Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell azon hisztizni,...

Miért kell azon hisztizni, hogy kettest kaptam az egyik tárgyamra?

Figyelt kérdés

Egyetemista vagyok, sajnos a szüleimtől függök részben, egyenlőre nem tudom megoldani, hogy ne így legyen, már ha nem hagyom félbe a tanulmányaimat, amit nem szeretnék.

Én szeretnék nem beszámolni nekik a jegyeimről, magamtól nem is hozom szóba, de mindig kérdezgetik, anyám néha meg akarja nézni a Neptunt, tehát hazudni se tudok róla. Azt csak nem mondhatom, hogy semmi köze hozzá, mert mégis tőle függök részben, hiába dolgozom suli mellett.

Nekem egyébként elég meglepő, hogy ennyire tudni akarják, hogy milyen jegyeim vannak, gimiben egyszer nem néztek rá az elektronikus naplóra, mindig csak az év végi bizonyítványt nézték meg. Most meg megy a szájhúzogatás már a hármasokra, meg a hepciáskodás. Utoljára általánosban csináltak ilyet.

Szóval az történt, hogy épp főztem anyuval, telómon meg volt nyitva a recept. Jött egy email "ZH EREDMÉNYEK" címmel, nyilván felugró értesítés, anyu meglátta. Meg akarta nézni, jó, megmutattam, erre mélységesen felháborodott, hogy mi az, hogy kettes, ő nem azért támogat, hogy bukdácsoljak...

A vicc az egészben, hogy ez az egyik legnehezebb tárgy, néztem az összesített táblázatot, ahol mindenkinek az eredménye ott van az évfolyamról (nyilván nem névvel, hanem kóddal), enyém a második legjobb eredmény. Amúgy meg 80% volt a kettes alsó határa... Szerintem ilyenkor örülni kéne, hogy egyáltalán meglett a tárgy elsőre.

Anyámat persze nem érdekli, nem fogja fel, ha mondom neki, hogy amúgy mi van, a táblázat nem érdekli. Azzal jön, hogy magamnak választottam ezt a szakot, nem kell bukdácsolni....

2023. dec. 31. 11:44
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
79%

Nálunk védőnő szakon amúgy 60% volt a kettes, de anatómiából 80% (a tanárnő kicsit komolyan vette magát - szórótárgy is volt).

Kérdező: nem kell beszámolni a jegyediről. Ennyit tehetsz.

Nekem is kérdezgetétk, annyit mondtam mindig, "meglett". Pont. A Neptunba nem léphettek be - amúgy sem felelt meg nekik a 3-as SEM, szóval tökmindegy, mit mondtam volna, úgyis megy a hiszti.

22 évesen leléptem, ababn a pillanatban hogy meglett a diplomám.

Addig meg nem sűrűn láttak, mert amikor tudtam, inkább diákmunkáztam, semmint otthon legyek :D

jan. 1. 09:34
 22/25 anonim ***** válasza:
58%
21: csak nem Dr. Kovács? :D
jan. 1. 20:27
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

"Amúgy meg 80% volt a kettes alsó határa"

Úgy érzem anyádnak foglma sincs az egyetemi jegyekről/pontozásról. Ne nekik bizonyíts, csak magadnak. Úgyis az életben elért eredmények számítanak, nem az iskola.

jan. 2. 12:39
 24/25 anonim ***** válasza:
49%
Osztakkó mi van? Kresz vizsgán 85% a követelmény. Anyud felháborodása jogos mondjad neki, hogy pofozzon fel a jobb eredmény érdekében.
jan. 3. 00:12
 25/25 anonim ***** válasza:
Ha első vagy másodéves vagy, akkor a kettesből lehet még bajod, hacsak nem valami hülye tölteléktárgy valami túlbuzgó és többnyire tehetségtelen előadóval. A szülők ezt nem értik, hogy mi az, hogy nem 4-es vagy 5ös. Főleg, ha nincs diplomájuk, vagy 4 egész felett volt mindig az átlaguk.
febr. 26. 16:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!