Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » "Aki nem tud saját lakást...

"Aki nem tud saját lakást venni a gyerekeinek az eleve megbukott az életben." Mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés

Egy kérdés alatt olvastam kommentben.

Egyetértettek ezzel a kijelentéssel?

2023. dec. 11. 14:26
1 2 3 4 5 6
 51/59 anonim ***** válasza:
100%
Én debreceni vagyok, itt a diplomás, 2 nyelven beszélő emberek is ilyen 250-300 ezret keresnek, egy panelgarzon meg 30 millió. Ma tanult emberek nemhogy rossz helyen lévő lakást, hanem semmilyet nem fognak venni.
2023. dec. 12. 09:10
 52/59 anonim ***** válasza:
82%
Akkor bizony az emberiség jórésze megbukott
2023. dec. 12. 09:15
 53/59 anonim ***** válasza:
17%

Ebben az a félelmetes, hogy a sok idióta huszonéves pont így gondolja 🤮 Szerintük alap a lakás, meg minden finanszírozása.

Na, persze...

2023. dec. 12. 10:25
 54/59 anonim ***** válasza:
100%

48-as, te úgy őszintén, hol élsz???

90m2-es lakás? 40-50 m2-es is olyan rhadt drága, hogy esélytelen megvásárolni.

Mi a miénket 40 milláért adtuk el - 8 évvel ezelőtt, halál fsza agglomeráció. :D És nem volt "nagy".

2023. dec. 12. 10:31
 55/59 anonim ***** válasza:
100%

Konkrétan lakást nem biztosan, de már a 12.heti ultrahangtól kezdve elkezdtünk gyűjteni a fiamnak is, meg a most növekvő kis magzatomnak is. Legalább ennyijük legyen majd az életkezdéshez.

Ha meg úgy állunk majd, akkor kapnak lakást. Nem azért szültem meg nevelem fel őket, hogy majd ki legyenek bacarintva az életbe fedetlen fenékkel…

Nem bukik meg valaki, ha nem vesz lakást a gyerekeinek, de ha minden nélkül engedi ki az életbe, nem adja meg neki a rendes alapokat, legalább egy jó szakmát, erkölcsi alapokat, stb az bezony megbukott.

2023. dec. 12. 14:00
 56/59 anonim ***** válasza:
100%

48-as vagyok, 2019-ben vettünk lakást, amikor szintén ez a nonstop p.csogás ment. Tudom, én is toltam a soha nem lesz semmink szöveget, mert senki nem akart belvárosi társast venni nekünk.

Gyűjtöttünk önerőt pár évig, ltpink voltak egyetem óta, meghúztuk a nadrágszíjat és felvettünk jó sok hitelt. Úgy sír itt mindenki, mintha "régen" hozzávágták volna az emberekhez a házakat. Anyósomék hitele tavaly(!!!) járt volna le, anyámék a születésem előtt vettek fel hitelt, és bőven középiskolás voltam amikor lejárt. A miénkben is van másfél évtized, de közben infláció van, előreléptünk, valószínűleg le sek tudjuk, hanem eladjuk ezt és lépünk egyet előre az 55 négyzetméteres tetőtérből.

2023. dec. 12. 14:05
 57/59 anonim ***** válasza:
38%

Ez igaz, ha egyet kölykedzett. Ha kettőt, akkor már annyira nem. Eladják, elfelezik, aztán ott van mondjuk 15-20M/fő, abból nem vesz lakást. Nem mindenki hitelképes, nem mindenki tud kezest, adóstársat leakasztani. Két gyerek már nettó kib..szás (mármint a gyerekeknek).

2023. dec. 12. 15:31
 58/59 anonim válasza:
12%
Utolsó, ilyenkor van, hogy egyik gyerek a kedvenc, annak vesznek mindent, lakást, kocsit.. A kisebbnek meg odavágják, hogy bocsi, de nincs pénzünk már rá..
2023. dec. 12. 17:35
 59/59 anonim ***** válasza:
91%
Nem. Szülőként az a dolgod, hogy érett, önálló felnőtt embereket nevelj a gyerekeidből, akik nélküled is képesek megállni a helyüket az életben. Nem pedig az, hogy készen a fenekük alá tolj mindent. Azzal csak elrontod.
2023. dec. 12. 21:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!