Mit tennétek? Felnevelsz egyedül 3 gyermeket, az életed rámegy, több helyen dolgozol, hogy mindenük meglegyen! Felnőttek, 30 év körül van mindegyik.
Továbbiakban ugyanúgy dolgozol, csak most már magadra szeretnéd költeni, élvezni az életet, nyaralni járni, bármit megvehetni ha úgy van kedved.
Vagy úgy gondolod, életed végéig a gyerekeidre kell költeni, miattuk kell akár plusz munkát is bevállalni?
De most nem kötekedésből, de egy kérdés.
Ha Ti megcsináljátok a gyereket, aki nem kérte, hogy megszülessen, hanem Ti akartátok saját Magatok boldogságára (Ami nyilvánvalóan nem fenékig tejfel), akkor miért a gyereket hibáztatjátok főleg, ha Ti nevelitek olyanra, amilyen lesz?
Én azt sem tartom normálisnak, ha ki van rúgva hamar a gyerek, mert az olyan, hogy meguntalak már most nem kellszm old meg Magad.
Ne legyen élettelen, mert ne, de miért a gyerek a hibás, ha Te akartad, Te vállaltad, Te nevelted, Te gondoltad el bírsz egy gyerekkel és utána panaszkodsz, hogy felette az életed?
Csak a nyitót olvastam el.
- Felnőtt, 30 éves gyerekek miatt nem vállalnék plusz munkát. Ilyenkor már amúgy is idősebb az ember, bőven elég heti 40 órát robotolni.
- Elsősorban magamra költeném a fizetésemet, de az alábbiak figyelembe vételével:
a) Lehetőleg mindegyik gyerekemet segíteném a lakáshoz jutásban.
b) Ha komolyabb gondja akad (pl. hosszan tartó betegség, munkanélküliség), akkor azért segítségére lennék. Ha mással nem, akkor azzal, hogy visszaköltözhet hozzám.
Ezeket a kérdéseket miért kell egyes szám második személyben fogalmazni?
Mintha valami teszt lenne, felmérés vagy mesterséges intelligencia(?) által generált kérdés.
Ha én kérdeznék valamit, a magam nevében beszélnék, életszerű megfogalmazásban.
Ha rajtam múlna, ilyen furcsa kérdésekre nem lenne semmi válasz.
Én a gyerekek bármelyike helyében szégyellném magam, ha felnőtt koromban is anyámnak kéne agyon dolgoznia magát, hogy engem segítsen.
Ha bármelyik gyerek rászorul arra a plusz pénzre, azt keresse meg ő plusz munkával. Ő fiatalabb, jobban is kell bírja.
"Én azt sem tartom normálisnak, ha ki van rúgva hamar a gyerek, mert az olyan, hogy meguntalak már most nem kellszm old meg Magad."
30 körül vannak a gyerekei. Nem arról van szó, hogy 18 évesen kidobta őket a házból. Lehet már elköltöztek, és így is tőle tarhálnak. Vagy otthon laknak, de így is az anyjukkal fizettetnek ezt-azt.
Az otthonlakással sincs gond, ha mindenki ad a közösbe, aki ott él, de legalábbis nem kell az anyának több állást vállalni, hogy megéljenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!