Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell anyámnak azon...

Miért kell anyámnak azon hisztiznie, hogy nem tőle tanultam meg főzni?

Figyelt kérdés

Igazából soha nem vont be a konyhai dolgokba érdemlegesen, csak ilyen szeleteld fel ezt, meg azt jellegű dolgokat bízott rám, majd 13 éves koromtól nagyon aktívan vergődött azon, hogy már tudnom kéne főzni. Csak tudnám honnan a bánatból kellett tudnom, ha tűzhelyhez egyszer nem engedett, egyszer nem magyarázott el semmit sem, még ha kértem se. Néha felmerült, hogy majd tanítgat, de sose lett belőle semmi, ilyenek voltak, hogy megbeszéltük, hogy x órakor majd, aztán elkezdte ilyen hajnali órákban(4-6 magaslatán) hétvégén, amikor nyilván aludtam, vagy általános sulis koromban közölte, hogy inkább írjak házit.

Majd ha megmondtam, hogy azért nem tudok főzni, mert bmeg, nem tanítottál meg, meg oda se engedtél, akkor előadta, hogy engem nem érdekelt. Szánalmas.

Koliban már így próbálkozok egyszerűbb receptekkel. Valahogy szóba került, ő meg mélységesen felháborodott, hogy de ő azt hitte, hogy főtt tojáson, meg tésztára rakott random izéken(sajt, tejföl, stb) kívül semmit nem tudok. Rendesen nekemállt veszekedni, hogy de bezzeg otthon nem főzök (nem mintha valaha is hagyta volna XD), meg hogy bezzeg tőle nem voltam hajlandó tanulni, mert lusta voltam állítólag, még véletlenül sem ő rázott le...

Komolyan, miért baj ez neki?

2023. okt. 5. 18:42
 1/8 anonim ***** válasza:
68%
Mert nincs aki megdöngesse.
2023. okt. 5. 18:56
 2/8 anonim ***** válasza:
1%
Fogalmam sincs. 🤷
2023. okt. 5. 18:59
 3/8 anonim ***** válasza:
1%
Mert nő.
2023. okt. 5. 19:01
 4/8 anonim ***** válasza:
95%
Mert valamibe bele kell kötnie.
2023. okt. 5. 19:52
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Mintha csak az én anyáékat hallanám 😂😁
2023. okt. 5. 20:55
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Mert nem akarja beismerni a saját nem törődömségét. Könnyebb neki rád fogni,minthogy azt mondja,bocsi,ügyes vagy,mert nélkülem is boldogulsz.
2023. okt. 5. 21:19
 7/8 Metionin ***** válasza:
98%
Az önállósodásod piszkálja a csőrét. Úgy gondolja, hogy amíg nem tudsz magadtól x y dolgot elintézni (itt pl. a főzés az) akkor még gyerek vagy, ergo szükséged van rá, tehát irányíthat. Sok szülő nehezen viseli, amikor a gyerek elkezd önálló lenni. Neked ez a kolival most elkezdődött és anyukád valószínűleg ezzel nyugtatta magát, hogy nélküle úgysem tudsz főzni stb. Most, hogy látja, hogy boldogulsz nélküle, duzzog. Hagyd rá, neki is fel kell nőnie a feladathoz, hogy elismerje, nem vagy már kisgyerek.
2023. okt. 5. 21:48
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Jajj :D Az enyém meg abban a hitben van, hogy nem tudok főzni, mert amikor otthon laktam, akkor nem érdekelt a téma, amikor elköltöztem, akkor meg netről tanultam meg, az ő idejében meg nem volt ilyen, hogy nem anyádtól tanulsz főzni.
2023. okt. 9. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!