Nárcisztikus szülővel való kapcsolatot megszakítók, a döntéskor milyen könnyen mondtatok le arról, hogy örököljetek utána?
Őszintén, ez akkor nem érdekelt. Most sem különösebben.
Mondjuk én már 20-as éveim közepén megszakítottam vele a kapcsolatot, azóta évek teltek el, sem anyámat, sem a testvéreimet nem láttam.
Ha nem öröklök semmit, ez van, nem tudok vele mit kezdeni, némi esetleges örökségért eszembe nem jutott volna tartani vele egész életemben a kapcsolatot, a legnagyobb megkönnyebbülés volt megszakítani a kapcsolatot.
Ha öröklök valamit, akkor oké, elfogadom egyfajta "vigaszdijként" a sz*r gyerekkoromért, ha nem kapok semmit, ez van.
Köteles rész jár valakinek. Az érdemtelenség csak nagyon súlyos esetekben áll fenn (pl. bizonyíthatóan súlyosan bántalmazta a szülőt a gyerek).
Még ha végrendelkezik is a nárci, akkor is lesz egy kötelesrész, amit megörököl a gyereke.
Feljebb írta valaki, hogy ő jogilag sikeresen kitagadta a gyerekét, nem tudom, hogy sikerült ezt elérni, mert ez nem egyszerű.
A kötelesrészről ennyi:
Az a baj, hogy az érdemtelenség és az erkölcstelen életmód annyira relatív, hogy bármit rá lehet húzni. Pl. azt is, hogy azért érdemtelen valaki, mert sokat veszekedtek, vagy megszakították a kapcsolatot. Az erkölcstelenség egy eléggé megfoghatatlan fogalom, nehezen bizonyítható. Eleve relatív. Egy bigott vallásosnál már az is annak számít, ha valaki nem szűz a házasságig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!