Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akivel volt már ilyen, hogy...

Akivel volt már ilyen, hogy reagálta le, hogy a nevelt gyereke anyának szólította?

Figyelt kérdés
Van egy saját és egy nevelt fiam. A nevelt a nagyobb, nincsen jóban a vér szerinti anyjával, alig talalákoznak, a nő nem is keresi,csak pár havonta egyszer. Négyen élünk együtt, a párom meg a 2 gyerek. Nagyon jól megvagyunk. Tegnap azt mondta nekem a nevelt fiam egy szituációban, hogy köszi anya. Hirtelen nem is tudtam mit reagáljak a meglepetségtől, kicsit lefagytam, mert egyáltalán nem számítottam ilyesmire, és most - lehet furán hangzik - nem is tudom, hogyan viselkedjek. Mármint ugyanúgy ahogy eddig (kedves, segítőkész,figyelmes, meghallgatom ha baja van stb) , vagy mintha ténylegesen az anyja lennék?
2023. dec. 15. 09:29
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Az én gyerekeim az apjukkal ritkán találkoznak, sem az apa, sem a gyerekek nem nagyon keresik egymást. ( én nm tiltottam soha a gyerkeket az exemtől, ő akart eltűnni az életünkből)

A mostani párom akivel 12 éve együtt vagyünk, a kisebb gyereket 2 éves, a nagyon gyereket 4 éves kora óta neveli.

Egyszer régen valahogy ők kezdtél el " Peti apu"-zni és azóta is így hívják, hogy Peti apu.

Ha ritkán szóba kerül az apjuk, őt apa -ként nevezik.

A párom és én is annak idején nagyon örültünk, mikor először hangzott el, hogy Peti apu, hiszen ez jelképezte azt igazán, mennyire szeretik egymást és milyen jó apja lett a gyerekeimnek, akikre a sajátjuk tojik.

Teljesen természetesen kezelte a helyzetet, csak nekem örömködött, hogy mennyire boldog ettől.

Gondolom, te is szereted a gyereket és tekintsd ezt elismerésnek, hogy ő anyának szólít :)

2023. dec. 15. 11:49
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Unokatesómék 8-10 évesen kerültek a családba. Nagybátyám pár év múlva "apu" lett, nekünk ez már természetes. (ez kb 30 éve volt) az igazi apu ott is szépen lassan lemorzsolódott.
2023. dec. 15. 12:32
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
"Mármint ugyanúgy ahogy eddig (kedves, segítőkész,figyelmes, meghallgatom ha baja van stb), vagy mintha ténylegesen az anyja lennék?" - Miért, egy normális, szerető anya nem így viselkedik? :D Gondolom azért csúszott ki a száján, mert te így viselkedsz vele, míg az édesanyja - feltehetően - nem. De most jól értem, hogy te ezt negatívumként fogod fel? Miért?
2023. dec. 15. 12:33
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Ez akkor lenne fura, ha az édesanyjával élne, így nem.

Ti vagytok a családja.

2023. dec. 15. 12:36
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is vedd természetesen a megszólítást. Ez egy jó dolog, hisz azt jelenti, hogy szeret téged, elfogad téged anyaként.
2023. dec. 15. 12:50
 16/20 anonim ***** válasza:
2023. dec. 15. 16:06
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
3 éves korától nevelem, 5 éves volt mikor anyának kezdett szólítani. Én őt kicsimnek hívom. Azóta született egy közös gyerekünk is az apjával, de mindig azt mondom, nekem két fiam van. Ha ismerik a szitut és tovább faggatnak, megmondom hogy van egy kicsim aki vér szerinti, és van egy nagyom, aki szív szerinti gyerekem.
2023. dec. 15. 16:58
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Örülj neki hogy annak tekint.
2023. dec. 16. 04:05
 19/20 anonim ***** válasza:
35%

hany eves?

szerintem következő ilyrn anya megszolitasnal mondd neki egy oleles kiseretebtn, hogy ez milyen megtisztelo es orulsz neki, de annak meg jobban orulnel ha ...neved anyanak szolitana. pl Réka anya

persze csak akkor, ha eselyes hogy a biologiai anya megtudja teged anyanak hiv es akkor hirtelen piszkalodna stb.

meg ahogy te erzed

nalunk olyan kicsikent hagyta ott az anya a gyereket, hogy a mostohaanya volt vilageleteben az anya...senki nem kerte, akarta, senkit nem zavart, ez volz a termeszetes.

De mint nagymamaknal is van, ahol van a gabi mama es az ildi mama...nalatok is lehet anya es reka anya vagy edesanya es anya

2023. dec. 16. 08:00
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, nem jössz vissza megmagyarázni, hogy ezt te negatívumként élted meg, vagy miért tetted fel a kérdést? Fúrja az oldalam a kíváncsiság! :D 13-as vagyok.
2023. dec. 16. 10:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!