Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális az, hogy az anyám...

Normális az, hogy az anyám haragszik azért amiért barátaimmal néha össze ülünk sörözni?

Figyelt kérdés
Heti egy két alkalommal össze ülünk barátokkal sörözni, hogy ki engedjük picit a fáradt gőzt, és a sok stresszt, na meg persze egy jót beszélgetni. Amikor haza érek anyámon rögtön észre veszem hogy haragszik, és nem igazán akar hozzám szólni még másnap sem. Többször rákérdeztem a dologra, és ő mindig azt mondta hogy azért haragszik rám, mert alkoholt fogyasztok és csak a tróger emberek szoktak heti rendszerességgel alkoholt fogyasztani, ezzel nyilván nem értek egyet, mert rengeteget dolgozom és úgy érzem nagyon jó hatással van rám egy két sör elfogyasztása haverokkal. Mi a véleményed erről? 19-F
jan. 20. 14:33
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
27%

Kérdező, ha nem részegen mész haza, akkor szimpla károgás ez anyukád részéről. Ne foglalkozz vele, ill. ha nagyon idegesítő, akkor azt gondold végig, hová és mikor tudsz tőle elköltözni.

Az is hülyeség, hogy aki heti rendszerességgel iszik alkoholt, az egy tróger. Rám ez simán igaz, ettől függetlenül diplomás vállalkozó vagyok (egy speciális szakterület szakértőjeként dolgozom), két gyereket nevelünk a feleségemmel és házasságkötésünk óta (13 éve) egyszer sem voltam még spicces sem. Na erre varrjon gombot anyukád .... meg a többi itteni károgó idióta!

jan. 20. 17:41
 12/30 anonim ***** válasza:
3%
Anyád egy prűd gyökér. ha napi rendszerességgel fogyasztanál sört az is rád tartozik ennyi idősen. Az én anyám is ilyen volt. Mivel apám egy kőkemény alkoholista volt ezért számára az alkohol megvetendő. Van különbség aközött, hogy azért iszol mert nem bírod vagy azért mert szívesen fogyasztod, főleg haverokkal. Menj el továbbra is, élvezd, hogy vannak haverjaid ez meg dünnyögjön otthon magában! A fiatalsághoz tartozik bizonyos szinten, hogy berúgsz. Annál nincsen jobb amikor jó barátokkal satu részegen ballagtok haza. Néha ez is belefér, de nem hetente.
jan. 20. 17:49
 13/30 anonim ***** válasza:
93%
A "néha" beülök a haverokkal sörözni, meg a "hetente többször" között elég nagy az eltérés.
jan. 20. 18:05
 14/30 anonim ***** válasza:
23%
Nekem is nagyon ellenszenves az, ha valaki csak alkohollal képes kikapcsolódni. Főleg hogy azt mondod: a sör van jó hatással rád. Nem a szocializálódás, nem a beszélgetés, hanem külön a sör is nagyon fontos. Anélkül nem is lenne olyan ellazító az a találkozó. A másik, hogy a "sokat dolgozom"-mal indokolod. Bocs, de én is az ötvenes alkesz fszokat vizionálom ezektől a dumáktól, akik minden szögbeverés fáradságát sörrel vezetik le, minden fiszemfszom munkához "szisszentenek egyet", minden feladat letudása után "szisszentenek egyet", minden örömre "szisszentenek egyet", minden bánatra isznak, és már nem létezik nemhogy kikapcsolódás, de még szimpla érzelmi-idegrendszeri reakció sem kibszott pia nélkül, mert az nagyon fontos hozzá. Én is be lennék tojva, hogy egyes fokozatú tróger vagy. Amúgy a sör belesít is. Társít az ember egy külalakot a heti szintű sörözgetés szokásához, nem alaptalanul, kialakul az...
jan. 20. 21:56
 15/30 anonim ***** válasza:
15%
Gondolom enm akarja hogy alkesz elgyél.
jan. 21. 00:20
 16/30 anonim ***** válasza:
40%

Váó, egy 19 éves, fiatal felnőtt ember heti egy vagy KETTŐ (!!!) alkalommal 4-5%-os alkoholtartalmú szeszes italt fogyaszt. Te jó isten, mi lesz most?

Na de komolyan gyerekek, ez akkor is bevett szokás volt, amikor még az öregapátok pelusos volt. Nem lesz senki attól alkoholista, mert kamaszkorában vagy fiatal felnőttként hetente alkoholt fogyaszt mértékkel.

De hogy a kérdésre válaszoljak, gondolom anyukádnak már vannak közelebbi tapasztalatai alkoholistákkal és félt téged, ennyi. Próbálj beszélni vele róla, na meg mutasd meg, hogy te a társaság miatt jársz el és néha lepd meg azzal, hogy nem iszol. :)

jan. 21. 01:34
 17/30 anonim ***** válasza:
80%

Mondjuk elég beszédes, hogy "szükséged van" arra az 1-2 sörre, mert "jó hatással" van rád.

Így kezdődik az alkoholizmus, csak észre sem veszed eleinte, mert "nem pálinkát meg mennyiséget" iszol, akkor az oké.

NEM oké.

Félre ne értsd, én is eljárok sörözni a barátokkal, de

1. nem hetente

2. nem a sör miatt, hanem mert beszélünk, nevetünk, hülyéskedünk

jan. 21. 10:10
 18/30 anonim ***** válasza:
72%

16-os, attól nem, de amikor KELL a sör, hogy lenyugodjon, és a SÖR miatt megy piálni, nem a társaság miatt, az már gond.

De alkoholizmusban az élen járunk, szóval nem lep meg, hogy sokak szerint egy normális, amikor Mo nagyrésze alkoholista és Európai viszonylatban is előkelő helyen állunk ebben ;)

jan. 21. 10:12
 19/30 anonim ***** válasza:
78%

A rokonaim elvileg nem alkoholisták, mert csak söröznek. Napi 3-4 üveggel munka után, vizet nem is isznak. :D

De igen, alkoholisták. Attól, mert nem rúgnak be, még függők.

jan. 21. 10:45
 20/30 anonim ***** válasza:
80%

"16-os, attól nem, de amikor KELL a sör, hogy lenyugodjon,"

Szerintem ez szimplán rossz szóhasználat. A leírás alapján ennek semmiféle köze sincs az alkoholizmushoz és hosszú távon sem lesz az. A tényleges fizikai (vagy legalább pszichológiai) függőséghez ennél SOKKAL több kell és SOKKAL tovább. Nyilván nem KELL neki a sör, hogy lenyugodjon, mert akkor ténylegesen napi szinten inna, nem is egyszer.

"és a SÖR miatt megy piálni, nem a társaság miatt, az már gond."

Miért, ki nem a sör miatt megy sörözni? :) Az alkoholfogyasztás önmagában a fogyasztásért sem bűn. Azt ne mondd már, hogy feszítsük keresztre valakit, mert szereti a bor ízét és elmegy borkostolóra, a BOR MIATT. :) Vagy sörvacsorára a sörök miatt.

Ő elmegy a haverokkal sörözni a sör és a haverok miatt. Egyedül, csak a sörért nem menne a leírás alapján. Mindenki kb. 15 lépéssel gondolja túl ezt az egészet.

jan. 21. 11:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!