Kinél lenne jobb helye a gyerekeknek? ⤵️
A. Tekintélyelvű apukánál, aki látszólag komoly és szigorú, egyébként sokszor következetlen, mert a pillanatnyi helyzet és érdek szerint dönt. A barátnőjével szemben vicces, laza, de a gyerekeivel szemben ez a kicsit katonás, a gyerek szava hallgass! jellegű stílust alkalmazza.
B. A gyerekeivel szemben laza, vicces hangnemben beszélő és viselkedő anyánál, aki nem is annyira szülőként, inkább haverként viselkedik, de ha szükséges, akkor helyre tudja tenni a gyerekeket. Több mindent megenged, de ugyanakkor következetes. Pl. ha a gyerek kér valamit, átgondolja, hogy lehetséges-e, és csak akkor mond nemet, ha valóban megtiltja azt. (az apa épp fordítva szokta).
C. Egyik szülő sem ideális.
D Kevés az információ a megítéléshez.
Ketto kevereke. Igenis kell egy gyerekkel szemben a hatarozottsag, a kovetkezetesseg, es anelkul is lehet joban lenni, hogy lazaskodnank meg haverkodnank vele. Nekem legalabbis mindig kinos volt mikor az ilyen 40-50es szulok akartak 20 evesnek tunni es a gyerekuk baratjanak lenni. Baratja sok lehet egy fiatalnak, anyja-apja csak 1-1.
Ennel a kerdesnel en is azt ereztem, hogy az anya jofejsege es vicceskedese tobbszor ki van emelve mint pozitiv tulajdonsag, apa stilusat meg inkabb lehuztad.
én 2 keverėke vagyok anyakėnt. hol vicces ,hol meg szigoru a gyerekeinkel,de a gyerekeink igy is szeretnek.
nincs gond veled ha megfelelö helyen időben és dolgokban vagy szigoru ės következetes.
"Az apa részéről egyébként nem merült fel, hogy ő nevelné a gyerekeket."
Akkor konkrétan mi értelme a kérdésnek? Mármint azon kívül, hogy magadat, mint jófej, laza anyukát akartad fenyezni?
Katonás apuka, aki szerint a gyereknek kss a neve.
Csodálatos gyerekkor, és olyan jó kilépő a felnőttkorba, miután az önbizalmadat totálra szétbarmolja egy ilyen idióta.
Első út a pszichológushoz, aki kiirtja belőled a belé nevelt tekintélyelv-marhaságot és hogy ne hunyászkodj meg, ha valaki ne adj ég hangosabban szól hozzád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!