Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Valóban én lennék a nonszensz?...

Valóban én lennék a nonszensz? 17.f

Figyelt kérdés

Egy családi ebédnél véletlen szerűen szóba jött a pénz és felháborítónak tartották, hogy ilyen emberek mint mint Noryna vagy Hamza Alexa, Galamboss meg stb. milliókat kaszálnak a semmire meg, hogy harcokon mint egy koldus kérik a pénzt a nézőktől az átlag ember meg összehugyozza magát és sokan épphogy megélnek.

Na nekem se kellet több. Nem ezeket az embereket védve meg nem mondom, hogy azonosulok ezzel a világgal de én azt gondolom, hogy minden annyit ér amennyit kifizetnek érte. Ergo ha van igény arra, hogy ezeknek az embereknek egy bizonyos réteg küldi a lóvékat, hogy óbégatnak egymással egy harcban akkor ez ennyit ér és kész és ha valaki ebből lett milliomos, hogy ezt kihasználta akkor nem lehet mást tenni mint gratulálni és meghajolni. Ha az embereknek ér ez ennyit, hogy folyamatosan naponta akár 50-100 ezer forintot vagy mégtöbbet küldenek nekik akkor egészségükre.

Van egy másik nagyon jó példám erre.

Egyszer elmentünk egy éjjeli klubba ahol lehetett kapni pizzát. Egy tag a bulin nagyon rosszul lett (éhgyomorra ivott) és egyből rohant oda, hogy gyorsan adjanak neki egy pizzát. Majd miután jobban lett elkezdett picsogni a pultosnak, hogy ez mekkora lehúzás, hogy egy mirelit pizzát olyan áron árulnak itt mintha bemennet egy 5 csillagos olasz étterembe ahol faszénen ott helyben sütik ki a pizzát.

Oda is mentem hozzá, hogy ember kellet a kaja?

Mondja igen.

Akkor ez ennyit ért és kész.

Erre meg azt mondja, hogy rá volt kényszerülve mert rosszul volt de attól még van egy véleménye.

Mondtam neki oké akkor mert rosszul voltál ez ennyit ért ezt kellet megfizetned ennyi. Aztán végül otthagytam a csávót.

Erre meg a családom belém áll, hogy miért védem őket.

Szerintem pedig nem védem őket hanem ezek tények. Amennyit az emberek kifizetnek valamiért az annyit ér.

Családom szerint meg emiatt én egy paraszt vagyok

2023. jún. 13. 16:53
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
93%

Igazad van, de en azt hiszem, hogy attól mert adok egy gagyi dologra 1 milliót, attól még nem biztos, hogy annyit is ért.

Nekem ért annyit, az biztos.

2023. jún. 13. 17:02
 2/16 anonim ***** válasza:
86%
Én is ezt mondom. Soha nem az a hibás, aki a hülyéktől kihúzza a pénz, hanem a hülyék a hibások azért, mert hülyék lettek, és ezt meg lehet tenni velük. Vannak például különféle szekták. Nem sátánista szektákra gondolok, hanem ilyen "életmód tanácsadó" meg hasonló szektákra, ahol van egy vezető, aki legombol minden tagtól havi mérhetetlen összeget. Mondjuk, havi 80 ezret azért, hogy néha összegyűljenek, és elmondja a nagy tanításait az életről. Ha van 20 szektása, akkor már fényűzően megél belőlük. Kókler? Hazúg? Csaló? Persze hogy az. De attól ő még nem hibás, hanem az idióta szektásai, aki bedőlnek neki. Ennyi az egész. Mindenkinek jogában áll idiótának lenni, és a saját pénzét mindenki úgy égeti el, ahogy csak akarja.
2023. jún. 13. 17:20
 3/16 anonim ***** válasza:
84%

Nem tudom, hogy akiket említettél kik és mik a produktumaik, tehát nem tudom, hogy nekem mennyit érnének.

Viszont minden szavaddal egyetértek, egyszer egy jóbarátom azt mondta, hogy "Nem irigykedni kell, hanem leutánozni!" meg azt is, hogy "A hülyéken gazdagodnak az okosok!" Nyersen hangzik, de ez az igazság.

2023. jún. 13. 17:30
 4/16 anonim ***** válasza:
19%

Más idegen szó is megy, vagy csak a nonszensz?

