Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nárcisztikus szülővel való...

Nárcisztikus szülővel való kapcsolatot megszakítók, a döntéskor milyen könnyen mondtatok le arról, hogy örököljetek utána?

Figyelt kérdés

jan. 20. 23:46
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
77%

Mert mondjuk b..szik a szülőre, és nem segít neki semmit.

Amúgy naivitás, ilyen esetben a szülő elrendezi már előtte, így volt unokatesóméknál is. A nagyobb gyerek 20 évvel ezelőtt rájuk vágta az ajtót, azóta semmi kontakt. A kisebb ott lakott a környéken, bevásárolt, dokihoz vitte őket, ilyesmi. Aztán meghalt az apuka, a temetésre jött az idősebb gyerek is. Rá pár hónapra érdeklődött anyjától, mikor is lesz a hagyatéki? Akkor mondta neki az anyja, hogy már "minden el van rendezve", tehát nem lesz hagyatéki. (Magyarul: Már minden a másik gyerekük nevén van egy eltartási szerződés következtében).

Nagyon ritka, amikor egy szülő ilyenkor hagyja a saját medrében folyni a dolgokat.

jan. 21. 14:05
 12/35 anonim ***** válasza:
100%

7-es, nem különálló a két dolog.

Mondjuk köthet egy eltartásit a keresztlányával, és már nincs is örökség (ház, bankbetét, stb). Nincs hagyatéki tárgyalás sem.

jan. 21. 14:07
 13/35 anonim ***** válasza:
90%
11, tehát nem kellett lemondani róla, nem volt miről lemondani. Nárcisznál meg simán megtörténik, hogy akkor is másnak passzolja mindenét ha a gyereke fényesre nyalja a s.ggét.
jan. 21. 14:26
 14/35 anonim ***** válasza:
86%

A szabadulásnak ára van. Majd megteremted a saját életedet magadnak.

Vissza se néznék, nem is várnék semmit.

jan. 21. 14:30
 15/35 anonim ***** válasza:
76%

13, igen. Viszont a kérdést úgy kell szerintem érteni, hogy azzal, hogy a szülővel megszakítja a kapcsolatot, egyben le is mond. Azzal mond le, hogy erre a tettére a szülőnek is lesz egy válasz cselekedete (eltartási, vagy másnak ajándékozza, stb). Én így értettem.

Persze, ha eltartásit kötött a szembeszomszéd lányával, akkor jogilag már nincs miről lemondania a felnőtt gyereknek, de azzal már lényegében lemondott, hogy rábaxta az ajtót a szülőre. És szerintem így érti a kérdező is, hogy ha kapcsolatot szakít meg az ember a szülővel, akkor lényegében ezt vállalja (a nem öröklést), mindegy, hogyan papírozzák, de a szülői ház (nyaraló, bankbetét) másé lesz.

jan. 21. 16:36
 16/35 A kérdező kommentje:

# 13, igen, így gondoltam.

Amúgy semmilyen otthonba nem akar menni, jóba sem, még önálló apartmanba sem. Ő nem akar alkalmazkodni senkihez, sehol, nem akar közösséget maga körül, meg együtt enni velük, egyáltalán nem akar semmilyen változást. Viszont nem bízik senkiben, tehát eltartásit sem merne kötni, mert félne, hogy megfojtják egy párnával. Már rengeteg gondozója volt, páran sírva kérték a munkáltatójuktól, hogy ne kelljen hozzá járniuk.

Annyira nehéz elviselni, hogy szerintem előbb-utóbb hazapaterolnák, hiába fizette be a beugrót.

jan. 21. 17:11
 17/35 A kérdező kommentje:
Korábban, amikor gondolkodott az otthonon, csak úgy ment volna bele, ha a lakása is megmaradhat, hogy legyen hova visszamennie, ha nem érezné ott jól magát, de én meg nem tudnám anyagilag biztosítani a feltételeket.
jan. 21. 17:21
 18/35 A kérdező kommentje:
Mit lehet ilyenkor csinálni?
jan. 21. 19:32
 19/35 anonim ***** válasza:
100%
Távolabb költözni.
jan. 21. 19:47
 20/35 A kérdező kommentje:
Távolabb vagyok.
jan. 21. 19:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!