Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek? Felnevelsz...

Mit tennétek? Felnevelsz egyedül 3 gyermeket, az életed rámegy, több helyen dolgozol, hogy mindenük meglegyen! Felnőttek, 30 év körül van mindegyik.

Figyelt kérdés

Továbbiakban ugyanúgy dolgozol, csak most már magadra szeretnéd költeni, élvezni az életet, nyaralni járni, bármit megvehetni ha úgy van kedved.

Vagy úgy gondolod, életed végéig a gyerekeidre kell költeni, miattuk kell akár plusz munkát is bevállalni?

2023. dec. 5. 10:36
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, kicsit konkretizálhatnád a problémát. Érdekes lenne, ha mindhárom felnőtt gyereked elvárná, hogy tartsd el.
2023. dec. 5. 15:42
 22/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A többség úgy látom, úgy gondolkodik ahogy én!

Nem, nem kell őket eltartanom, nem is várják el, hál Istennek egyik sem "elveszett", mindenük meg van amit szeretnének, önerőből!

A kérdésem csupán abból adódott, a környezetemben próbálnak célozgatni, hogy ez nem helyes, ennyi pénzt mondjuk nyaralásra elkölteni ahelyett, hogy a gyerekemet támogatnám!

Csupán kivancsi voltam más emberek véleményére, ők hogyan látják?!

Azt hittem már tényleg car szülő vagyok, hogy mostmar magamra merek költeni!

Köszi mégegyszer, legyen szép napotok!

2023. dec. 5. 16:38
 23/32 Katona Dius ***** válasza:
100%

Én a gyerek oldalról vagyok a történetben. Én is, öcséim is felnőttünk, elköltöztünk, saját életet alakítottunk ki (gyerek még egyikünknél sincs). Megoldjuk a magunk gondait. Ennek ellenére, kb negyedévente anyuék mindig adnak nekünk pénzt, hogy ezt nekünk szánják. Apu nagyon jól keres, megtehetik, nem okoz nekik anyagi hiányt a dolog, mégis kellemetlen számomra, sokszor szoktunk emiatt vitázni velük, hogy bakker azért dolgozunk mi is, hogy ellássuk magunkat, mostmár költsenek magukra is. Költenek persze, nem vonnak meg magutól semmit, szóval nem arról van szó, hogy nem futja nekik ruhára, vagy kajára mert adnak nekünk, de akkor is kellemeten. Próbáltuk már ezerszer visszautasítani, de akkor anyu részéről megy a lelki zsarolás, meg a műkönnyek, hogy már ennyit sem tehetnek értünk, a gyermekeikért, meg akkor ő minek dolgozzon, ha nem azért, hogy adjon nekünk, meg hasonlók.

Így az a vége, hogy mindig elfogadjuk, és ha anyagilag nem is, de fizikailag próbáljuk viszonozni, ha van otthon valami munka, akkor megyünk mindig segíteni, vagy ha bármi segítség kell nekik, akkor valamelyikünk mindig segít.

De én úgy gondolom, hogy egy felnőtt gyereket nem kell támogatni. Ha akrod és megteheted, akkor nyugodtan, de ha arról van szó, hogy ezzel a saját életszínvonaladat veszélezteted, vagy több munkát kell vállalni, csak hogy kisegítsd, akkor szerintem nem kellene segíteni neki. Persze más az, ha hitrelen bajba kerül valami miatt, elromlik valami és sürgősen javíttatni kell, de nincs rá, akkor más a dolog. De ha csak nem tudja beosztani a pénzt, akkor nem segítesz rajta, ha adsz neki. Úgy sosem fogja megtanulni beosztani a pénzét.

