Beleszólnátok a felnőtt gyereketek hobbijába?
Legfőképpen az anyagiakra vonatkozóan érdekel a véleményetek.
Ha mondjuk már 25 év feletti, értelemszerűen dolgozik, keres magának és tőletek abszolút nem kér pénzt semmire, de még otthon él, akkor beleszólnátok, ha be akar fektetni mondjuk a hobbijába 5-600.000 forintot a pénzéből?
De, lesz, nyugdíjas korára egy 60 nm2es lyuk.
A bankok ebből élnek.
Aki még ostoba is, csinál gyereket a kedvezmínyekért, így születik meg a tökéletes rabszolga, aki úgy él, mint egy ősember, szaporodik és lakik, eszik, ennyi.
A sok buta szülő pedig a saját gyerekét erre a bugyuta életmódra ösztönzi.
"25 év feletti, értelemszerűen dolgozik, keres magának és tőletek abszolút nem kér pénzt semmire, de még otthon él, akkor beleszólnátok, ha be akar fektetni mondjuk a hobbijába 5-600.000 forintot a pénzéből?"
A közösbe is belead anyagilag is?
Bárhogyan is: a mi családunkban ez elég nagy összeg ahhoz, hogy minimum elmondjam róla a véleményemet akkor is, ha közben tudom, hogy végülis ő maga fogja eldönteni, hogy mire mennyit költ. Hadd tudja csak, hogy én hogyan látom, hogy legalább valamennyire belekalkulálhassa az én szempontjaimat is.
A 28-29 éves gyerekem nem lakik nálam.
Felejtős, már 20 éves korában is problémák voltak az együttélésből - pontosabban az ő alkalmazkodásából.
Így amint lett keresete, eladtam az addigi házat, és vettem két kisebbet, egyet magamnak, egyet neki, ahol a munkája miatt a legkedvezőbb volt.
Szeretem, de nekem nem fér bele, hogy még hajnai 2-kor is hangoskodjon, amikor én pl 8-ra járok dolgozni.
"ha kábszercsempész vagy bérgyilkos akkor abba beleszólnék"
Nem, nem ennyire egyszerű a kérdés. :) Ha illegális tevékenység lenne a hobbija, akkor (remélhetőleg) eleve nem is lenne kérdés a kérdés. :) De mi van ha csak pl. dobol (amivel nem hagyja, hogy aludjál)? :)
Vagy ha egyszerűen csak mondjuk többhavi fizetését akarja beletenni a hobbijába (akármibe), miközben a család közös költségeihez nem járul hozzá, nem veszi ki a részét a házimunkából meg ügyintézésekből, és közben esetleg még adóssága is van, akkor sem szólnál bele? Akkor sem, ha a családnak szüksége lenne az ő anyagi hozzájárulásához a költségekhez?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!