Miért mondják azt a szüleim, hogy túl sokat adományozok a rászoruló állatok részére? Egyáltalán mi közük van hozzá?
Nem rendszeresen, de alkalmanként szoktam adományozni egy állatmenhelynek, ahonnan én is anno kihoztam a kutyámat.
Nem az utolsó pénzemből nyilván, a fizetésemhez képest elenyésző részt, mivel jövő héten leszek 28 éves, elhatároztam, hogy 28 ezer forinttal támogatom őket, a barátnőm elmondta ezt a szüleimnek, és azóta mind anyukámtól, mind apukámtól, mind a barátnőmtől azt hallgatom, hogy ez nagyon nagyon sok, ez rengeteg, ez pazarlás, miért csinálok ilyet, utaljak csak 5 ezer forintot.
Egyrészt álszentségnek tartom, mert ennyi pénzt simán elkölt az ember másra, akkor persze nem sok, de ha kutyákra költöm, akkor rengeteg, akkor pazarlás.
Nincs hitelem, nem a szüleim nyakán élek, nincs olyan, ahol “jobb helye lenne” jelenleg az életemben, szerintem nem sok.
Vagy én látom rosszul?
kb mintha 14 lennél...
Miért kell mindent elmesélni? ha elmondod, akkor meg joguk van véleményt mondani róla.
Elsődlegesen a párom "körmére néznék" ilyen témában, tekintve, hogy benne megbíztál, ő árulkodott. Nem értem, hogy egy kapcsolatban hogy a fenébe nem fér meg ennyi "zsebpénz" ha úgy tetszik. De amúgyis, ha a szülinapod volt ez a kiemelkedő esemény, ami miatt ekkora összeget adományoztál, ne kelljen már rosszul érezni magad miatta. Tekintsen rá úgy, mintha magadat jutalmaztad volna meg, ahogy gondolom ő is teszi.
Az én párom is költött már olyanra, ami szerintem felesleges volt és sok pénzt áldozott rá, de szerette volna, elfogadtam és ennyi. Nem értem miért kell árulkodni (bár lehet, hogy féltékeny, amiért azt a 28 ezret nem rá költötted).
A válaszolóknak üzenem, hogy az, ha valaki a párjának elmondja, hogy pénzt költött adományozásra, az nem hencegés... Az kommunikáció párkapcsolaton belül, és nem kéne leszólni.
A kérdezőnek pedig: szerintem a saját pénzeddel azt csinálsz, amit akarsz. Egyedül a párodnak van joga véleményt formálni valamennyit, mert gondolom, mégiscsak együtt költitek a pénzt magatokra és egymásra is, de hogy a szüleid mit gondolnak rólad ennyi idősen, hát kit érdekel? Nem vagy már gyerek, ha akarod, akkor legóra is költheted, vagy sushira, vagy elmehetsz minden héten kétszer moziba... Szerintem szép dolog ennyit adományozni olyan célra, amire - szemmel láthatóan - sokan töredékét sem költenék.
A párod meg elég genya, hogy beköp a szüleidnek, amúgy. Veled kéne ezt megbeszélnie, nem ellened uszítania a szüleid.
SZERINTEM.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!