Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Sértő, ha nem szeretünk a...

Sértő, ha nem szeretünk a szüleimnél enni, mert igénytelenek evés terén?

Figyelt kérdés

Jó a kapcsolatunk a szüleimmel, kb 2 hetente biztos náluk ebédelünk valamelyik nap hétvégén. Mindig hívnak minket, van egy 2 éves unokájuk, akit imádnak, vele is akarnak időt tölteni, mi is szívesen megyünk, az egyetlen probléma csak az étkezéssel van. A szüleim elég "igénytelenek" étkezés téren, mindig ilyenek voltak, de az évek során csak romlott a helyzet. Ha megyünk, zacskós vagy kockalevest szoktak főzni kicsit feljavítva, gyorsfagyasztott készételeket (ebből is legrosszabbat), és a desszert általában ezek a dobozos szupermarketes sütik, aminek full műíze van. Mi otthon főzünk rendesen, próbálunk egészségesen enni, náluk megesszük ezeket, de csak amennyit muszáj. A szüleimnél ebből állandó sértődés van, hogy nem ízlik nekünk amit főznek és hogy nem fogadjuk el soha, ha csomagolni akarnak nekünk.

Hogy lehet ezt kezelni, hogy ne bántsuk meg őket?

Egyébként azt nem írtam, de nem a pénzhiány miatt esznek ilyeneket, a bevételük bőven a miénk felett van.

2024. jan. 30. 13:01
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
71%

Fuh, én mióta lefogytam és nem vagyok inzulinreziszyens, rosszul vagyok szinte az összes ilyen instant/kocka kajától. Mármint konkrétan görcsöl tőle a belem. Ezt nem bírnám ki kéthetente.

Szerintem vigyél valami normálisat mindenkinek.

2024. jan. 30. 13:43
 12/42 anonim ***** válasza:
78%
Főzzetek együtt anyukáddal.
2024. jan. 30. 13:48
 13/42 anonim ***** válasza:
37%
Bárcsak az én családomat hívná meg valaki kéthetente ebédre! Nekem mindegy lenne mit főz, örülnék, hogy nem nekem kell.
2024. jan. 30. 13:58
 14/42 anonim ***** válasza:
32%
Én is pont erre gondoltam, hétvégén amikor mindenki otthon van, nem kell főzni, maga a mennyország.
2024. jan. 30. 14:02
 15/42 anonim ***** válasza:
35%
#1, #12 Miért csak az anyuka? A kedves papát mi gátolja meg abban, hogy főzzön?
2024. jan. 30. 14:04
 16/42 anonim ***** válasza:
39%
#13 Mekkora a család? Meghívjalak titeket ebédre? :)
2024. jan. 30. 14:07
 17/42 anonim ***** válasza:
91%
Hívjátok meg őket magatokhoz enni, vedégeljétek meg őket ti.
2024. jan. 30. 14:16
 18/42 anonim ***** válasza:
77%

Ez nálunk úgy alakult, hogy semmi sértődés nincs abból, hogy a család tudja, jobban, ízletesebben főzök, mint a szüleim. Simán megoldható, hogy megbeszélitek, milyen alapanyagokat szerezzenek be, Te meg pikk-pakk össszedobhatsz egy frissensültet, valamilyen krémlevest,bármi olyat, ami gyorsan megvan, de Ti is szeretitek.

Én pl a 80 éves apukámat tanítgatom főzni, sütni, nagyon élvezi és már egész jó kelt tésztákat tud gyártani :).

2024. jan. 30. 14:36
 19/42 anonim ***** válasza:
61%
Ez nem igénytelenség, már maga a fogalom is sokféleképp értelmezhető, hanem más az "igényszint". Úgy is mondhatjuk, hogy más az ízlés és "de gustibus non est disputandur".
2024. jan. 30. 14:39
 20/42 anonim ***** válasza:
45%
Sértődjenek, ha nem képesek felfogni.
2024. jan. 30. 14:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!