Ahol csak az egyik fél magyar anyanyelvű, a másik nem, hogy kommunikálnak a gyerekekkel?
Gondolom a szülők közti közös nyelv az biztos, de mi a helyzet az anyanyelvekkel? Ha pl mindkettőjüknek csak közös nyelv az angol vagy a német, de az anyanyelv más.
Kicsit extrémnek tartanám hogy a gyerek 3 nyelven tanuljon, de kíváncsi vagyok a véleményekre :)
USA-ban élünk. Férjem amerikai. Ö angolul beszél a gyerekekkel (3 és 5 évesek), én magyarul. A baby sitterrel spanyolul beszélnek. Simán megy nekik a 3 nyelv.
Mivel a férjem 5, én 4 nyelven beszélek, még németül és franciául is szeretnénk tanítani majd késöbb az iskolában.
Amennyiben a szülők közti közös nyelv egyiknek se az az anyanyelve, akkor az a legrosszabb kimenetel, ha azt tanulja a gyerek anyanyelveként. Már a kezdetektől akcentusa lesz, rosszul használ bizonyos szavakat, stb. Nehogy olyat csinálj.
Általában mindenki a saját anyanyelvén beszél a gyerekkel.
Bár a lakhely függvényében idővel az egyik legtöbbször domináns lesz.
Ilyen esetekben simán beszél a gyerek három nyelvet.
Az USA-ban pl. nagyon sok az olyan eset, hogy a szülők két külön országból valók, és a gyerek az óvodában / iskola előkészítőben tanul meg angolul, amihez jön plusz 1-2 nyelv az iskola kezdetével.
En magyar vagyok, a felesegem amerikai es az USA-ban elunk.
A gyerekhezo o angolul beszel, en magyarul, bar nem fuzok hozza sok remenyeket hogy magyarul is fog beszelni. Most tanul beszelni, az angolt mar mondja es van par szo amit magyarul mond ha valami megtetszik neki es ismetelget szavakat.
Viszont ahol az anyuka magyar, ott jobban beszelnek a gyerekek magyarul mert az anyjukkal tobb idot toltenek mint az apjukkal.
A gyerekek okosabbak mint gondolnad. Nagyon gyorsan tanulnak es sokszor akkor is eltanulnak toled dolgokat amikor nem is akarod oket megtanitani, szoval 2 nyelvet siman megtanulnak de a 3 sem akadaly nekik. Beszeltem itt kint USA-ban magyar novel akinek spanyol a ferje es a gyerekek tudnak angolul, spanyolul es magyarul is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!