Hogy tudnam a gyerekem tanitani magyarul? Kulfoldon elek es csak angolul tud a gyerekem a volt parom se magyar es ha egyutt vagyunk csak angolul kommunikalunk. 6 eves.
🙄Mondjuk, hogy nem angolul kommunikálsz vele. Mit gondoltál, mégis, hogy? Eleve a kezdetektől úgy kellett volna és akkor most nem ott tartanál, hogy csak angolul tud.
Unokahúgom is külföldön él, az apja se magyar(együtt is élnek még) és mégis 3 nyelven tud a gyerek 3 évesen. Tökéletesen beszél magyarul.
2-es koszi a tanacsot. De egyenlore ott vagyok elaladva hogy mit. Eddig a koszones, hogyvagy, igen nem stb ilyenek mennek.
Nincs erre valami magyar tanito app vagy valami hasonlo amin vegig lehetne haladni?
Mi is külföldön élünk, igaz magyar szülők ( igaz az apja tud románul is, de azt nem erőltetjük)
De otthon csak magyarul, még mese is.
Óvodában, játszótéren…, csak angolul.
Keson kezdett el beszelni, kicsit megkesve es nem akartam meg a magyarral is terhelni 3. nyelvkent.
Na de ez jo hir hogy meg megtanulhatja.
Amikor megszületett, hogy hogy idegen nyelven beszéltél neki?
Nekem teljesen alap, hogy az anyanyelvemen magyarázok a gyerekeimnek (3 hónaposak)
Mi is ott élünk
Tudom ez nem könnyű
Sok gyereknek ezért nehezen indul be a beszéd, ezért tanácsolja a health visitor ,hogy ha lehetséges, akkor csak egy nyelven beszéljünk vele, így egy nyelven biztosan fog tudni.
"nem akartam meg a magyarral is terhelni 3. nyelvkent"
Angliában éltek, angol a közös nyelv, akkor mi a második nyelv? Apuka nyelvét beszéli?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!