Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Meddig van fenntartva a...

Meddig van fenntartva a gyerekszoba? (Válás esetén a külön élő szülő lakásában)

Figyelt kérdés

Nálatok, ha a szülők elváltak, a gyerkőcök milyen idős koráig (vagy tanuló/dolgozó koráig) volt fenntatva kb. az eredeti formájában a gyerekszoba annál a szülőnél, aki külön él? (szóval ahova láthatásra / látogatni jártak a gyerekek)

Vegyünk alapul egy átlagos, társasházi lakást (tehát nem egy kacsalábon forgó sokszobást, hanem mondjuk 1 + 2 félszobásat) és 2 gyereket.

A külön élő szülőnél legtöbbször ugye csak kevés időt töltenek a gyerekek, és persze az a szoba is van használva néha pl. teregetésre, vagy vendégek alkalmankénti fogadására, de azért egy darabig ez fenn van tartva számukra.

Nálatok meddig volt így?

jan. 5. 19:54
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

#9 Jól érzékelted a szóhasználatot! Ez nem a megszokott helyzet. Itt fordítva történt. A gyerekek és a gondviselő költözött el, ezért az eredeti gyerekszoba a különélő szülőnél van.

Ha úgy történik, ahogy "szokott", lehet, hogy másképpen alakul.

Akkor az "új helyen" nálatok a vendég szobában, vagy a nappaliban voltak a gyerekek az ott töltött napokban? (Persze hacsak nem amerikai konyhás)

jan. 5. 20:57
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

4-es vagyok és azért is volt így, mert nem egy nagy ház, van egy nagy amerikai konyhás nappali meg 2 szoba és mivel csak kéthetente egy hétvégét voltunk ott, plusz a szünetek felét, így gondolom úgy volt vele apukám, hogy jó lesz az. Azért meg lehetett volna csinálni normálisabban, ha érdekli. Pl. kipakolni, ami nem szükséges meg kaphattunk volna mondjuk 1-1 fiókot a saját dolgainknak.

Nem voltunk már kicsik, öcsém 12 volt a váláskor, én pár évvel idősebb.

És nem, a legnagyobb baj pont az volt, hogy soha nem szerettem menni, csak muszáj volt. Az évek alatt egyszer vitt el minket valahova, amúgy soha nem csináltunk semmit, nem voltak programok és csak elfoglaltuk magunkat, amíg le nem telt az idő. Neteztem, olvastam, filmeztem, ilyesmik. Én utáltam, öcsém egyedül azt szerette, hogy ott nem nagyon kellett házimunkában besegíteni és játszhat egész nap, amivel akar.

Azóta eltelt több, mint 10 év, én már felnőtt vagyok, az egyetemmel is végeztem, szóval nekem már nem kell menni. Évente kétszer pár órára el szoktam menni illemből, de nagyjából 0 a kapcsolatunk. Felhívni se szokott soha. De legalább anyukámmal viszonylag szoros a kapcsolatom. Az ottani szobám egészen hasonlóan megmaradt, csak pár dolgot bevitt, hogy ki tudja használni.

jan. 5. 21:01
 13/27 anonim ***** válasza:
84%
Nekem is elváltak a szüleim de akkor még vasárnapi apa verzió volt, tehát nem aludtam ott. De ha ottalvós lett volna, biztosan igényeltem volna a saját szobát. Meddig? Amíg én akarom. Miért? Mert ez megerősítés, hogy tényleg fontos vagyok! És mehetek, amikor szeretnék, mert várnak rám.
jan. 5. 21:02
 14/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm az őszinteségedet!

Éreztem az első hozzászólásodból, hogy jobbat is el tudtál volna képzelni.

Sajnálom, hogy így alakult, és nélkülöznöd kellett a másik szülőt.

Annyira megkérdezném egy ilyen helyzetben, hogy "Miért?!"

