Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nárcisztikus szülővel való...

Nárcisztikus szülővel való kapcsolatot megszakítók, a döntéskor milyen könnyen mondtatok le arról, hogy örököljetek utána?

Figyelt kérdés

jan. 20. 23:46
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén, ez akkor nem érdekelt. Most sem különösebben.

Mondjuk én már 20-as éveim közepén megszakítottam vele a kapcsolatot, azóta évek teltek el, sem anyámat, sem a testvéreimet nem láttam.

Ha nem öröklök semmit, ez van, nem tudok vele mit kezdeni, némi esetleges örökségért eszembe nem jutott volna tartani vele egész életemben a kapcsolatot, a legnagyobb megkönnyebbülés volt megszakítani a kapcsolatot.

Ha öröklök valamit, akkor oké, elfogadom egyfajta "vigaszdijként" a sz*r gyerekkoromért, ha nem kapok semmit, ez van.

jan. 27. 08:22
 32/35 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem úgy tolnának ki a párommal a nárci anyja meg testvére (ha ez állna érdekükben akkor, de hogy ne ők tűnjenek akkora szarnak) kiprovokálnának egy olyan helyzetet, amiből tudják vita lenne a részünkről és talán szót emelne végre - aminek folytán ők kb kitagadják, mert hogy ő egy szemét ember. Sajnos kinézem ezt belőlük. Másik opció: az otthon lakó milliomos testvére megváltja a házrészét majd és az ott lakik továbbra is, mint ahogy majd egész életében. Vagy ha igazán genyok, akkor szimplán ráiratja éltében a testvérre és kész. Ha már egész életükben őt favorizálják a párommal szemben és kidobta a saját fiát és ebben volt keze a testvérnek is, akkor én mindent kinézek belőlük! Sokszor emlegettek olyat, hogy majd a testvérével kicseszik az apja és nem örököl tőle, bezzeg párom az biztos, tuti ráíratja majd a házat! Hát ebből azt lett, hogy az apósom se százas és elgazolta a házát és a pénzt is elfogja. Szóval tőle egyik gyerek se lát semmit. Párom viszont szerintem simán lemondana mindenről, amolyan "büszkeségből", hogy akkor neki nem is kell semmi... Bár rosszul esne nyilván neki, de ő nem harcolna szerintem velük ilyen esetben.
márc. 6. 15:33
 33/35 anonim ***** válasza:
100%

Köteles rész jár valakinek. Az érdemtelenség csak nagyon súlyos esetekben áll fenn (pl. bizonyíthatóan súlyosan bántalmazta a szülőt a gyerek).

Még ha végrendelkezik is a nárci, akkor is lesz egy kötelesrész, amit megörököl a gyereke.

Feljebb írta valaki, hogy ő jogilag sikeresen kitagadta a gyerekét, nem tudom, hogy sikerült ezt elérni, mert ez nem egyszerű.

márc. 30. 23:33
 34/35 anonim ***** válasza:
100%

A kötelesrészről ennyi:

[link]

Az a baj, hogy az érdemtelenség és az erkölcstelen életmód annyira relatív, hogy bármit rá lehet húzni. Pl. azt is, hogy azért érdemtelen valaki, mert sokat veszekedtek, vagy megszakították a kapcsolatot. Az erkölcstelenség egy eléggé megfoghatatlan fogalom, nehezen bizonyítható. Eleve relatív. Egy bigott vallásosnál már az is annak számít, ha valaki nem szűz a házasságig.

márc. 30. 23:39
 35/35 A kérdező kommentje:
Ezt nem értem: "A szülőt az örökhagyó a sérelmére elkövetett olyan magatartás miatt is kitagadhatja, amely a szülői felügyeleti jog megszüntetésére ad alapot."
márc. 31. 13:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!