Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Valóban én lennék a nonszensz?...

Valóban én lennék a nonszensz? 17.f

Figyelt kérdés

Egy családi ebédnél véletlen szerűen szóba jött a pénz és felháborítónak tartották, hogy ilyen emberek mint mint Noryna vagy Hamza Alexa, Galamboss meg stb. milliókat kaszálnak a semmire meg, hogy harcokon mint egy koldus kérik a pénzt a nézőktől az átlag ember meg összehugyozza magát és sokan épphogy megélnek.

Na nekem se kellet több. Nem ezeket az embereket védve meg nem mondom, hogy azonosulok ezzel a világgal de én azt gondolom, hogy minden annyit ér amennyit kifizetnek érte. Ergo ha van igény arra, hogy ezeknek az embereknek egy bizonyos réteg küldi a lóvékat, hogy óbégatnak egymással egy harcban akkor ez ennyit ér és kész és ha valaki ebből lett milliomos, hogy ezt kihasználta akkor nem lehet mást tenni mint gratulálni és meghajolni. Ha az embereknek ér ez ennyit, hogy folyamatosan naponta akár 50-100 ezer forintot vagy mégtöbbet küldenek nekik akkor egészségükre.

Van egy másik nagyon jó példám erre.

Egyszer elmentünk egy éjjeli klubba ahol lehetett kapni pizzát. Egy tag a bulin nagyon rosszul lett (éhgyomorra ivott) és egyből rohant oda, hogy gyorsan adjanak neki egy pizzát. Majd miután jobban lett elkezdett picsogni a pultosnak, hogy ez mekkora lehúzás, hogy egy mirelit pizzát olyan áron árulnak itt mintha bemennet egy 5 csillagos olasz étterembe ahol faszénen ott helyben sütik ki a pizzát.

Oda is mentem hozzá, hogy ember kellet a kaja?

Mondja igen.

Akkor ez ennyit ért és kész.

Erre meg azt mondja, hogy rá volt kényszerülve mert rosszul volt de attól még van egy véleménye.

Mondtam neki oké akkor mert rosszul voltál ez ennyit ért ezt kellet megfizetned ennyi. Aztán végül otthagytam a csávót.

Erre meg a családom belém áll, hogy miért védem őket.

Szerintem pedig nem védem őket hanem ezek tények. Amennyit az emberek kifizetnek valamiért az annyit ér.

Családom szerint meg emiatt én egy paraszt vagyok

2023. jún. 13. 16:53
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
#10 Ne hasonlítsunk már egy állatot, ami ki van szolgáltatva a természetnek, egy emberhez, akinek már a seggét is tisztára mossa a robot. Mi már nagyon régen nem a túlélésért küzdünk, hanem azért, hogy hogyan élhetnénk még nagyobb kényelemben.
2023. jún. 13. 18:15
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Tény, hogy a piacgazdaságban a kereslet-kínálat határozza meg az áru árát, de az már egy teljesen más kérdés, mi értékes, mi nem.

Jelenleg egy eltorzult értékrendű világban élünk, manipulatív eszközökkel próbálják átalakítani a közízlést, lebutítani a társadalmat, mert a buta, primitív, műveletlen ember a legkönnyebben irányítható. Attól még, mert jól keresnek a Tiktok "sztárok", a youtuberek, bloggerek, még egyáltalán nem értékesek sem ők, sem amit képviselnek.

A családodnak van igaza, a szemét akkor sem lesz értékes, ha sokat fizetnek érte egyesek, de persze ettől még Te dönthetsz úgy, hogy azért szeretnél a szemétben élni, mert az most jövedelmező, de akkor fogadd el azt is, hogy az értékes emberek el fognak fordulni Tőled.

2023. jún. 13. 18:30
 13/16 anonim ***** válasza:
37%
A családod téved. Nem emiatt vagy paraszt, hanem azért, mert a kellett szót kelletnek írod.
2023. jún. 13. 18:33
 14/16 A kérdező kommentje:

12. Én egy szóval nem mondtam azt, hogy azonosulok ezzel. Egész életemben egyszer volt olyan, hogy küldtem pár száz forintot egy elég neves itthoni gamer streamernek akin állandóan szétröhögöm az agyam de az sem egy ilyen tiktok párbajos gyerek volt hanem egy streamer akit nagyon szeretek.

Én nem vagyok oda ezekért a tiktok harcosokért de amit el kell ismerni azt el kell ismerni.

Amilyen vagyonod van az jelzi, hogy mekkora a sikered.

Tehát ők ha tetszik ha nem sikeres emberek az életbe.

Mondom ezt úgy, hogy nem szívlelem őket. Mind Noryna mind Hamza ALexa Transzik ha rájuk nézek feláll a szőr a hátamon hogy néznek ki de akkor is el kell ismerni, hogy sikeres emberekről van szó

2023. jún. 13. 19:40
 15/16 anonim ***** válasza:
78%
Te életed, a te döntéseid....
2023. jún. 14. 02:05
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

"Amilyen vagyonod van az jelzi, hogy mekkora a sikered"

Amekkorát Te tévedsz! Azért, mert manapság szemétgyártássa is meg lehet gazdagodni, attól az az ember nem lesz "sikeres", csak gazdag. Pont ezekről írtam, hogy csak egy eltorzult társadalomban lehetnek az ilyenek "sikeresek". Ők csak vagyonosak, de az igényes, valódi étékeket kereső, valóban értelmes emberek még a nevüket sem ismerik (bocs, sosem hallottam róluk, rá kellett keresnem a nevükre, hogy egyáltalán tudjam, milyen szemetet gyártanak).

A valódi siker az egy egészen más szint, és félre ne érts, vannak nagyon értékes tartalmat gyártó youtuberek, bloggerek is, azokat én is meg szoktam nézni. Szemetet elvből nem nézek és röhögni se tudnék rajta.

Javaslom tanuld meg, a pénz nem egyenlő a sikerrel, de nyilván ezt azért gondolod így, mert Te is szeretnél sok pénzt keresni és ezek a hamis példaképek mutatják meg sok embernek a legegyszerűbbnek tűnő utat ehhez.

Én nem keverném össze a valóban sikeres embereket ezekkel a botrány hősökkel pusztán azért, mert manapság a szemét bemutatásával is lehet pénzt keresni.

2023. jún. 14. 03:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!