Örülök, hogy anyukáddal jó volt a kapcsolat!

jan. 5. 21:52
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Nekem addig volt gyerekszobám, amíg nem lett saját lakásom. Utána viszont mindkét szülő elhozta az összes cuccomat, amit még ott tartottam náluk.
jan. 5. 21:56
 16/27 A kérdező kommentje:

Szóval jó sokáig megmaradt a szobád mindkét helyen.

De utána aztán rendesen kipucolták :))

Hogy ezt jobban értsük, fontos lenne tudni, hogy ugyanabban a városban laksz-e a szüleiddel (mert úgy érthető(bb)), vagy mondjuk az ország másik végében.

jan. 5. 22:03
 17/27 anonim ***** válasza:
80%

Nem "negatívkodni" szeretnék, de ez a "felnőtt, családos ember hazamegy és érintetlen a gyerekszobája évek óta" nagyon amcsi filmes.

Sajnos itt, a mi kis országunkban már az is kész csoda, ha összehozol egy saját ingatlant, ami pont elég neked és a családodnak, nemhogy érimtetlenül hagyj egy egész szobát. Ez még nem azt jelenti, hogy a különélő szülő ne szeretné a gyerekét, de egyszerűen sokszor nem kivitelezhető, hogy azért tartson fenn valaki egy komplett szobát, hogy kéthetente két éjszakát ott aludjon a gyerek. Sajnos, nem sajnos, ez van.

jan. 5. 22:15
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

"Akkor az "új helyen" nálatok a vendég szobában, vagy a nappaliban voltak a gyerekek az ott töltött napokban? (Persze hacsak nem amerikai konyhás)"

Nálunk én voltam a gyerek, valahogy mindig megoldottuk az alvást, volt, hogy nappaliben, de általában az egyik szobát (kisebb lakás esetén az egyik ágyat) mindig felszabadították nekem, többször változtak a lakásviszonyok az évek során. De saját "fenntartott" szobára soha nem volt igényem, nekem teljesen természetes volt, hogy kvázivendégként megyek, és nem éreztem magam ettől kevesebbnek.

Valószínűleg fordított helyzetben ragaszkodtam volna jobban a megszokotthoz, mert anyám lakásában így van: bár hosszú évek óta nem élek otthon, és befogta a szobámat pakolósnak, de a cuccaimhoz nem nyúl, meg is ígértettem vele, hogyha egyszer ki akarja üríteni a dolgaimat, szóljon, és én megyek selejtezni, ne ő dobálja ki nélkülem őket. :)

jan. 5. 22:22
 19/27 A kérdező kommentje:

=> #17

Ja, neeem.

A felnőtt családos embernek már van saját lakása, sőt családja.

Neki már normális esetben csak mondjuk egy-egy régi tárgya van a szülői lakásban emlékként.

De amíg nem repültek ki, többé-kevésbé meg lehet őrizni azt a hangulatát, hogy az az ő kis zuguk. Inkább érezelmileg számít még egy darabig.

Nyilván lehet rajta optimalizálni, és tenni bele egy-egy bútort, amivel jobban kihasználható.

De hogy az új barátnő részben azért alakítsa félig gardrób szobává, hogy üzenjen a gyerekeknek, hogy mik az új prioritások, az más színben tűntetheti fel ezt a kérdést.

jan. 5. 22:44
 20/27 A kérdező kommentje:

=> #18

Igen, tényleg lehet különbség abban, hogy az szülő vagy gyerekek és a másik szülő költöznek el, szóval, hogy hol van a gyerekek eredeti szobája.

Talán pont azok járnak jobban, akik viszonyulása, hangulata - hozzád hasonlóan - nem a helytől / körülményektől függ. Magyarul sokkal rugalmasabbak az ilyen változásokkal szemben. Ebben biztos segített a többszöri költözés is. Az lehet, hogy itt is jót tenne.

Örülök, hogy abban is egyetértetek anyukáddal, hogy a te jogkörödbe esik a cuccaid selejtezése :))

jan. 5. 23:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!