Mit mondjak neki?
Nekem anyám csinált olyant, hogy ha öcsém csinált valami "nagy" rosszat, akkor ott volt kiabálás meg mittomén, aztán kb. 2-4 órán belül az élet ment tovább. Az én eseteimben ezeket 1-1,5 napos, velem szembeni csend követte. Ma már az a feltevésem, hogy a munkahelyei-feleségi helyzetekben gyűlt fel benne feszültség, ami kitört valami "rossz" cselekedetemen, ekkor le lettem kiabálva-üvöltve. Én elvonultam (majd nagy sokára visszamentem szintén) tanácstalanul, és 1,5 nap után minden ment a régiben.
Ha csak 1-2 óra vagy időnként egy nap lenne, akkor azt mondanám, hogy más megoldás híjján a külvilág kirekesztésével teremt énidőt, amikor a saját érzelmeit tartja karban vagy gondolja végig a dolgait. Ez a "2 hétig" viszont már komolyabb dolog.
Mindenképpen el kell mondanod neki, hogy mi az amit észlelsz, és ez miért zavaró az öcsédnek és neked. Lehet, hogy az énidő a magyarázat erre is, de én ezt kétlem. Ha nem az énidő a magyarázat, akkor anyádnak érdemes pszichológus segítségét igénybe venni.
Az öcséd eddig azért nem kapta, mert arányosan több (2/3) másik személy volt, akin leverhette anyád a feszkót, és a kisgyereket védeni kellett. Öcséd is nagyobb lett, pasi is kevesebb van.
43F
Laikusként nem tudhatjuk, mi a baja, de valamit tenni kellene, mert öcséd rá fog menni erre lelkileg... :(
Olyasmit lehetne neki mondani, hogy "ugyanúgy szeret akkor is ha nem szól hozzád, valami baja van ilyenkor, mi se tudjuk hogy mi".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!