Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Beleszólnátok a felnőtt...

Beleszólnátok a felnőtt gyereketek hobbijába?

Figyelt kérdés

Legfőképpen az anyagiakra vonatkozóan érdekel a véleményetek.

Ha mondjuk már 25 év feletti, értelemszerűen dolgozik, keres magának és tőletek abszolút nem kér pénzt semmire, de még otthon él, akkor beleszólnátok, ha be akar fektetni mondjuk a hobbijába 5-600.000 forintot a pénzéből?

jan. 5. 21:30
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
81%
Pedig 5-nél a pont. Felnőtt, dolgozó gyereket azzal is tud támogatni a szülő, hogy megengedi, hogy otthon lakjon, gyűjtsön. Ha a megtakarítását rendszeresen elkölti a hobbyjára, jogos, ha szól a szülő. Legtisztább egy megállapodás a szülő és a gyerek között: megbeszélnek egy összeget, amit a gyerek minden hónapban megtakarít önerőre, későbbi lakhatásra, a többivel meg azt csinál, amit akar.
jan. 5. 23:27
 12/27 anonim ***** válasza:
38%
Értsétek már meg hogy élhet úgy az a gyerek akár egy aszkéta akkor se lesz a büdös életben saját lakása a mai gazdasági helyzetben :D
jan. 6. 12:19
 13/27 anonim ***** válasza:
36%

De, lesz, nyugdíjas korára egy 60 nm2es lyuk.

A bankok ebből élnek.

Aki még ostoba is, csinál gyereket a kedvezmínyekért, így születik meg a tökéletes rabszolga, aki úgy él, mint egy ősember, szaporodik és lakik, eszik, ennyi.

A sok buta szülő pedig a saját gyerekét erre a bugyuta életmódra ösztönzi.

jan. 6. 12:29
 14/27 anonim ***** válasza:
94%

"25 év feletti, értelemszerűen dolgozik, keres magának és tőletek abszolút nem kér pénzt semmire, de még otthon él, akkor beleszólnátok, ha be akar fektetni mondjuk a hobbijába 5-600.000 forintot a pénzéből?"

A közösbe is belead anyagilag is?

Bárhogyan is: a mi családunkban ez elég nagy összeg ahhoz, hogy minimum elmondjam róla a véleményemet akkor is, ha közben tudom, hogy végülis ő maga fogja eldönteni, hogy mire mennyit költ. Hadd tudja csak, hogy én hogyan látom, hogy legalább valamennyire belekalkulálhassa az én szempontjaimat is.

jan. 6. 13:54
 15/27 anonim ***** válasza:
88%

A 28-29 éves gyerekem nem lakik nálam.

Felejtős, már 20 éves korában is problémák voltak az együttélésből - pontosabban az ő alkalmazkodásából.

Így amint lett keresete, eladtam az addigi házat, és vettem két kisebbet, egyet magamnak, egyet neki, ahol a munkája miatt a legkedvezőbb volt.

Szeretem, de nekem nem fér bele, hogy még hajnai 2-kor is hangoskodjon, amikor én pl 8-ra járok dolgozni.

jan. 6. 14:20
 16/27 anonim ***** válasza:
95%
Attól függ, mi a hobbija. Mert ha kábszercsempész vagy bérgyilkos akkor abba beleszólnék.
jan. 6. 15:17
 17/27 anonim ***** válasza:
94%

"ha kábszercsempész vagy bérgyilkos akkor abba beleszólnék"

Nem, nem ennyire egyszerű a kérdés. :) Ha illegális tevékenység lenne a hobbija, akkor (remélhetőleg) eleve nem is lenne kérdés a kérdés. :) De mi van ha csak pl. dobol (amivel nem hagyja, hogy aludjál)? :)

Vagy ha egyszerűen csak mondjuk többhavi fizetését akarja beletenni a hobbijába (akármibe), miközben a család közös költségeihez nem járul hozzá, nem veszi ki a részét a házimunkából meg ügyintézésekből, és közben esetleg még adóssága is van, akkor sem szólnál bele? Akkor sem, ha a családnak szüksége lenne az ő anyagi hozzájárulásához a költségekhez?

jan. 6. 15:27
 18/27 anonim ***** válasza:
17%
Ha nem várnám el tőle, hogy dolgozzon a saját jövőjéért, és megfelelne nekem, hogy 25+ éves korától még ki tudja meddig mindenféle ambíció nélkül otthon héderel a mamahotelben, én pedig örömmel mosnám a fékcsíkos gatyáját, akkor persze, költse a megtakarítását amire akarja. De ha ez nem férne bele, akkor együtt dolgoznánk a jövőjéért, én is gyűjtenék neki, tőle is elvárnám, hogy tegyen félre, akkor igenis összegyűlne belátható időn belül az önerő (pl én is letennék neki 100ezret, ő meg 200at /hó, abból már 3-4 év alatt megvan az önerő egy kis lakásra), és akkor persze azért engedném továbbra is itthon lakni, hogy ezzel spóroljon nagyobb lakásra. Ez esetben nem férne bele egy ilyen kiadás a hobbyra. Nyilván nem szólnék bele, de ha látnám, hogy ő nem törekszik előre, nem működik együtt, hanem a munkahelyén kényelmesen letolja a kávéfőző-bélyegnyaló 8 órás műszakot, aztán otthon lövöldöz a gamer székéből éjfélig zombikat, akkor lehet, hogy qrva gyorsan kiraknám, menjen albérletbe, mert a langyos vízben lötyögést nem támogatom.
jan. 6. 15:28
 19/27 anonim ***** válasza:
92%
*saját lakásra, nem nagyobbra
jan. 6. 15:30
 20/27 anonim válasza:
25%
Inkább gyűtsön arra hogy menjen ellfele magának, nyilvánvalóan esze ágában sincs hogy elköltözzön! Hanem inkább a hülyeségekre költi a pénzt! Így teljesen jogos hogy beleszólsz. Meg véleményed amúgyis lehet.
jan. 6. 15:55
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!