Szerintetek túlaggódják a mai szülők a gyereknevelést?
Senki nem tudja végső igazságként megmondani, hogy hol kezdődik a "túlféltés". De amúgy szerintem is inkább a régiek szartak bele, nem a maiak tolják túl. Nagyanyám mindig mondja, hogy ő simán berakta a kiságyba este apámat meg a nagynénémet, aztán elmentek a férjével moziba. A két baba meg tök egyedül maradt otthon órákig. Nekem ez iszonyat durva pl.
Amúgy meg mindenkinek más a nünükéje. Én a tévét veszem szigorúan (bizonyítottan meghülyülnek tőle a gyerekek bár nyilván nem mindegy a mérték). Ellenben a kaját kevésbé.
#8: sajnálom, ami a sráccal történt, de ez egy darab eset. Ilyenek ma is történnek, ebből nem lehet általánosságokat levezetni.
#9: Pont ezért lényeges az egyensúlyt megtalálni. Nem lett mindenki beteg alkoholista xanaxos selejt. Amiről te beszélsz, az a túlzott lesz@rás. Igen, volt ilyen. Ugyanígy ma meg megvan a TÚLaggódás. Nem fekete-fehér ez, látom sokan ezt nem értik.
De akkor általánosítok én is, mert úgy tűnik, ebből ért a magyar. Meg lehet nézni, akkor a túlaggódott Z generáció hol tart. Azt hiszik körülöttük forog a világ, képtelenek elviselni a "nem"-et, és ha valami nem tetszik, eldobják. Legyen az ájfón, legyen az munkahely, legyen az emberi kapcsolat. Tisztelet a kivételnek.
Az aggódásnak van egy egészséges szintje. 12 éves gyerek ne kóricáljon este 10-kor összevissza a kitudjamerre. 7 évesen ne kelljen már egy kisgyereknek egyedül járnia a szomszéd városba iskolába.
De ugyanúgy meg nem hiszem, hogy tövig kell rágni a körmöket azért, mert két mikrogram B vitaminnal kevesebbet nyelt le reggelire, meg mert úristen, egyedül sétál át az úton, meg te jó isten, úgy volt 4-re hazajön, és már 4 óra 6 perc van, mi lehet vele!?
A kérdés a TÚLaggódás gyakoriságára vonatkozott. Igen, általánosságban túl van aggódva az egész. Ennek is megvannak az okai, de ez egy teljesen más kérdés.
Nem, normális ha az ember valós dolgoktól félti a gyerekét.
Ami inkább agyrém, hogy ma már egy rohadt semleges reklám elé odarakják, hogy x éven aluliaknak nem ajánlott, mintha bármelyik szülő ezt ellenőrizné.
Vagy, hogy a csúnya Brüsszel átműti a gyerekeiket, na ilyen idióták is vannak.
10 Ezt az ilyen idióta nárcisztikusok terjesztik hogy az aggódás szó az feltétlenül negatív szó, mert mindent negatívnak vesznek, mindent csak ők tudhatnak, mikor ez egy pozitív szó, a negatív az a túlaggódás és az aggodalmaskodás. Az aggódás meg sima féltés, szeretet.
De a pszichopata nárcisztikus fő ismertetőjele hogy semmin nem aggódik. Erre még az ezo pszichológusok is rátesznek egy lapáttal, hogy kb betiltották ezt a szót.
Igen. Bár nem mindenki, úgy a népesség 30%-a rettenetesen rágörcsöl erre. Közben szegény gyereknek nincs gyerekkora.
De jó is volt a kutyákkal a sárban hemperegni, a libákat kergetni meg a réten a tehenek közt gombát szedni 🥲
Inkább régen voltak szélnek eresztve a gyerekek, a szülők nagy ívben szrtak bele, mit csinál.
Anyámék generációja a folyóban fürdött, felügyelet nélkül, igen, mesélte, volt olyan kispajtása, aki belefulladt. Ők magukra gyújtották az istállót, majdnem meghaltak, de volt egy lány, aki leesett a kútba, mert ott játszott, és sorolhatnám.
Én csak 34 vagyok, de anno 12 évesen simán elmentünk bringázni órákon át, telefon nem volt, azt sem tudták, merre járunk. Full nem érdekelte a szülőket az egész. Hogy ott a gyerek, akire VIGYÁZNI kell, nem kibszni az utcára a haverokkal és menjenek a városban, persze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!