Meg van késve a gyerekem ha kb csak 30 évesen kezdenne el teljes állásban dolgozni?
7, te meg az vagy, aki minden véleményt beleszólásnak vesz.
Ha azt mondom, nem tetszik a szőke hajad, a barna jobban állt szerintem, az pl hol beleszólás? NEm mentem el veled a fodrászhoz és vettem ki a kezéből a szőkítőport.
Ahogy a kérdező gyerekéről is elmondhatjuk, hogy igen, szerintem késő; vagy nem, szerintem nem késő, ugyanis ez volt a kérdése...
Ha még nem dolgozott eddig sehol, akkor egy kicsit igen. Azért, mert a munkáltatóknak fontos a tapasztalat, sajnos ezt tapasztaltam. Az érdekli, hogy csináltál már ilyet vagy nem. Nem állnak szóba úgy az emberrel, ha nincs tapasztalatod vagy csak egy kevés. Félő, hogy sok munkáltató nem érti, ha meglátja az önéletrajzát, hogy eddig mit csinált.
De ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem fog találni soha munkát. Vannak azért olyanok is, akiknek számít az is, hogy akar dolgozni vagy nem. Amit nem tud, megtanítják. Olyat is hallottam, hogy egy cég azért vesz fel pályakezdőket, mert a tapasztaltak meg nem vállalták el ennyi pénzért. Szerintem az ilyen cégek, ha fizetés szempontjából nem is, de tapasztalatszerzésnek jó egy darabig.
13, bizonyos munkakörökben esetleg érdekli őket, de nem ez az általános.
Nem mindegy, hogy mérlegképes köynvelő elvégezte a tanfolyamot, majd 10 évig otthon volt, babázott, és közben nem követte a jogszabályváltozásokat.
Egy gyári robotnál senkit nem fog érdekelni, miért nem dolgozott.
Egy PhD végzettségűnél meg meg se fogják kérdezni, miért nincs több éves munkatapasztalata, mert tudják, hogy eddig tanult.
Mivel?
És őszintén van értelme ennek a kérdésnek? Ha azt mondjuk,meg van késve, akkor inkább nem is dolgozik, sőt, ásót fog a kezébe, és elkezdi megásni a saját síját?
Nem értem alapból az ilyen kérdéseket.
Kérdés, hogy mit csinált addig/ mit dolgozna.
Mármint ha mondjuk elvégezte az orvosit, majd babázott és utána menne rezidensnek, akkor tiszta sor, hogy miért nem volt rendes munkahelye. Vagy bármi ilyen tanulósabb szak esetében megértő lehet a munkáltató, hogy mondjuk nem dolgozott mellette. Itt nem is lenne értelme a munkatapasztalatnak pl pultosként.
De ha nem tanult/ nem babázott/ nem rokont ápolt mondjuk, akkor mit csinált?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!