Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » 2 hete laparoszkópiás műtét...

LBR2 kérdése:

2 hete laparoszkópiás műtét során kivették a bal oldali petevezetékemet méhen kívüli terhesség miatt. És kb 1,5 hónapja kapok kezelést magas kockázatú HPV-re. Valami bíztatót tudtok mondani?

Figyelt kérdés
A műtét után az orvosom 3 ciklus kihagyást javasol a próbálkozásban, viszont a HPV-vel kapcsolatban csak azt tudom, hogy március közepén kell vissza mennem ellenőrzésre. Ha ugyan úgy kimutatható akkor nem is próbálkozhatunk? Bármelyikkel kapcsolatos tapasztalatok érdekelnek! Mennyi esélyem van így teherbe esni?

2023. febr. 9. 20:55
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Hát nekem volt van HPV be is oltattam magam miután megtudtam. Az egyik magas rizikójú volt a másik nem igaz hogy eltelt pár év, hogy kiderült, de kutya nem foglalkozott vele most azon kívül, hogy beírták a kiskönyvembe. Szemölcseim már évek óta nincsenek szerintem ha neked sincs akkor az nem igazán befolyásoló tényező nálam legalábbis nem volt.
2023. febr. 9. 20:59
 2/4 A kérdező kommentje:
Nem volt soha tünetem, volt egy P3 rákszűrésem, akkor csináltak tipizálást ami kimutatta, azóta már P2 a cytológia eredménye. Őszintén már kicsit ki vagyok, hogy mindig van valami.. először daganatnak nézték a tehességet, MR alapján rákos elváltozásnak, a műtétkor derült ki hogy méhen kívüli terhesség, pedig szeptemberben volt pozitív tesztem. Kissé eldiagnosztizálták.. és már kikészülök ettől, hogy mindig jön valami ami miatt várni kell :(
2023. febr. 9. 21:06
 3/4 anonim ***** válasza:
78%
Ha a rákszűrésed rendben van, akkor emiatt nem kell halasztani a próbálkozást. Ha arra várnál, hogy elmúljon, lehet sosem lenne gyereked, ugyanis nem mindekinek múlik el.
2023. febr. 9. 21:18
 4/4 anonim ***** válasza:

HPV tudtommal nem okoz gondot sem a babánál, sem a teherbeesésnél. Maximum császároznak miatta, de szerintem még azt sem.

Egy petevezetékkel is teherbe lehet esni ne aggódj ezen. :) Azt hinné az ember, hogy ilyenkor 50%-kal csökken az esély, ehhez képest meg valami 10% csak. Valahol azt írták, hogy egy éven belül a párok 80%-a esik teherbe, míg az egy petevezetékkel rendelkezőknél ez az arány 65-70%. 2 éves átlagnál meg ugyanaz az arány.

2023. febr. 10. 10:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!