Volt férjem le akar mondani a 14 éves lányunkról , megteheti?
3 közös gyermekünk van, 8 éve váltunk el. Legidősebb gyermekünk elmúlt 14 éves . Sajnos értelmileg sérült és autizmussal él. Volt férjem a három gyerekre összesen 66. 000 Ft gyermektartást fizet. A sérült kislányunkat nagyon ritkán látja , egy évben 2-3 alkalom . Le akar róla mondani , hogy ne legyenek költségei. Van a két nagyobb gyermekünk nevén egy ingatlan , ami nincs terhelve haszonélvezettel sem. Az ingatlanba a volt férj lakik. Ha lemond a lányunkról abban az esetben az ingatlanból is mennie kell? Mert a sérült lányunk 50 százalékos tulajdonos . Volt Férjemnek nincs tulajdon joga benne.
Köszönöm a segítségeteket .
Köszönöm szépen a válaszokat, rengeteget segítettetek vele.
Való igaz, hogy jogilag ő nem élhetne ott a gyermekek családi házába, de annak idején csak így ment bele a válásba. Bérbe volt adva az az ingatlan és nap mint nap zaklatta és fenyegette a bérlőket. Gyakorlatilag megengedtem , hogy ott lakjon!
"Az ingatlanba a volt férj lakik. Ha lemond a lányunkról abban az esetben az ingatlanból is mennie kell? Mert a sérült lányunk 50 százalékos tulajdonos . Volt Férjemnek nincs tulajdon joga benne."
"Való igaz, hogy jogilag ő nem élhetne ott a gyermekek családi házába, de annak idején csak így ment bele a válásba. Bérbe volt adva az az ingatlan és nap mint nap zaklatta és fenyegette a bérlőket. Gyakorlatilag megengedtem , hogy ott lakjon!"
Innentől nem értem a kérdésed második felét.
Ha tudod, hogy hivatalosan most sem lakhatna ott, csak te megengedted (igaz, nem jószántadból), akkor miért kérdés, hogy ezután mennie kellene-e? Csak ugyanannyira, mint eddig...
A volt férjed egy féreg.
Csak így ment bele a válásba? Agyam eldobom...
Az a ház hogyan került a gyerekek nevére? Hogyhogy nem egyelőre arányban?
Közösen hoztátok össze?
Vagy örököltétek?
"...meg gyerektartást, gyerekenként minimum 66 eFt-ot..."
Ezt az osszeget honnan szedted?
"de annak idején csak így ment bele a válásba"
Én vagyok, aki az ügyvédet javasolta a lakás miatt. Most módosítanám a hozzászólásomat: mindenképp keress egy ügyvédet, ne csak a lakás miatt. Mesélj el neki mindent, de tényleg mindent a helyzetről, és várd a javaslatait.
Nem bántásból, de úgy tűnik, hogy abszolút nem vagy tisztában a gyerekeid jogaival. A helyzetedben többszörösen megtérülhet az ügyvédre költött pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!