Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért mondják azt a szüleim,...

Miért mondják azt a szüleim, hogy túl sokat adományozok a rászoruló állatok részére? Egyáltalán mi közük van hozzá?

Figyelt kérdés

Nem rendszeresen, de alkalmanként szoktam adományozni egy állatmenhelynek, ahonnan én is anno kihoztam a kutyámat.

Nem az utolsó pénzemből nyilván, a fizetésemhez képest elenyésző részt, mivel jövő héten leszek 28 éves, elhatároztam, hogy 28 ezer forinttal támogatom őket, a barátnőm elmondta ezt a szüleimnek, és azóta mind anyukámtól, mind apukámtól, mind a barátnőmtől azt hallgatom, hogy ez nagyon nagyon sok, ez rengeteg, ez pazarlás, miért csinálok ilyet, utaljak csak 5 ezer forintot.

Egyrészt álszentségnek tartom, mert ennyi pénzt simán elkölt az ember másra, akkor persze nem sok, de ha kutyákra költöm, akkor rengeteg, akkor pazarlás.

Nincs hitelem, nem a szüleim nyakán élek, nincs olyan, ahol “jobb helye lenne” jelenleg az életemben, szerintem nem sok.

Vagy én látom rosszul?

2023. aug. 15. 12:01
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
71%
Amennyiben anyagilag megengedheted magadnak, úgy semmi baj ezzel. Én is az állatoknak adok mindent, az adó 1 %-ától kezdve, amit csak lehet. Többre tartom őket az embereknél.
2023. aug. 15. 13:27
 12/18 anonim ***** válasza:
75%

On: Ha csak minden 1000. ember gondolkodna így az országban, mint Te, kérdező, már nem kellene bezárnia a menhelyeket és nem küzdenének ilyen szinten a fenntartással. Egyébként meg a te dolgod, mennyit adományozol, meg milyen célra.

Off: Kérdező, én meggondolnám, hogy akarnék-e egy olyan tyúkot barátnő címszó alatt, aki anyáméknak kipletykálja a dolgainkat. Vagy netalántán később feleségemnek, mert aki felelősség nélkül ilyen, javarészt házasság meg gyerek után is max 1-2 fokkal áll felnőttesebben a dolgokhoz. Saját családomban láttam példát arra, hogy 30 éves nőben mennyi hajlandóság volt az anyjáról leválni kismamaként, konkrétan. Kell ez neked?

2023. aug. 15. 13:43
 13/18 anonim ***** válasza:
79%
A no nem korrekt, be akar mindenaron vagodni a szuleidnel, ezert rohan ovodas modra arulkodni. Egyebkent egyikojuknek sincs koze a te penzedhez, azzal azt csinalsz, amit akarsz, akar felteheted Monte Carlo-ban a fekete 9-re a ruletten az egeszet, ahhoz se lenne kozuk, semmi. De a not azonnal reptetnem ezert a huzasaert. Nem OK, nem veled van, teged elarult. :-/
2023. aug. 15. 13:45
 14/18 anonim ***** válasza:
89%
Azért mondják, mert ők így gondolják. Semmi közük hozzá.
2023. aug. 15. 14:14
 15/18 anonim ***** válasza:
45%
Nem reklámozod akkor enm fognak érte szólni.
2023. aug. 15. 16:05
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Még most tisztázd a barátnőddel, hogy ha elmondasz neki valamit, azt nem azért teszed, hogy a szócsöved legyen, és mindenkinek továbbkürtölje. Ez az egyik. A másik meg, hogy mi a sok vagy a kevés. Egyszer a feleségem kérdően nézett rám, amikor hazavittem egy prémium sört, hogy miért adtam ki 800 forintot egy sörért, amikor 300 forintért is finomat lehet venni. Csúnyán néztem rá, és azt mondtam: - amikor te megveszel egy 4 grammos rúzst 6 ezer forintért, akkor én nem reklamálok, hogy olyan terméket vettél, aminek másfél MILLIÓ forint kilója. Szerintem ez a sör, aminek 1600 forint kilója - még belefér.

Értette a tanítást, azóta nem kötözködünk egymással, hogy kinek mi a fontos.

Ha számodra fontos a menhelynek való adomány, tedd meg. És szólj a kedvesednek, hogy ha hosszú életű kapcsolatot szeretne, tartsa a száját!

2023. aug. 16. 15:52
 17/18 anonim ***** válasza:
44%

Szerintem teljesen felesleges és komolytalan dolog kutya menhelynek adományozni, nem komikus ez egy kicsit?

Annyira komolytalannak gondolom,de ez csak az én véleményem.

Sokkal értelmesebb lenne ezért a pénzért bármilyen társasjátékot venni,és neki adományozni egy gyermek otthonnak.Na annak van értelme.... De te tudod

2023. aug. 16. 20:51
 18/18 anonim ***** válasza:
43%
17-es: majd ha lesznek programok a kutya ivartalanításra, amit az állam megtámogat, akkor lehet pampogni, hogy hülyeség kutyamenhelyt támogatni, de addig nem, amíg sorra zárnak be a menhelyek...
2023. aug. 16. 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!