21 évesen engedélyt kéne kérném anyámtól, hogy elmehetek-e egy szilveszteri bulira egy barátnőmhöz? Ez csak szerintem nonszensz?
Egyetemre járok, nappalira, ez a második évem, osztatlan képzésen vagyok. Nem, nem tudok levelezőre átmenni, mert nincs a szak levelezőn. Egyébként dolgozom suli mellett, de eltartani nem tudom magamat, nem olyan az órarendem, hogy ez beleférjen.
Alapvetően nem "kell" engedélyt kérném, hogy mikor hová megyek, mert kollégiumban lakom a tanév közben, nyáron meg igyekszem olyan melót vállalni, amihez van szállás, és addig se vagyok otthon. Tehát nem "kell" anyám tudtára adnom, hogy elmentem valahová. Viszont ha otthon vagyok éppen, akkor együttélés alapja, hogy azért mondom, hogy mizu, elmenem. Nekem most január második hetéig az van, hogy nem mehetek vissza a koliba, ki kellett költözni, hogy kevésbé kelljen fűteni az épületeket. Tehát ha megyek valahová, akkor itthonról megyek, tehát mondom anyámnak, hogy elmentem, ekkor, meg ekkor jövök.
Na én mondtam anyunak, hogy majd 31-én megyek egy barátnőmhöz, mert elhívott ilyen baráti összejövetelre. Anyám meg mélységesen felháborodott, hogy mi az, hogy nem kértem engedélyt tőle, mielőtt igent mondtam. Meg itt faggat, hogy de akkor csak ennél a barátnőmnél leszünk-e, ki lesz még ott, lesznek-e fiúk, stb. De leginkább ki van akadva, hogy "mi az, hogy nem kértem az előzetes engedélyét, ő úgyis elengedett volna", meg hogy így mit fog csinálni azon az este. (Gondolom ugyanazt, mint minden este, amióta apám nem iszik és már nem ordítoznak egymással. Apám egyik szobában tévézik, anyám a másikban, egy büdös szót nem szólnak egymáshoz, mind kettő lefekszik aludni külön, és ennyi)
Pontosan ugyanazt csinálta, mint amikor ezelőtt először és azóta utoljára voltam valahol szilveszterkor, csak akkor még 16 voltam...
Csak szerintem nem normális ez így? Egyáltalán miért csinálja ezt?
Egy normális szülő támogatja a gyerekét amíg tanul, és ezért nem várja el cserébe, hogy uralkodhasson felette. Az ilyen emberek, akik szerint,
1. 18 évesen menjél el kapálni vagy a földekre dolgozni, mert nagykorú lettél.
2. amíg az én kenyeremet z*bálod, addig szaráshoz is engedélyt kérsz
típusú emberek inkább ne is vállaljanak gyereket.
Hálistennek nekem normális szüleim vannak.
11es miért normális az ha a gyerek kihasználja a szülőket de cserébe annyit nem képes hogy elkéredszkedjen ha már 21 évesen is eltartják?
Hála az égnek nekem normális gyerekem van, nem ilyen egoista aki csak a szüleit akarja lehúzni mert neki minden jár kötelesség meg 0.
Kihasználja?? Mert egyetem mellett a diákmunkából nem tudja eltartani magát?
Te beteg vagy. Nem kötelessége 21 évesen megkérdeznie, hogy ELMEHET-E. Majd megtudod, mikor a gyereked feléd se fog nézni.
#12 Az miért eltartás, hogy egyetem mellett dolgozik valaki, de nem keres annyit, amennyiből meg tud élni? Ez maximum anyagi segítség a szülők részéről.
Ha jól veszem ki, ebben az időszakban van otthon, mert amúgy koliban van, vagy nyáron úgy dolgozik, hogy szállása van. Egybefüggően a karácsonyi időszakban van otthon 2 hetet. Ilyenkor vissza kell menni gyerekbe, hogy elmehet-e? Szerinted ez a reális?
Ha igen, akkor Te szülőként nem segíted a gyereked anyagilag, hanem belepofázási jogot vásárolsz, vagy hogy gondolod ezt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!