Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Havonta mennyibe kerül egy 1...

Havonta mennyibe kerül egy 1 éves gyerek ruházása és étkezése?

Figyelt kérdés
Mindent pontosan kell részleteznem gyerektartás megállapításához... nem akarok olyat írni, amire esetleg azt mondják, hogy hihetetlen, ezért kérdezlek titeket is meg. Az étkezést inkább napra forintosítanám, talán 600, talán 1000, na de a ruházás? Hát a jó ég tudja, még csak most jön a cipős korszak... Persze a pontos más kiadásaimat is sorolnom kell...

jan. 4. 14:08
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
79%

Ja, a ruházás meg szülőfüggő 🙂

Cipőt én is szezon/db számolnám, persze lehet venni többet is, csak minek. (Azt majd a kismotoros korszakban kell, de ahhoz meg jó az olcsóbb is szerintem 🙂)

Én 15e Ft körül veszem a cipőit (D.D.Step).

Pepcoban, Sonsayben vannak 1000 Ft körül bodyk, pulcsik, melegítőgatyák, amik otthonra vagy overál alá simán elmennek, nem sajnálom szétmosni sem.

De ha olyan helyre megyünk, ahol nem overál van rajta, akkor "szép ruhát" szeretek ráadni, kötött pulcsikat, ingeket stb., azok azért 3-4ezernél kezdődnek, igaz, hogy pár darab elég belőlük téli időszakban.

De mondjuk nyáron nagyon jó kis pepcos pólókat vettem párszáz forintért, és bírták is, nem lett belőlük felmosó két mosás után.

Így én szerintem átlagban havi 20-30 ezret kültök a ruháira, de én bőven veszek nem kötelező darabokat is (2 vastag overálja van, 1 softshell + 2 dzseki, ami most is hordható). Szóval ez gyerektartás megállapításához már lehet "hihetetlen".

jan. 4. 14:58
 12/31 anonim ***** válasza:
89%

10!

Én hámozom 😀

De az nem olyan vészes, kb. 8-10 szem szőlő.

Már nagyjából kitapasztaltam, hogy melyik magnélküli fajtáknak jön le könnyen a héja, és olyat veszek. Ha valamelyik mégis szívás, akkor azt megesszük mi, a gyereknek meg veszek másmilyet, nem vagyok teljesen mazochista 🙂

jan. 4. 15:02
 13/31 anonim ***** válasza:
100%
Játékokat is számold hozzá, ne csak a hipiszuper építőtornyot vagy a "csináljunkagyerekbőlzsenit" márkájúakat, hiszen teljesen normális, hogy a gyerek kap plüssmackót/kismotort/anyámkínját.
jan. 4. 15:05
 14/31 anonim ***** válasza:
7%

"Mindent pontosan kell részleteznem gyerektartás megállapításához... "

Nem, nem kell.

jan. 4. 15:30
 15/31 anonim ***** válasza:
67%
Soha nem kellett pontosan részletezni a gyerekkel jaro kiadásokat, mert lehetetlen feladat, pláne hogy te most egy 1 évesrol beszélsz, a taratsdij még 18 éves korig jár.n
jan. 4. 15:31
 16/31 anonim ***** válasza:
74%
A havi költségeidet elharmadolnám,az a "gyereké" azt jóvan.
jan. 4. 15:34
 17/31 anonim ***** válasza:
100%

A pelenka szerintem elég nagy kiadás és könnyen meg tudod saccolni a gyereked alapján. Havi minimum egy 10-est mondanék, de inkább több (kivéve, ha - hozzám hasonlóan - moshatózol). Emellé még a krémek, popsitörlő. Fogkefe, fogkrém, testápoló, "szappan" és más tisztasági cuccok.

Ruha: nagy a szórás az öröklött-használt-olcsó-minőségi vonalon. Használtan szerintem 10-20 ezerből is meglehet egy méret, a Pepco árait már írták, minőségi ruhából határ a csillagos ég. A meleg holmi nem olcsó, a cipő szintén. Nálunk szerintem annyi megy el a cipőre, mint a (használt) ruhára.

Élelmiszer: szerintem gyereke válogatja. Aki csak csipeget és anyatejen van, annak nem kerül sokba, aki tápszeres és/vagy sokat eszik friss gyümölcsöt, halat, tejterméket, annak szerintem 1000 Ft is kevés.

Orvosi kiadások: ne legyen rá szükség! De amikor TB alapon 3 hónapra előre nem volt szabad időpont, mi is elmentünk magánba. Ha jól emlékszem, 30 ezer volt + a gyógyszerek.

Játékok, fejlesztő foglalkozások, szabadidő: 0 és a végtelen között bármennyi.

jan. 4. 16:12
 18/31 babyboom567 ***** válasza:
100%
Ha így kell"sza..rrágóskodni" akkor bizony ez lesz a legkisebb bajod.
jan. 4. 17:40
 19/31 A kérdező kommentje:

A bíróságról kaptam egy levelet, hogy mi mindent írjak meg, magam is le vagyok döbbenve... most újraolvastam és felsorol sokmindent még azt is, mennyit költök szabadidős programokra.... agybaj.

Anyagi helyzetemet, teljesen részletezve! De még volt páromét is, pedig fogalmam sincs, mennyit keres vállalkozoként

Köszönőm a válaszokat, sokat segít.

jan. 4. 17:50
 20/31 A kérdező kommentje:
Az utolsó mondatom furcsa lehet, de valóban titokban tartotta, na ő nagyon anyagias sajnos... sokmindent fizettem, de nem megyek bele
jan. 4. 17:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!