2023. dec. 5. 16:57
 24/32 Katona Dius ***** válasza:
100%
Még annyi lemaradt, hogy ha már önellátóak, eltartják magukat, akkor költs igenis magadra is, ha kiránydulásra, ha drága ruhákra, tök mindegy. De ilyenkor már csak arra kellene gondolni (szerintem), hogy a magad örömére költsd. Attól, hogy szülő vagy (mert örökké az leszel), elláttad a feladatodat, felnevelted, útnak indítottad őket. Innentől mindenki a maga útját járja. Mostmár lelkiismeretfurdalás nélkül is nyugodtan költhetsz magadra is. (Előtte is persze, de tudom, hogy sok szülő gyerek mellett nem szívesen kült magára).
2023. dec. 5. 17:01
 25/32 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen normálisan gondolkodsz akkor kérdező.Nyugodtan nyaraljál.Anyám is nyaralt már görögbe, törökbe nélkülünk( mint gyerekei 28 vagyok) én nekem van keresetem nem várom el hogy fizessen nekem bármit is.Ha segítségre szorultam 23 voltam kisegített, de ezen kivül nem fordultam hozzá sosem.Amint van a gyereknek keresete tartsa el magát.
2023. dec. 5. 17:22
 26/32 anonim ***** válasza:
100%

Nem is a harminc évesekre gondoltam itt, hanem kollektíve, mivel sok olyan szülő van, aki már 17 éves korában a gyereknek alig várja, hogy ki baszhassa.

De az is neveltetés kérdése (Betegség kivételével), hogy ugye hogyan gondolkozik az a 30 éves, nem a gyereket kell okolni amiatt, mert valami nem lett Neki meg tanítva, vagy rosszul lett Neki, hiszen a szülő dolga oda ülni és meg csinálni, hogy tudja a gyereke és azt szokja meg.

Ha azt szokja meg a gyerek, hogy jaaaj milyen borzalmas dolgozni, hulla fáradt vagyok, akkor nem fog merni nyitni a munka fele, mert ez lesz benne, hogy milyen szar az, mert ezt látta, ebben nevelkedett.

Bele sem gondolnak ezek a szülők abba, hogy amikor panaszkodnak a munkájukról (Amit köteles a gyerek meghallgatni persze) a tinédzser gyereküknek, hogy mennyire borzalmas, ott már kódolják bele, hogy dolgozni szar.

Konkrétan Ők deformálják el a gyereküket, emrt a tini gyerekre kell aggatni a bajaidat, hogy mennyire szar.

És bele neveled, hogy szar dolgozni.

Nem is fogja ám szeretni a munkáját.

2023. dec. 5. 18:03
 27/32 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj a legtöbb szülővel hogy 20 éve ugyanazon a szar munkahelyen dolgozik , a fizetés a béka segge alatt van és nem lépnének hogy jobb munkahelyük legyen.Első szempont ha már dolgozni kell akkor szeresssem amit csinálok.Voltam pincér6 évig, aki csinálta már az tudja hogy nem egy leányálom és eléggé rabszolgamunkának tartom..Majd léptem és imádom a munkámat.No de visszatérve a felvetett témádhoz 26os hogy igen sajnos a szülö rühelli a munkáját és nem tudja pozitívan felvetiteni a szituációt a gyerek elött.. Szeretheti a munkáját ha olyat választ amihez van kedve.
2023. dec. 5. 18:15
 28/32 anonim ***** válasza:
95%

Hmm mivel 16eves koruk ota dolgoznak. Diakmunka annyit hoz nekik havonta h a berletet es a sajat dolgaikat alljak belole. Igy nem kell zsebpenzt adnom nekik es megveszik maguknak ami kell.

A legkisebb 12 az o koltsegeit kell csak fizetnem.

Amugy 6eve egyedul nevelem oket , de minden evben van myaralas ujitjuk fel a hazat es jut mindenre ami kell.

2023. dec. 5. 19:31
 29/32 Metionin ***** válasza:
100%

Kapásból csak annyi gyereket vállalnék ha akarnék, amennyinek a felnevelésére nem menne rá a gatyám. Egyedül se, mert bármikor bármi történhet, kieshet a keresőképességből az egyik szülő.

Egyébiránt a 2. opció, felnőtt egészséges emberre nem kell költeni, hiszen azért ment rá a gatyád elvileg, hogy önálló életre képes legyen.

2023. dec. 5. 20:11
 30/32 Metionin ***** válasza:
100%
22. Ezt még most olvasom, hát kapják be, semmi közük hozzá. Épp ideje, hogy élvezd a pénzt és az időt, amid végre van magadra.
2023. dec. 5. 20:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!