Miért mondják azt a szüleim, hogy túl sokat adományozok a rászoruló állatok részére? Egyáltalán mi közük van hozzá?
Nem rendszeresen, de alkalmanként szoktam adományozni egy állatmenhelynek, ahonnan én is anno kihoztam a kutyámat.
Nem az utolsó pénzemből nyilván, a fizetésemhez képest elenyésző részt, mivel jövő héten leszek 28 éves, elhatároztam, hogy 28 ezer forinttal támogatom őket, a barátnőm elmondta ezt a szüleimnek, és azóta mind anyukámtól, mind apukámtól, mind a barátnőmtől azt hallgatom, hogy ez nagyon nagyon sok, ez rengeteg, ez pazarlás, miért csinálok ilyet, utaljak csak 5 ezer forintot.
Egyrészt álszentségnek tartom, mert ennyi pénzt simán elkölt az ember másra, akkor persze nem sok, de ha kutyákra költöm, akkor rengeteg, akkor pazarlás.
Nincs hitelem, nem a szüleim nyakán élek, nincs olyan, ahol “jobb helye lenne” jelenleg az életemben, szerintem nem sok.
Vagy én látom rosszul?
On: Ha csak minden 1000. ember gondolkodna így az országban, mint Te, kérdező, már nem kellene bezárnia a menhelyeket és nem küzdenének ilyen szinten a fenntartással. Egyébként meg a te dolgod, mennyit adományozol, meg milyen célra.
Off: Kérdező, én meggondolnám, hogy akarnék-e egy olyan tyúkot barátnő címszó alatt, aki anyáméknak kipletykálja a dolgainkat. Vagy netalántán később feleségemnek, mert aki felelősség nélkül ilyen, javarészt házasság meg gyerek után is max 1-2 fokkal áll felnőttesebben a dolgokhoz. Saját családomban láttam példát arra, hogy 30 éves nőben mennyi hajlandóság volt az anyjáról leválni kismamaként, konkrétan. Kell ez neked?
Még most tisztázd a barátnőddel, hogy ha elmondasz neki valamit, azt nem azért teszed, hogy a szócsöved legyen, és mindenkinek továbbkürtölje. Ez az egyik. A másik meg, hogy mi a sok vagy a kevés. Egyszer a feleségem kérdően nézett rám, amikor hazavittem egy prémium sört, hogy miért adtam ki 800 forintot egy sörért, amikor 300 forintért is finomat lehet venni. Csúnyán néztem rá, és azt mondtam: - amikor te megveszel egy 4 grammos rúzst 6 ezer forintért, akkor én nem reklamálok, hogy olyan terméket vettél, aminek másfél MILLIÓ forint kilója. Szerintem ez a sör, aminek 1600 forint kilója - még belefér.
Értette a tanítást, azóta nem kötözködünk egymással, hogy kinek mi a fontos.
Ha számodra fontos a menhelynek való adomány, tedd meg. És szólj a kedvesednek, hogy ha hosszú életű kapcsolatot szeretne, tartsa a száját!
Szerintem teljesen felesleges és komolytalan dolog kutya menhelynek adományozni, nem komikus ez egy kicsit?
Annyira komolytalannak gondolom,de ez csak az én véleményem.
Sokkal értelmesebb lenne ezért a pénzért bármilyen társasjátékot venni,és neki adományozni egy gyermek otthonnak.Na annak van értelme.... De te tudod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!