hogy ne bántsuk meg őket?

Egyébként azt nem írtam, de nem a pénzhiány miatt esznek ilyeneket, a bevételük bőven a miénk felett van.

2024. jan. 30. 13:01
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
21%

Azt írtad ezen nőttél fel, a menza kaján, a boltin.

Akkor most miért kezdett el zavarni?

2024. jan. 30. 14:51
 22/42 anonim ***** válasza:
25%
Semmiképp nem igénytelenség az, ha olyan ételt csinálnak, ami nektek nem ízlik. Nem mindenki mesterszakács attól, hogy családja van. Sőt, idővel sok háziasszony bele is fásul a főzésbe évek múltán, pláne ha nem is értékelik a főztjét. Az én anyukám se tudott mindent jól főzni, de van jó pár étel, amit senki nem tud olyan jól elkészíteni, mint ahogy ő tette. Sajnos már nem él, és mindent megadnék azért, ha bármit főzne nekem.
2024. jan. 30. 14:57
 23/42 anonim ***** válasza:
19%
Legyen a 2 hetes etap mondjuk pizza vagy hambi nap. Azt csak megeszi mindenki. Aztán sértődés sincs.
2024. jan. 30. 15:57
 24/42 anonim ***** válasza:
38%

Nem értem miért kellene örömmel enni azt a sz@rt, amit eléjük tesznek.

Kockaleves, meg fagyasztott ipari hulladék megsütve.

Ez nem főzés! Ez nem ebéd.

Igénytelenek és sz@rrágók hiszen tele vannak pénzzel, mégis ilyen kajával várják az állítólag imádott unokát. Lehetne legalább egy szelet süti a kicsinek cukrászdából is...

Csak azt nem értem, hogy ilyen szintű emberek mit dolgoztak, hogy kiemelkedő a nyugdíjuk. :D

Vagy csak teszik a hülyét, hogy megsértődnek?

Én nem mennék oda, ahol ilyen a szeretettel várás.

2024. jan. 30. 16:04
 25/42 anonim ***** válasza:
42%

24!

Az azért meg van, hogy az ízlés egyeni? NEKIK ízlik, amit főznek. Kapaszkodj, én imádom a kockából készült "levest", amiben konkrétan a leveskockan kívül csak és kizárólag valami levesteszta van. Kimondottan "comfort food"-ként gondolok rá. Nyugi, tudok és szeretek is főzni, készülnek "rendes" ételek is.

Amúgy az uyge meg van, hogy a 2 évesnek az egészséges étkezéshez a sütemény egyáltalán nem lenyeges? Plusz elarulom neked, anno a lakohelyem legismertebb és legelismertebb cukrászdájaban dolgoztam, nem vennél a budos életben onnan süteményt, hidd el.

2024. jan. 30. 16:18
 26/42 anonim ***** válasza:
100%

"Azt írtad ezen nőttél fel, a menza kaján, a boltin.

Akkor most miért kezdett el zavarni?"

Nem tudom, hogy csak velem van-e ez így, de fiatalként bármit megettem össze-vissza, és semmi bajom nem volt, most 30-asként nagyon sok dolog, amit régen gond nélkül megettem, problémát okoz.

2024. jan. 30. 16:22
 27/42 anonim ***** válasza:
51%

25.

Még jó, hogy megkapaszkodtam, alig bírtam állva maradni az érveidtől.

Én akkor ettem utoljára ilyen szemetet, amikor szegény voltam és albérletben éltem.

Ássa el magát az a pénzes szülő, aki akaratoskodik, hogy ott kell enni, de ilyen hitványul eteti, az állítólagos szeretteit.

Azután meg bevágja a sértődöttet.

Te sem érted a lényeget mi?

Itt nem a cukrászat higiéniájáról van szó!

Amúgy meg nem minden vendéglátó egység, vendégek előtt nem látható része patkányfészek.

Nagyon igényes, patika konyhák is léteznek. Ezt meg a munkámból kifolyólag tudom.

Ez a séfen, vagy a főnökön múlik.

2024. jan. 30. 16:26
 28/42 anonim ***** válasza:
69%
Ha nem akarjátok őket megbántani,hivatkozzatok a gyerekre. Mondjátok azt,hogy minél több tartósítószer,és minden adalékanyag mentes ételeken akarjátok nevelni. Igazából ez nem is hivatkozás,mert minden szülő egészségesen próbálja eteni a gyermekét. És kitől lát példát a gyerek? Azoktól,akik körülötte esznek. Ajánld fel a segítségedet,így több időt is együtt tölthettek,ha együtt főztök.
2024. jan. 30. 16:44
 29/42 anonim ***** válasza:
39%

27!

Te nem érted a lényeget.

1: Az ízlés egyéni. Ami neked xar, xemét, az másnak finom. Ráadásul nem az árán múlik. Apám volt ilyen beképzelt anyagias fax, mint te. Szerinte aki a teliszalamit nem szereti, az proli. A kedvencem volt amikor közölte, ő télen is friss paradicsombol csinálja a lecsót.

2. Cukrász süteményt akartál a 2 évesnek - amúgy csak szólok, a szupermarketekben kaphato sutik is cukraszatban készülnek-erre írtam, hogy ha tudnád... Nem, nem vendégek előtt nem látható részre gondoltam. Konkrétan arra, amikor a lejárt alapanyagból készül a süti, amikor a romlott tojásból készül a piskóta, telenyomva aromával, amikor a romlott süteményt bedaraljak kokuszgolyonak és a többi finomság.

2024. jan. 30. 17:52
 30/42 anonim ***** válasza:
63%
Hát ha vendegeket hívok, nekem alap hogy olyat főzök amit szívesen esznek. Ha nem érek rá vagy nem tudok, akkor meg rendelek olyat, nem ördögtől való. Én azt mondanám ne ebédre menjetek hanem délután. Én se szívesen eszem meg a mirelit pipifasírtot, vinni meg főleg nem akarok belőle. Egyébkent egy csomó kaja van amit nem negy mutatvány összedobni, pl tepsiben husit sütni.
2024. jan. 30. 18:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!