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gy..

2023. jún. 13. 17:31
 5/16 anonim ***** válasza:
87%
Olyan szempontból egyetértek veled, hogy ez mindenképpen kereslet-kínálat alapon megy. Ha nem tudják annyiért eladni a pizzát, akkor majd leviszik az árát (vagy bezárnak). De ha azt tapasztalják hogy el lehet adni 5000 Ft-ért is 3000 helyett, nem fogják kevesebbért adni, akkor sem, ha egyébként rohadtul nincs szükségük arra a 2000 pluszra, mert jól megy az üzlet. Az erkölcsi részével nem értek egyet, mert ez emberek kihasználása, semmi több. Nekem legyen minél több, mindenki mást meg leszarok. Summa summárum, aki túlárazott cuccokra szórja a pénzt az hülye, aki túlárazza a cuccait pedig egyébként nincs szüksége a pénzre, az meg erkölcstelen.
2023. jún. 13. 17:34
 6/16 A kérdező kommentje:

Most bocsánat 5-ös de mondj egy normális érvet, hogy miért adjak el valamit kevesebb haszonnal ha lehet rajta egy nagyobb haszon is?

Én se adnék valamit 3000-ért ha lehetne 5000-ért és nem azért az egy 2000 miatt hanem a sokszor még 2000 miatt.

Fapados légitársaságok ugyanez. Ha én lennék a vezetője én is minnél kisebb és szűkebb helyeket csinálnék, hogy minnél több ember beférjen még annak árán is ha ez az utasoknak kényelmetlen mert nagyobb rajta hasznom (lásd Ryanair).

Mindenki ezt csinálná ha olyan pozícióba lenne aki meg azt mondja, hogy nem az hazudik.

2023. jún. 13. 17:57
 7/16 anonim ***** válasza:
34%
Igazad van twink
2023. jún. 13. 18:00
 8/16 anonim ***** válasza:
55%
Ez emberség kérdése. Nem lenne szabad elfelejteni, hogy itt embereket károsítanak meg, ráadásul pont egy egyébként átlagban szegény társadalmat, csak azért hogy nekik még több pénzük legyen. Aki emberséges, az annyit vesz el a világból, amennyire szüksége van, nem teljesen kizsigereli, nem nézve se istent, se embert. De tudom hogy hiába papolok, mert ebben a világban már rég nem léteznek ilyen erkölcsök...
2023. jún. 13. 18:01
 9/16 A kérdező kommentje:
Nem csak a magyarok szívnak ha felszállnak egy ryanaires gépre és nem csak a magyarok párbajoznak tiktokon amikből kiszednek a követőikből rengeteg pénzt.
2023. jún. 13. 18:05
 10/16 anonim ***** válasza:
84%
8-as, már rég nem jókról és gonoszakról szól a világ. "Aki emberséges, az annyit vesz el a világból, amennyire szüksége van" - amelyik faj így gondolkodik, az idővel kihal. Ha ez lenne az evolúció törvénye, akkor az oroszlánhím is odamorogna a többieknek, hogy: "Figyeljetek, most pár napig ne együnk gnút, mert megsajnáltam őket. Majd akkor eszünk, amikor már nagyon éhesek leszünk, oké?" Az evolúció alaptörvényei, hogy addig eszel, addig iszol, míg fizikailag csak bírod, mert sosem tudhatod, mikor jön aszály, éhínség. Gáláns lovagként kihalt volna minden faj. Békével nem lehet fent maradni. Ez nem emberség, vagy erkölcs kérdése, ez a pártatlan természet törvénye. Az embernek meg kell tanulnia HARCOLNI. És a legtisztább, leghumánusabb harcmodor az, ha az eszedet élezed. Úgymond, mentálisan megokosodsz, és ésszel harcolsz a kizsákmányolás ellen. Például azzal, hogy felméred a saját fizetésedet, felméred az árakat, és ahhoz mérten vásárolsz bármit, amivel te is jól jársz. Ha kevés a pénzed, akkor nem veszel 5.000 forintos pizzát, hanem keresel egy olcsóbb üzletet. Ennyi a lényeg. Senki nem tart pisztolyt a fejedhez, hogy "vagy kizsigerelhetlek, vagy megöllek!" A döntés a tied.
2023. jún. 13. 18:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!