Pozitív lett a terhességi tesztem. El sem merem a szüleimnek mondani, mert apu képes és el fog zavarni otthonról, vagy megveri a barátomat. Most mi tévő legyek?
Nőj fel.
Egyébként semmi infót nem írtál, szóval dolgozz még ezen a kérdésen :D
Három opciód van. Valahogy felneveled ha kell, szülői segítség nélkül. Kérdés, hogy ezt akarod-e, meg el tudnád-e valahogy tartani magatokat. Barárod melletted állna?
A második az abortusz, a harmadik az örökbe adás. Rengeteg meddő pár várakozik évek óta hogy kisbabát kapjon.
Első körben a barátodnak kéne elmondani, végtére is az ő gyereke is. De a döntés a tiéd hogy mit teszel. Ha a szüleid nem támogatnak, és a barátod nem keres kiemelkedően jól, akkor nem nagyon tudod te felnevelni.
Ha vagy már 18 éves, egyedül is mehetsz abortuszra.
Ha még nem vagy, de a 14-et már betöltötted, a szülőtől kell egy nyilatkozat, amivel tudomásul veszi a terhességmegszakítási kérelmet. Másra nem tér ki, szóval szerintem valami "aláíratós" papírra kell gondolni.
14 alatt meg kizárólag a szülő intézi ezt.
Ha még nem vagy 18, apád nem dobhat ki otthonról. Kiskorú veszélyeztetése.
És bárhány éves vagy, nem vertheti meg a barátodat. Testi sértés (különböző formái)
Bővebben:
8. § (1) * Az állapotos nő terhességmegszakítás iránti kérelmét a családvédelmi szolgálat munkatársa (a továbbiakban: munkatárs) előtt személyesen terjeszti elő, a terhességet megállapító szülész-nőgyógyász szakorvos által kiállított igazolás benyújtása mellett.
(2) Korlátozottan cselekvőképes személy nyilatkozatának érvényességéhez törvényes képviselőjének a terhességmegszakítási kérelmet tudomásul vevő nyilatkozata szükséges.
(3) Cselekvőképtelen személy terhességmegszakításra vonatkozó kérelmét nevében törvényes képviselője terjeszti elő.
Korlátozottan cselekvőképes az a kiskorú, aki a tizennegyedik életévét betöltötte és nem cselekvőképtelen.
Cselekvőképtelen az a kiskorú, aki a tizennegyedik életévét nem töltötte be.
3
Azt ugye tudod, hogy egyik védekezési módszer sem 100 százalékos, még akkor se ha elméletben jól csinálják?
Tabletta? Egy kis enyhe fosás, s máris nem úgy szívódik fel, ahogy kell.
Gumi? Lehet hogy sérült. De pl mi huszonévesen jártunk úgy, hogy lecsúszott. Vagyis konkrétan bennem maradt... 2 órával később vettem be az esemény utánnit (este 11-kor), de még úgy is szétstresszeltem magam szinte egy hónapig, pedig tudtam, hogy annál korábban tulajdonképp be se vehettem volna.
Akkor nem apukádnak, hanem először anyukádnak mondd el.
Találjátok ki, hogy mi legyen.
De nem ártana minél gyorsabban, főleg, ha nem akarod megtartani.
Hány éves vagy? Barátod mit csinál? Neki mikor mondod el?
Infok!
Amikor védekezés nélkül szexeltetek a pasiddal, előtte nyilván alaposan átbeszéltétek, mi lesz, ha terhes leszel. Na, azzal a tervvel állj most a szüleid elé.
Apu, anyu, terhes vagyok, de fel tudjuk nevelni, van miből, stb.
Mert nyilván ez a helyzet, ha bevállaltad a szexet gumi meg gyógyszer nélkül és a 72 óráshoz is hülye voltál. (nem kell a duma, hogy védekeztél)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!