Anyukámnak úgy 2 éve van egy furcsa szokása ami abból áll,hogy néha minden ok nélkül egy ideig nem szól hozzánk.Ez 1 naptól terjedt úgy 2 hétig. A szüleivel is csinálja, 1 hónapja szétmentek apukámmal addig vele is csinálta és néha velem is. Én már 16 vagyok szóval az évek alatt hozzászoktam.Mivel mikor befejezte akkor úgy csinál mintha semmi nem történt volna és minden vissza áll a régibe. Viszont van 1 öcsém, ő még csak 9 éves. Vele eddig nem csinálta és próbáltam mindent megtenni,hogy ebből ne is vegyen észre semmit. De mióta nincs apukám vele is elkezdte és ilyenkor nem érti,hogy anya miért nem szól hozzá. Mikor sírva megy oda hozzá simán kimegy a szobából vagy beül kocsiba és elmegy 1-2 órára. Ilyenkor hozzám jön és kérdezi,hogy miért nem szól hozzá anya, mi a baja anyának. Már azt is megkérdezte,hogy anya miért nem szereti. Az a baj,hogy ezekre még én se tudom a választ, azt pedig nem akarom neki mondani,hogy anya nem szereti mert amikor nem ilyen akkor tényleg jó anya. De azon kívül valamit csak mondanom kéne neki,hogy bírja ki majd abbahagyja. Mert nekem is ezt mondták a nagyszüleim és apukám is. De nekik azért kicsit könyebb mivel nem vele élnek. Szerintetek mit kéne mondanom az öcsémnek?
A leírtak egyáltalán nem hasonlítanak a bipoláris, depressziós vagy egyéb hangulatzavarra, az apatia ugyanis nem ilyen. Valószínűbb valamilen disszociatív, vagy akár személyiségzavar, de jelen esetben nincs túl sok értelme találgatni.
8-as tanácsait szerintem fogadd meg, mert ez érzelmi bántalmazás és elhanyagolás. Az elhanyagolás tágabb fogalom annál, minthogy nem kerül étel az asztalra, vagy nincs tiszta ruha amit felvehetnétek. Végső esetben a gyermekvédelem is közbeléphet, addig azért jó lenne nem eljutni.
2023. dec. 29. 15:57
12/14 anonim válasza:
Pszichológus tudná ezt megmondani pontosan csak.
2023. dec. 29. 22:01
13/14 anonim válasza:
Szerintem is szakemberre lenne szüksége. Ha ő nem hajlandó, akkor neked/nagyszüleidnek kellene a szakember segítsége, hogy hogyan kezeljétek ezt. Legvégső esetben az öcséd nevelését hosszú távon a nagyszülőkre kellene ruházni, amennyiben tudják vállalni.
Az öcsédnek mondd azt, hogy anya ilyenkor rosszul érzi magát, majd ha jobban lesz, megint fog beszélni. Persze ez nem megoldás, de valamit mondani kell.
2023. dec. 29. 22:21
14/14 anonim válasza:
Azt hogy kell elképzelni, hogy 2 hétig nem szól hozzátok? 1 napot még el lehet, még 2-t is, de hármat már elképzelni se tudok. Nem köszön vissza, nem ébreszt fel, nem hív enni, nem szólít fel segítségre, egyáltalán senkihez nem szól egy szó se, nem is telefonál? Mit csinál a házimunkán kívül?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!